Сьогодні 17 травня 2024 р.

Матч

Анонс

Онлайн

Матеріали

ЄВРО 2019/20 / Квалификация. Группа B. 7 вересня 2019. 19:00



Литва

0:3
Україна

Зінченко (7)
Марлос (27)
Маліновський (62)

Состав Звіт Состав

Зубас
Воробйов
Паленіс
Гірдвайніс
Міколюнас
Шимкус
Голубіцкас
(Сливка, 52)
Матулявічюс
(Кукліс, 63)
Жулпа
Вербіцкас
(Лаукжеміс, 68)

Голи Зінченка, Марлоса та Маліновського принесли команді Андрія Шевченка впевнену перемогу та ще на крок наблизили до ЄВРО-2020.

Влад МИРЕНКО, «Футбольний клуб»

Перед матчем Андрію Шевченку необхідно було вирішити кілька важливих питань по стартовому складу. Вряди-годи у розпорядженні тренера синьо-жовтих були всі ключові гравці, й лише один з них – Коноплянка – явно перебуває не в оптимальних фізичних кондиціях.

Зрештою, керманич збірної на вістрі атаки надав перевагу Яремчуку, а не головному бомбардиру «Шахтаря» Мораєсу. Коноплянка залишився в запасі, а на його місце Шевченко формально відрядив Марлоса, а не Циганкова. Не потрапив у основу й інший динамівець – Караваєв, що останнім часом мав статус запасного і в клубі.

Раніше, як відомо, Шевченко легко довіряв місце в старті навіть тим, хто мало грав у своїх клубах – наприклад, тому ж Коноплянці чи Матвієнку з Кривцовим. Головне щоб вони відповідали тактико-стратегічним вимогам тренерського штабу. Однак цього разу вирішив, що брак ігрової практики Караваєва – підстава для виходу в основі Болбата.

І дебютант основи ледь не «привіз» момент уже на першій хвилині, втративши м’яча на власній половині поля. Литовці одразу ж перевели м’яча в штрафну площу нашої команди, однак Кривцов у підкаті заблокував удар Черних.

Утім, українці швидко взяли гру в свої руки й провели кілька атак, швидко відкривши рахунок. Марлос в своєму стилі змістився в центральну зону і класним прихованим пасом знайшов Зінченка, який спокійно прийняв м’яч у карному майданчику й відправив його у кут воріт.

Цей гол мав подвійну цінність, адже тепер господарі поля не могли виключно сидіти в обороні, а мусили так чи інакше розкриватись. І дійсно литовці активніше пішли вперед, на деяких змусили гостей зосередитись на обороні. Однак, взявши невелику паузу, синьо-жовті знову повернули собі ініціативу й почали грати в контроль м’яча.

Зрештою Марлос, вкотре змістившись у центр з флангу, запресингував захисника, відібрав м’яча, вискочив один на один і бездоганно поцілив піл штангу – 2:0!

Господарі після цього явно поплили – в нашої команди до перерви було ще чимало нагод, щоб забити третій. Вихід віч-на-віч змарнував Яремчук, з кількох метрів на добиванні не влучив у ворота Кривцов. Українці грали на куражі – розкуто, розумно, різноманітно. Зрештою на 62-й хвилині Маліновський чудовим дальнім ударом остаточно зняв усі питання.

Сил економити синьо-жовті й не думали, адже в цій «спарці» на них чекає не офіційний матч, а товариський – з Нігерією в Дніпрі. Тому й неслись вони уперед до самого кінця, хоча й не змогли більше забити. Наприкінці ще й пропустити могли, але П'ятов відбив удар Вербіцкаса упритул. Відтак, наша команда перемогла й зробила ще один важливий крок до фінальної стадії ЄВРО-2020!

П'ятов
Болбат
Крівцов
Матвієнко
Миколенко
Маліновський
(Безус, 80)
Степаненко
Зінченко
Ярмоленко
(Циганков, 60)
Марлос
Яремчук
(Мораес, 65)