Сьогодні 27 липня 2024 р.

ЄВРО-2024. Відбір, група C. Англія – Україна 2:0. Звіт родоначальників

Олег МОРОЗОВ, «Футбольний клуб»

Господарі контролювали хід подій, втіливши свою перевагу у два голи перед перервою.

Виправдань для можливої поразки «синьо-жовтих» у останню неділю березня вистачало, і вони, власне, лежали на поверхні. Сила Англії – фіналіста  ЄВРО-2020 і чвертьфіналіста ЧС-2022, піврічна пауза для нашої команди – без спарингів і навіть зборів, відсутність повноцінного тренера. Ну і так далі. А отже треба було спробувати здобути результат не завдяки, а всупереч, і певним чином стрибнути вище голови.

Обираючи нападника для «основи», Руслань Ротань надав перевагу не Артему Довбику, а досвідченому Роману Яремчуку попри бельгійські негаразди останнього. І водночас сміливо випустив у старті молодого Георгія Судакова та дебютанта Олександра Сватка. І саме останній став центральною фігурою в українському складі на перших хвилинах, виконавши два ризиковані, але вдалі підкати. Після одного з них, проти Гаррі Кейна, англійці випрошували пенальті, проте арбітр зберіг голову холодною, тиску не піддався і надав інтризі ще один шанс.

undefined

  
Підопічні Гарета Саутгейта не вмикали максимальних швидкостей, але їх постійний тиск, зміна напрямку атак робили свою справу. Пожежі в карному майданчику Анатолія Трубіна виникали регулярно, і було зрозуміло, що навряд чи наші зможуть довго відбиватися в такому щільному режимі, притискаючись до власних воріт.

Проте і відсунути лінію фронту гостям не вдавалося. Олександр Зінченко, Руслан Малиновський, Михайло Мудрик і той таки Судаков намагалися налагодити перехід із оборони до нападу через дрібний пас, але майже всі іхні комбінації вправно перекушувалися ще в районі центрального кола.

Зрештою рахунок відкрила найбільш заточена на гол людина. Кейн, навіть бутси якого нагадували про те, що цей нападник є найкращим бомбардиром в історії збірної Англії, до нестями хотів оновити національний рекорд. І після кількох холостих спроб досяг свого. Букайо Сака скористався відсутністю поруч нав’язливого Віталія Миколенка, виконав з правого флангу навіс на дальню стійку, а вже Гаррі, вистрибнувши з-за спини Олександра Караваєва зробив те, що він вміє якнайкраще.

undefined

  
Але то був не гол, то був дуплет. Адже майже відразу Сака, отримавши пас від Джордана Гендерсона, не помітивши перешкоди з боку Миколи Матвієнка, жахнув лівою у праву від Трубіна «дев’ять».

0:2 після першого тайму. Теж саме за три дні до цього трапилося з Італією. Залишалося тільки перевернути гру, як це зробила ескадра Роберто Манчині…

Спробою зміни декорацій варто вважати потрійну заміну від Ротаня. Здвоєний правий фланг синьо-жовтих тепер складав Зінченко з Віктором Циганковим, тоді як ліва бровка була віддана під нагляд Едуарду Соболю та Малиновському. Втім, очікуваних дивідендів рокіровки не приносили. В тому числі через високий пресинг, яким англійці в’язали комбінації суперників.

undefined

  
Лідери і фаворити групи C діяли спокійно, за рахунком, використовуючи рівно стільки сил, скільки було потрібно, аби не дозволити шалькам терезів качнутися на протилежний бік. Відповідно і про ймовірну втому футболістів Саутгейта після битви в Неаполі, так само як і про окремі кадрові втрати «левів» приводу згадувати не було.  

Поразка нашої збірної на «Вемблі» не є сенсаційною і, сподіваймося, принесе свою користь новому тренерському штабу синьо-жовтих на подальших етапах кваліфікаційного походу.  

АНГЛІЯ – УКРАЇНА 2:0
Голи: Кейн (37), Сака (39).
Англія: Пікфорд, Вокер, Стоунз, Магвайр, Чилвелл, Гендерсон, Райс, Беллінгтон (Галлахер, 85), Сака, Меддісон (Гріліш, 85), Кейн (Тоуні, 81).
Україна: Трубін, Караваєв (Буяльський, 46), Сваток, Матвієнко, Миколенко (Соболь, 62), Степаненко (Коноплянка, 90), Судаков, Зінченко, Малиновський, Мудрик (Циганков, 46), Яремчук (Добвик, 74).
Попередження: Малиновський (69).
Арбітр – Сердар Гезюбююк (Нідерланди).
26 березня. Лондон. «Вемблі». +9’C.

26 березня 2023 20:52







Матеріали на тему

Кучер: «Уся Україна дивитиметься матч з Англією»
26 березня 2023 18:25


Збірна Англії підтримала Україну: британці закликали донатити на потреби нашої країни
26 березня 2023 18:01


ЄВРО-2024, кваліфікація. Англія – Україна. Анонс матчу
26 березня 2023 14:00


Ротань: «Ми багато разів переглядали попередню зустріч з Англією…»
25 березня 2023 20:38


Італія – Англія 1:2. Відбір ЄВРО-2024, група C. Три очки з переляком
23 березня 2023 23:35


Матч Англія – Україна судитиме рефері з Нідерландів
23 березня 2023 18:00




Коментарі


Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.

Реєстрація, Вхід



Поділитися

Андрій Ярмоленко. Велике інтерв'ю капітана збірної України напередодні гри з бельгійцями

 

26 червня 2024 12:18

Ілля Забарний: Україна – Бельгія, гра проти Лукаку, шанси синьо-жовтих, атмосфера ЄВРО-2024

 

23 червня 2024 20:45

Прес-конференція Георгія Судакова та Максима Таловєрова

 

23 червня 2024 11:00