Сьогодні 27 липня 2024 р.

Михайленко: «Пономаренко – великий молодець. Але в команді є й інші лідери»

Назарій ШМІГІЛЬ

Збірна України – на Євро. Юнацька збірна U19 також вийшла на чемпіонат Європи. Підопічні Дмитра Михайленка розібралися з однолітками із Швейцарії (3:0) і посіли перше місце у відборі, що дозволило їм пробитися на форум. Олімпійська збірна України Руслана Ротаня теж зіграє на Олімпійських Іграх у Франції. Крім цих здобутків ще й юнацька команда U17 теж порадує фанів грою на Євро. Сильний рік для нашого футболу.

Наставник збірної України U19 Дмитро Михайленко дав коментар після вдалої гри та розсекретив, як готуватиме команду до великого літнього змагання.

– Вітаю з перемогою. Дуже впевнена гра і хороший результат. Знову забив Матвій Пономаренко, та ще й двічі. Він лідер цієї збірної зараз?
– Пономаренко – великий молодець. Але, мені здається, окрім нього є ще лідери у команді. Це футболісти, які теж добре грали. Вони гарно розуміють футбол і на полі впливають на гру команди. Матвій – один із них. Але і є інші.

– Євро відбудеться у Північній Ірландії. Які сподівання від цього турніру і які будуть напрацювання під турнір?
– Ну які тут можуть бути сподівання? Треба отримати задоволення від Євро. Це велике свято для хлопців, для персоналу і для вболівальників. Нам зараз потрібно зрозуміти, як спланувати підготовку до цього турніру і потрібно далі шукати таланти. Мені здається, що в Україні можна ще знайти гравців такого віку, які грають в Першій чи Вищій лігах. Потрібно дуже гарно провести селекцію, щоби не загубити жодного талановитого футболіста.

– Збірна Україна U17, збірна U19, національна і олімпійська команди пробилися на солідні турніри цього року. Цей рік варто назвати уже історичним?
– Мабуть, так. Майже всі наші команди вже пробилися у фінальні частини. Це доводить те, що в України дуже сильний характер. У нас футбол рухається у правильному напрямку. Коли нам важко, то ми можемо перебороти себе і боротися до кінця.

– На Євро у вас стоїть конкретне завдання?
– Якесь завдання зараз у нас не стоїть. Ми подивимося, що ми маємо робити. У нас є ще чотири місяці – це дуже довгий час. Футбол – це процес. А гравці прогресують дуже швидко. Тому нам потрібно слідкувати за всіма і нікого не пропустити. Час покаже, на що ми будемо здатні. Є команди, які вже там зіграють, але поки нам варто дочекатися жеребкування.

– Вболівальники у вас вірили і підтримували. Що ви хочете їм сказати у відповідь?
– Ми відчували цю підтримку. Як в Македонії, так і вдома. Багато хто телефонував і бажав успіху. Тому ця перемога перш за все для вболівальників.

Жеребкування Євро-2024 для збірних вікової категорії U19 відбудеться 17 квітня в Белфасті. Початок о 17:00 за київським часом. Учасники форуму: Північна Ірландія (господар), Україна, Італія (чинний чемпіон), Франція, Іспанія, Туреччина, Норвегія і Данія (дебютант).

26 березня 2024 20:00







Коментарі


Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.

Реєстрація, Вхід



Поділитися

ЄВРО-2024 (U-19), 1/2 фіналу. Франція – Україна. Огляд матчу

 

25 липня 2024 23:30

ЄВРО-2024 (U19). 1/2 фіналу. Італія – Іспанія. Огляд матчу

 

25 липня 2024 20:00

ЄВРО-2024 (U19). Іспанія – Франція. Огляд матчу

 

22 липня 2024 23:48