Сьогодні 27 липня 2024 р.

Чемпіонат U-19. «Динамо» – чемпіон!

У п'ятницю, 24-го травня, в рамках 30-го туру чемпіонату України серед юнацьких команд київське «Динамо» зустрілося із львівським «Рухом».

Для того, щоб гарантувати чемпіонство у юнацькій першості, кияни мали б вигравати цей матч. Звісно, були й інші варіанти, але саме перемога знімала всі питання щодо першого місця. Нагадаємо, що «Шахтар», який відставав від киян на два очки, зустрічався у паралельному матчі з «Поліссям».

Гості активно почали зустріч, провели декілька цікавих атак та відкрили рахунок вже на 9-й хвилині – після подачі кутового Лобко обрав оптимальну позицію у штрафному суперника та головою направив м'яч до сітки воріт.

Але вже за хвилину гравці «Руху» рахунок зрівняли. Суркіс витягнув м'яч після підступного удару у дальній кут, але ніхто не встиг закрити Коваля, який вдало зіграв на добиванні та вразив ворота ударом з гострого кута.

Після результативного початку зустрічі команди стали грати більш надійно у захисті та певний час не дозволяли одна одній створювати гольові моменти. Атаки були з обох сторін, але у завершальній стадії або надійно діяли захисники, або гравці групи атаки припускалися технічних помилок.

На 40-й хвилині динамівцям вдалася класична позиційна атака з переводом м'яча на фланг та наступним акцентованим прострілом, який у дотик замкнув все той же Лобко. Дубль динамівського форварда у першій половині зустрічі та настільки важлива перевага за підсумками тайму!

Після перерви підопічні Ігоря Костюка досить швидко розв'язали всі питання щодо переможця. На 58-й хвилині Осипенко чудовим ударом з кута штрафної забив третій гол і гра повністю перейшла під контроль киян.

Динамівці грамотно зіграли у захисті, не дозволили супернику створювати моменти та організували декілька небезпечних атак. В одній з них господарів від четвертого пропущеного голу врятувала стійка, але на 75-й хвилині Осипенко зробив дубль та довів рахунок до 4:1 на користь «Динамо».

Наприкінці зустрічі Герич через секунду після появи на полі скористався помилкою оборони «Руху» та встановив остаточний рахунок 5:1 на користь «Динамо».

Впевнена перемога киян та заслужений тріумф у юнацькій першості!

Чемпіонат U-19, 30-й тур

РУХ – ДИНАМО – 1:5
Голи:
Коваль (11) - Лобко (9, 40), Осипенко (58, 75), Герич (90).
Рух: Бакус, Турко, Бойко, Шандра, Поповський, Цюрпалевич-Семочко, Коваль, Штокал, Квас, Матвіїв (Фіцик, 61), Лебідь.
Динамо: Суркіс, Гусєв, Балаба, Михавко, Котуха (Дикий, 61), Іщенко, Саленко (Озимай, 89), Осипенко (Герич, 89), Кремчанін, Маткевич, Лобко.
Попередження: Цюрпала (83) – Маткевич (67)

undefined

24 травня 2024 15:30







Коментарі


Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.

Реєстрація, Вхід



Поділитися

ЄВРО-2024 (U-19), 1/2 фіналу. Франція – Україна. Огляд матчу

 

25 липня 2024 23:30

ЄВРО-2024 (U19). 1/2 фіналу. Італія – Іспанія. Огляд матчу

 

25 липня 2024 20:00

ЄВРО-2024 (U19). Іспанія – Франція. Огляд матчу

 

22 липня 2024 23:48