Сьогодні 27 липня 2024 р.

Місія – дальня стійка, або Як Бражко був винагороджений за свою наполегливість

Борис СОРОКІН

«Ми довго не забивали зі стандартів. Сьогодні я відчував, що маю перебувати на дальній стійці, двічі туди пішов – і двічі забив». Володимир Бражко став героєм матчу з «Олександрією», тому може дозволити собі трохи лукавити. 

У найрезультативнішому матчі туру чотири з шести голів було забито після стандартів, але якщо в м'ячах «Олександрії» вирішальну роль зіграли помилки гравців «Динамо» та гарне виконання гостей, то м'ячі киян були результатом підготовки й цілеспрямованого виконання плану – пошук Володимира Бражка на дальній стійці.

Гравці «Динамо» використовували різні варіанти виконання стандартів – пряма подача, розіграш між двома футболістами, підключення третього гравця, але мета в більшості випадків була одна – пошук Бражка на дальній стійці. І гравці "Олександрії" довго і вперто цього не помічали.

Кутовий на другій хвилині став прообразом усіх наступних стандартів «Динамо» в матчі. Гравці «Олександрії» вишикувалися лініями вздовж воротарського майданчика, Караваєв збирається підключитися на ближню стійку, Попов, Сирота і Ванат у цьому епізоді виконують відволікаючу роль. Подача Андрієвського була не надто вдалою.

undefined

undefined

  
Наступний кутовий. Гравці «Олександрії» знову вишикувалися за зональним принципом і Бражко бачив перед собою вільну зону. До розіграшу кутового був підключений Дубінчак, але його подача на 21-річного хавбека не пройшла.

undefined

undefined

  
Перший гол у матчі. «Динамо» заробляє стандарт. Усі десять польових гравців «Олександрії» перебувають у своєму штрафному, киян удвічі менше. Але група із семи гравців "Олександрії" настільки захоплена нейтралізацією Сироти, Попова і Ваната, що Караваєв вільно виконує ривок на ближню стійку, і продовжує м'яч на Бражка на дальній.

undefined

undefined

  
Наступний кутовий. Позиція Бражка статистична, а Сігєєв уважно зіграв із гравцем «Динамо». Чому не можна було так частіше?

undefined

undefined

  
Черговий стандарт. Бражку не сподобалася персональна опіка в минулому епізоді, тож цього він свідомо обрав більш віддалену позицію. М'яч до нього не долетів.

undefined

  
Другий тайм. Кутовий «Динамо», «Олександрія» має чисельну перевагу в штрафному, але гості знову грають проти повітря, а Бражко готовий був замкнути м'яч на дальній штанзі, і в нього не було суперника. Цього разу подача в Андрієвського не вийшла.

undefined

undefined

  
Залишалося грати менше двадцяти хвилин, «Динамо» ризикувало залишатися без перемоги, але від свого плану при стандартах кияни все одно не відходили. І знову Караваєв чекає м'яча на ближній стійці, а Бражко – на дальній.

undefined

  
«Динамо» заробляло в цьому матчі багато стандартів, але міопія гравців «Олександрії»" вперто їм не дозволяла бачити наміри Бражка на дальній стійці.

undefined

  
І в підсумку вихованець «біло-синіх» оформив дубль. Цей розіграш кутового був бездоганним. Жодних вигадок – пряма подача Буяльського, одразу п'ять гравців «Динамо» готові атакувати ближній кут воротарського, Ванат виграв боротьбу, а опікуни Бражка знову дивилися на м'яч, а не на нього.

undefined

undefined

  
Десятий кутовий «Динамо»", 90-та хвилина, Бражко вже забив два голи, і тільки після цього хавбек «Динамо» отримав персонального опікуна при стандартах. Чи не пізно?

undefined

  
Кількість голів зі стандартів неухильно зростає, але на тренуваннях команди, як і раніше, приділяють цьому аспекту гри не так багато часу. Приклад «Динамо» показує наскільки ефективним і корисним може бути придуманий план дій на стандартах.

2 жовтня 2023 13:40







Коментарі


Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.

Реєстрація, Вхід



Поділитися

LIVE. 20:00. Шахтар – Динамо З (Хорватія). Огляд матчу

 

27 липня 2024 09:10

Турнір чотирьох за путівку до УПЛ, 1/2 фіналу. Епіцентр – Минай. Огляд матчу

 

26 липня 2024 20:03

Турнір чотирьох за путівку до УПЛ, 1/2 фіналу. Лівий берег – Металіст 1925. Огляд матчу

 

26 липня 2024 20:00