Сьогодні 27 липня 2024 р.

Минай – Металіст 1925 2:0. Україна, 19-й тур. Звіт про першу перемогу закарпатців

«Футбольний клуб»

Три очки господарям забезпечили влучні удари юних Сергія Корнійчука та Євгена Скиби. 

«Металіст 1925» був фаворитом матчу, але зрозуміло було, що легка прогулянка на команду Скрипника не очікує. Можна пригадати, як «Восркла» цього тренера програвала саме на цьому полі й саме цьому супернику (хоч і з іншим тренером)… А тут ще не зовсім зіграний і дуже оновлений «Металіст 1925». Недарма Скрипник увесь перший тайм пробув на ногах і мав спантеличений вигляд.

А от Желько Любенович випромінював енергію, жвав реагував на дії своїх підопічних. Реагувати було на що, бо «Минай» не сидів лише в захисті. Так, оборонятися доводилось, але доводилося й атакувати – і не безуспішно. «Минай» зміг піти від проблем, коли здалеку бив Юрченко (гравці гостей апелювали щодо влучання м'яча у руку). Пронесло й тоді, коли цілився Арі Моура. В одному з епізодів, - під час подачі кутового, вправно зіграв Кемкін.

Пружина стиснулася, а потім випрямилася… стрімкою контратакою, проривом Сергія Корнічйчука та першим з 23-го вересня голом «Миная» в офіційному матчі… Ох, як же довго цього моменту чекали у клубі й серед армії вболівальників минайців. Дочекалися з настанням весни.

«Металіст 1925» після пропущеного зарухався швидше, але з рухом у харків'ян і раніше не було проблем. Були вони з завершенням атак – воно вперто не вдавалося. Був ще наприкінці тайму удар Курила головою, однак ні… Скрипнику довелося змиритися з поразкою у першій половині зустрічі.

А у другій половині зустрічі довелося миритися з невигідним для себе ходом подій. Уже на старті тайму «Металіст 1925» забив, але з офсайду. Потім вийшов Русин і впродовж трьох хвилин отримав дві жовтих. Одна з них – за фол у центрі поля. Дуже бездумно.

У «Миная» після того побільшало моментів. Вакула бив після зміщення з флангу, але влучив у воротаря. А потім взагалі вийшов тет-а-тет, прокинув м'яча повз кіпера, але й пробив повз ворота. Однак до голу було так близько, що звукорежисера на стадіоні навіть запустили супутню аудіодоріжку…

Що «Металіст 1925»? Так, намагався врятуватися. Близьким до успіху був Гармаш, але поцілив у каркас. А зі штрафного Арі пробив трішки вище. У гостей не було переваги, однак за таких умов (гра у меншості, психологічна стійкість суперника) це і не дивно. Арі ще раз пробив зі штрафного, але знову вище. Удар Юрченка заблокували. Ось і все.

«Минай» впевнено витримав «чемпіонські раунди» і забрав три очки, підтвердивши їх ще й ефектним голом зі стандарту від Скиби. Аби вже точно не виникало сумнівів у закономірності результату. З весною квітне й команда Желько. Пафосно сказано? Ну так, вибачте, перша у сезоні перемога… Можна і не стримувати себе.

МИНАЙ – МЕТАЛІСТ 1925 – 2:0
Гол:
Корнійчук (31), Скиба (90+1).
Минай: Кемкін, Дмитрук, Чуєв, Нємчанінов (Скиба, 46), Прокопчук, Корнійчук, Ременяк (Гунічев, 77), Вітенчук, Петько (Семотюк, 64), Вакула (Матюшенко, 77), Устименко (Попов, 77).
Металіст 1925: Мозіль, Капінус (Жичиков, 82), Імереков, Курило, Фарина, Червак (Русин, 46), Арі, Габелок, Юрченко (Вачіберадзе, 82), Юсов (Бичек, 67), Гармаш (Овусу, 68).
Попередження:Петько (56) Червак (5), Імереков (52), Русин (56), Габелок (88).
Вилучення: Русин (59).

Андрій ЗАЙЦЕВ

2 березня 2024 15:01







Коментарі


Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.

Реєстрація, Вхід



Поділитися

LIVE. 20:00. Шахтар – Динамо З (Хорватія). Огляд матчу

 

27 липня 2024 09:10

Турнір чотирьох за путівку до УПЛ, 1/2 фіналу. Епіцентр – Минай. Огляд матчу

 

26 липня 2024 20:03

Турнір чотирьох за путівку до УПЛ, 1/2 фіналу. Лівий берег – Металіст 1925. Огляд матчу

 

26 липня 2024 20:00