Сьогодні 27 липня 2024 р.

Ворскла – Минай 2:3. Україна, 28-й тур. Звіт

«Минай» здобув вольову перемогу над «Ворсклою» – у компенсований час дали два пенальті, один з яких перебивали - і Кемкін взяв обива ці удари.

«Минай» відставав від зони перехідних матчів аж на чотири очки, тож осічка у Полтаві могла коштувати прописки в УПЛ. Закарпатцям була потрібна тільки перемога. На неї можна було сподіватись, адже суперник не знав перемог протягом п'яти турів, а попереду в нього фінал Кубка.

Втім, перший тайм гості провалили. Підопічні Желько Любеновича завдали всього чотири удари по воротах, хоча один із них виявився небезпечним. Звісно ж, його з-за меж штрафного завдав Вакула – м'яч прокотився поруч із ближньою стійкою.

Але «Ворскла» була на порядок гострішою. Команда Сергія Долганського до перерви мала 4 удари, хоча до моменту Вакули на 17-й хвилині нічого не створювала. А потім полтавці розігнались. Вже на 21-й хвилині крос від Глущенка ледь не залетів у дальню дев'ятку, а на 30-й він же увірвався під проникний пас Степанюка й пробив з лівого краю штрафного – Кемкін виручив «Минай».

Зрештою, на 36-й хвилині господарі вийшли вперед. Бацула виконав подачу зі стандарту, а Павлюк спокійно замкнув її на ближній. 1:0! Перед перервою Крупський міг і подвоїти перевагу «зелено-білих», прийнявши передачу від Скляра й бахнувши з правого краю карного майданчика – втім, Кемкін не спав.

Відпочивати команди відправились за рахунку 1:0, але він тримався недовго. Вже на 55-й хвилині передача на лінію воротарського завершилась відскоком, який підхопив Глущенко. Антон одразу ж зарядив у дальній нижній – 2:0. Здавалося, що справу зроблено.

Сергій Долганський навіть провів оборонну заміну, випустивши Челядіна замість Скляра. От тільки гру на 30 хвилин перервала тривога, а після неї «Минай» несподівано перехопив ініціативу.

Практично одразу свіжий Гунічев отримав шанс відіграти один гол, пробивши після скидки від Ременяка. Точності йому забракло, однак на 68-й закарпатці таки добилися свого. Семотюк, який з'явився перед тривогою, закинув м'яч за спину Пердути на Ременюка, а той з меж штрафного прошив Ісенка – 2:1.

А на 74-й «Минай» взагалі відігрався. Вакула з лівого флангу виконав подачу, а Павлюк у боротьбі з Ременюком зрізав м'яч у свої. 2:2. На 86-й Ременяк міг і вперед вивести гостей, замкнувши навіс у центр штрафного, але Андрій спрямував сферу до рук голкіпера.

Тим не менш, із фінальним штурмом у «Миная» не складалось. «Ворскла» встановила контроль над м'ячем і мало що дозволяла супернику, а на 2-й компенсованій господарі ще й пенальті заробили! Немчанінов збив Феліпе, а той пішов пробивати з «позначки» – і не забив! Кемкін парирував.

А далі почалося найцікавіше. Команди відіграли близько хвилини, після чого арбітр Юрій Іванов із фургону VAR дав команду перебивати 11-метровий. Кемкін вийшов з лінії воріт. На полі зчинився скандал, однак Назарій Дьордь підтвердив рішення. До речі, цей арбітр представляє Ужгород.

Феліпе знову підійшов до «позначки» – і знову Кемкін парирував! «Минай» же на куражі пішов уперед і заробив свій пенальті! Ременяк замикав простріл у центр штрафного, поціливши у руку Челядіну (Артем опирався на неї при падінні). От тільки прямо перед ударом пенальті могли скасувати.

Назарій Дьордь пішов дивитись повтор і вирішив не змінювати рішення. Вітенчук підійшов до м'яча й запустив його у праву дев'ятку. 2:3. «Ворскла» капітулювала, а «Минай» святкував феєричну перемогу. До зони перехідних матчів тепер бракує тільки одного залікового балу.

ВОРСКЛА – МИНАЙ – 2:3
Голи:
Павлюк (36), Глущенко (55) – Ременяк (68), Павлюк (78, автогол), Вітенчук (90+11, з пенальті).
На 90+6-й хвилині Феліпе не реалізував пенальті (воротар).
Ворскла: Ісенко, Крупський, Пердута, Павлюк, Бацула, Скляр (Челядін, 57), Сіссоко, Кане (Корнієнко, 81), Глущенко (Феліпе, 84), Мякушко (Нестеренко, 81), Степанюк.
Минай: Кемкін, Скиба (Семетюк, 62), Чуєв, Прокопчук, Дмитрук, Вітенчук, Петько (Немчанінов, 75), Ременяк, Кораблін (Гунічев, 46), Устименко (Попов, 90), Вакула (Корнійчук, 90).
Попередження: Степанюк (28), Челядін (65), Глущенко (81) – Петько (3), Скиба (35).

11 травня 2024 15:45







Коментарі


Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.

Реєстрація, Вхід



Поділитися

LIVE. 20:00. Шахтар – Динамо З (Хорватія). Огляд матчу

 

27 липня 2024 09:10

Турнір чотирьох за путівку до УПЛ, 1/2 фіналу. Епіцентр – Минай. Огляд матчу

 

26 липня 2024 20:03

Турнір чотирьох за путівку до УПЛ, 1/2 фіналу. Лівий берег – Металіст 1925. Огляд матчу

 

26 липня 2024 20:00