Сьогодні 27 липня 2024 р.

Шовковський: «У жодній ситуації не маємо права втрачати обличчя»

Олександр ПОПОВ

У суботу, 25 травня, у матчі заключного, 30-го туру чемпіонату України київське «Динамо» з рахунком 2:1 обіграло львівський «Рух». Поєдинок проходив у Львові на стадіоні «Арена Львів». До вашої уваги післяматчева прес-конференція головного тренера киян Олександра Шовковського.

– Вітаю всіх уболівальників із закінченням сезону. Він був непростий. Другу частину чемпіонату ми провели, в принципі, на непоганому рівні. Із 16 матчів ми виграли 13, один із них програли, і ще у двох зіграли внічию. Це досить непоганий результат. Але ми, як і раніше, будемо прагнути вигравати кожен матч, я саме так завжди налаштовую гравців. Так було і сьогодні. Ми розуміли, що у «Руху» свої завдання, але ми в жодній ситуації не маємо права втрачати своє обличчя.

– Сьогодні зіграло багато футболістів, які протягом сезону отримували не дуже багато ігрового часу. При цьому Діалло забив м’яч. Яка його роль у команді?
– Ви бачили, що коли були можливості, ми давали Діалло ігровий час, він виходив на заміну. Але сьогодні багатьом хлопцям треба було дати зіграти, надати їм шанс проявити себе. І я вдячний хлопцям за професіоналізм.

Виходити грати останній матч, коли він нічого не вирішує, непросто. Тому я подякував хлопцям за їхнє ставлення і за те, яку роботу вони провели під час підготовки до цього матчу.

У перерві ми провели заміни, які запланували спочатку. Царенко, на жаль, багато пропустив через травму. Також ми дали зіграти Малишу, у нього була серйозна травма, операція, непросте відновлення, але останнім часом він дуже добре проявляв себе в тренувальному процесі. Ми зобов’язані були дати йому зіграти.

При цьому ми дали відпочити Кабаєву, він у цьому відрізку сезону провів дуже багато матчів.

Також сьогодні зіграли Караваєв, Біловар. Останній багато хворів, у нього теж було непросте відновлення із застосуванням антибіотиків. У минулому матчі ми його випустили на заміну, а сьогодні – з перших хвилин. Але в другому таймі він підійшов до мене і сказав: «Володимировичу, більше не можу». Ми до такого були готові, проводили інші заміни вже за ситуацією.

Той же Беніто добре сьогодні зіграв, проявив свої сильні якості. А що стосується голу Самби, то такою була наша установка, ми домовлялися про таке, напрацьовували. Хлопці молодці!

– Розкажіть, будь ласка, про плани вашої команди на міжсезоння.
– Ми плануємо зібратися 23 червня. Але, по-перше, ми дамо відпочити хлопцям, які у складі олімпійської збірної будуть залучені на міжнародний турнір у Франції. По-друге, треба враховувати Євро-2024. Ми бажаємо нашій національній команді успіхів на цьому турнірі. Будемо дивитися, коли вона закінчить свій вступ у Німеччині, і тоді будемо розуміти, скільки відпочинку треба дати нашим представникам у національній команді. Зрештою, є ще Олімпіада, і туди теж можуть бути залучені наші футболісти.

Так, непросто. Але, повторюся, на 23 червня у нас заплановано збір і медобстеження для футболістів, які на той момент будуть доступні й готові до тренувального процесу.

Орієнтовно 7-го липня ми вирушимо до Австрії на підготовчий збір, на який у нас заплановані тренувальний процес і проведення контрольних матчів. Думаю, звідти, після закінчення збору, ми вирушимо на наш перший кваліфікаційний матч Ліги чемпіонів.

25 травня 2024 18:30







Коментарі


Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.

Реєстрація, Вхід



Поділитися

LIVE. 20:00. Шахтар – Динамо З (Хорватія). Огляд матчу

 

27 липня 2024 09:10

Турнір чотирьох за путівку до УПЛ, 1/2 фіналу. Епіцентр – Минай. Огляд матчу

 

26 липня 2024 20:03

Турнір чотирьох за путівку до УПЛ, 1/2 фіналу. Лівий берег – Металіст 1925. Огляд матчу

 

26 липня 2024 20:00