Сьогодні 27 липня 2024 р.

Україна, 22-й тур. Полісся – Чорноморець. Анонс матчу

Обидві команди провалили старт другої частини чемпіонату. Можна сказати, що у Житомирі зійдуться невдахи. Але безсумнівно і те, що «Полісся» та «Чорноморець» дуже хочуть перервати смугу невдач. Тож матч може вийти досить захоплюючим.




«ПОЛІССЯ» (Житомир) – «ЧОРНОМОРЕЦЬ» (Одесса)
30 березня, початок  о 15:30
Житомир, стадіон «Полісся»
АрбітрМикола Балакін (Київська область)
Трансляція – UPL.TV 

Новини «Полісся»

Житомирський колектив став одним із головних відкриттів УПЛ на початку сезону. Станом на середину листопада «Полісся» перебувало на найвищих позиціях у турнірній таблиці чемпіонату. Проте прогнози скептиків про те, що команда ще не готова виступати на такому рівні на довгій дистанції, схоже, збуваються.

Поворотним моментом для «Полісся» стала травма зоряного вінгера Бені Макуани. Після його травми житомирці зазнали трьох поразок у трьох останніх матчах: це стільки ж, скільки у 18 поєдинках цього сезону до потрапляння конголезця до лазарету.

Після домашньої поразки від «Олександрії» керівництво житомирців вирішило зробити тренерську перестановку, і запросило на місце Юрія Калитвинцева Сергія Шищенка, який вже раніше працював із командою. Дебют у нового-колишнього наставника ознаменувався черговою поразкою. Причому, від «Оболоні», що бовтається недалеко від зони вильоту. Втім, тут можна знайти і пом'якшувальну обставину: з другої хвилини житомирці грали в меншості через вилучення Чоботенка.

Крім травмованого Макуани і дискваліфікованого Чоботенка, точно не зіграють у майбутньому поєдинку голкіпер Чіжіоке Аніагбосо і центральний захисник Мозес Джарджу – обидва легіонери пішли в оренду в клуб другої ліги пdд назвою «Звягель».

Орієнтовний склад: Бойко, Михайличенко, Кравець, Шабанов, Кравченко, Крушинський, Танковський, Назаренко, Фортюне, Козак, Будківський.

Новини «Чорноморця»

В одеситів ситуація якоюсь мірою схожа. Після повернення з весняної паузи підопічні Романа Григорчука також набрали лише одне очко з 12 – у матчі з «Оболонню». Хоча і там були великі питання з приводу гри команди (один удар по воротах проти 20-и у суперника).

Криза «Чорноморця» триває ще з початку листопада. За цей період часу «моряки» програли 7 із 9 матчів. Єдиною світлою плямою можна виділити мінімальну перемогу над «Колосом» перед відходом на зимову перерву.

Головні проблеми у «Чорноморця» зараз у лінії нападу. За кількістю забитих голів команда явно не найгірша в УПЛ, але в останніх зустрічах забивати «чорно-сині» зовсім перестали. Після поразки від «Вереса» на проблеми з реалізацією вказав і сам Григорчук. Утім, «Полісся» – явно не та команда, з якою буде легко перервати триматчеву безгольову серію. За 21 тур житомирці пропустили лише 17 м'ячів.

Новин, пов'язаних з одеським колективом, за останні кілька тижнів було багато. У ЗМІ повідомлялося про можливий відхід Романа Григорчука по закінченню сезону в «Колос», а також про інтерес шведського «Хаммарбю» до захисника Володимира Салюка. Щоправда, останній чуток гендиректор клубу вже розвіяв.

Орієнтовний склад: Варакута, Брагару, Гучек, Арсіч, Єрмаков, Авагімян, Василів, Кузик, Штогрін, Ієде, Бадибанга.

Особисті зустрічі

В історії незалежної України команди зіграли між собою 9 матчів, записавши на свій рахунок по 4 перемоги. З нічийним результатом завершилася лише одна зустріч. Окремо варто відзначити їхнє кубкове протистояння в сезоні 1991/92, коли «Полісся» розгромно виграв у першому поєдинку з рахунком 4:1, а в другому зазнав принизливої поразки в Одесі – 1:7.

Цікаві факти та можливі події

«Полісся» може здобути 10-ту перемогу в УПЛ.

Безвиграшна серія «Полісся» в чемпіонаті триває 7 ігор: 4 нічиї та 3 поразки.

Пропускна серія «Полісся» в УПЛ триває 6 ігор – 7 голів.

Програшна серія «Чорноморця» в чемпіонаті триває 3 гри, а безгольова – 276 хвилин.

Безвиграшна гостьова серія «Чорноморця» в УПЛ триває 5 ігор: нічия та 4 поразки.

Роман Григорчук біля керма різних клубів проведе 170-й матч в УПЛ.

1-й в УПЛ домашній матч «Полісся» під керівництвом Сергія Шищенка.

50-й матч в УПЛ може провести Владислав Шаповал («Чорноморець»), який починав поточний чемпіонат саме у складі «Полісся».

10-й гол в УПЛ може забити Артур Авагімян («Чорноморець»).

Євген ЛЕБЕДЄВ

30 березня 2024 09:59







Коментарі


Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.

Реєстрація, Вхід



Поділитися

LIVE. 20:00. Шахтар – Динамо З (Хорватія). Огляд матчу

 

27 липня 2024 09:10

Турнір чотирьох за путівку до УПЛ, 1/2 фіналу. Епіцентр – Минай. Огляд матчу

 

26 липня 2024 20:03

Турнір чотирьох за путівку до УПЛ, 1/2 фіналу. Лівий берег – Металіст 1925. Огляд матчу

 

26 липня 2024 20:00