Сьогодні 27 липня 2024 р.

Перша ліга, 5-й тур другого етапу. Особистості та цифри туру

Найкращі гравець, джокер, молодик, тренер і герой туру, а також найкращий гол, головні цифри 5-го туру другого етапу Першої ліги.

Завершився п’ятий тур весняної частини сезону у Першій лізі.

undefined




ТРЕНЕР ТУРУ – ВЛАДИСЛАВ ЛУПАШКО («ІНГУЛЕЦЬ»)


Молодий фахівець відразу ж почав ставити своїй команді важкий, але стильний футбол – гру через володіння м’ячем і короткий пас, комбінаційність, конструктивний білд-ап. Вважається, що в наших реаліях домінація одного стилю чи тактичної схеми йде в пряму суперечність із турнірним результатом, проте Інгулець на практиці підтверджує – виявляється, можна досягати досить високих місць у таблиці й не зраджувати своїй манері. Приклад – перемога над «Карпатами», коли на полі лідера петровський клуб зумів виграти, дещо скоротивши відставання від першого місця та закріпившись на своєму другому.

undefined



ДЖОКЕР ТУРУ – ПАВЛО ФЕДОСОВ (ФК «ЧЕРНІГІВ»)

Дуже непростий вибір, тому що багато гравців із лави запасних себе добре проявили. Гравці «Прикарпаття» Олег Кос і Дмитро Шинкаренко відзначилися голом і асистом відповідно в виграному матчі з СК «Полтава». Сулейман Сейтхалілов виконав той самий штрафний, з якого відбувся переможний гол «Діназа». Забив сам і асистував одноклубнику Денис Власенко із «Буковини». Микита Тепляков із «Кудрівки-Ниви» видав божевільний асист на Нехтія. Нападник «Лівого берега» Олексій Литовченко провів рятівний гол в Кам’янці-Подільському. А наш лауреат – Павло Федосов – приніс ФК «Чернігів» перемогу над харків’янами, які йшли без поразок ще з осені.

НАЙКРАЩИЙ МОЛОДИЙ ГРАВЕЦЬ ТУРУ – ДЕНИС ВЛАСЕНКО («БУКОВИНА»)

Біля 10 хвилин було в 19-річного півзахисника Власенка, коли за рахунку 3:0 на користь своєї команди він виходив на заміну в Умані. За цей час він встиг забити сам і віддати гольову передачу на Палагнюка, сповна використавши наданий тренерським штабом шанс. Звісно, не в кожному турі буде траплятися суперник із середнім віком 19,3 роки, проте проти «Металурга» грають і інші молоді гравці, але мало хто старається настільки гарно, як Денис. Сподіваємося, для нього матч із запоріжцями – це лише початок, а не хайлайт сезону.

ГОЛ ТУРУ – ВЛАДИСЛАВ КРИСТІН («ЕПІЦЕНТР» → «ЛІВИЙ БЕРЕГ»)

У цьому турі були красиві прицільні удари, гарно розіграні комбінації, проте коли хтось виконує рімейк голу Дель П’єро в фіналі Ліги чемпіонів 1997 року, ми здаємося. Це – непересічний гол, рідкісний для наших широт.

Гол можна подивитися на відео з 2:25


ГЕРОЙ ТУРУ – ВАСИЛЬ ПАЛАГНЮК («БУКОВИНА»)

Гравець, який оформив перший у поточному чемпіонаті покер у матчі з запорізьким «Металургом».

undefined 


ФАКТ ТУРУ
У нас новий лідер бомбардирських перегонів – Палагнюк вперше вирвався вперед після чотирьох м’ячів у ворота запорізького Металурга.

Ще кілька цікавинок:
– «Інгулець» переміг «Карпати», скоротив відставання від першого місця до 5 очок і перервав домашню безпрограшну серію львів’ян, яка тривала з 27 травня 2023 року 13 ігор: 10 перемог та 3 нічиї
– «Карпати», ФК «Хуст» і «Металіст» програли вперше в весняній частині сезону
– Василь Палагнюк (у 208-й грі) стає автором 1-го покеру поточного чемпіонату; гравці «Буковини» не забивали чотири м’ячі за матч у Першій лізі 18 років (відколи Борис Фінкель оформив покер 21 травня 1996 року у грі зі «Скалою»)
– 50-й гол у Першій лізі забиває Василь Палагнюк («Буковина», 1-й м’яч у грі), 15-й – Артем Тєрєхов («Маріуполь»), 10-й – Ярослав Богунов («Інгулець»), 5-й – Олег Кос («Прикарпаття»), Максим Войтіховський («Агробізнес»), Радіон Посєвкін («Гірник-Спорт»), Олексій Литовченко («Лівий берег»), 1-й – Денис Власенко («Буковина», у 6-й грі), Андрій Волошин («Діназ», у 37-й), Дмитро Сахно («Чернігів», у 14-й)
– 50-й матч у Першій лізі провели Єгор Шалфєєв («Буковина»), Андрій Ткачук («Діназ»).
– Дебютували у Першій лізі Данило Хмеловський («Агробізнес»), Матвій Зубков («Маріуполь»)
– 600-й матч «Прикарпаття» у Першій лізі: +199=129-272 м’ячі 672-825
– «Лівий берег» забиває 50-й гол у Першій лізі

22 квітня 2024 13:25







Коментарі


Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.

Реєстрація, Вхід



Поділитися

Перша ліга, другий етап. 10-й тур. ТОП-5 голів

 

30 травня 2024 09:00

Перша ліга, другий етап. 9-й тур. ТОП-5 голів

 

22 травня 2024 09:00

Перша ліга, другий етап. 8-й тур. ТОП-5 голів

 

14 травня 2024 21:10