Сьогодні 27 липня 2024 р.

Перша ліга, 15-й тур. Лідери втрачають очки

У черговому турі Першої ліги невпевнено зіграли лідери – «Карпати» поступились «Епіцентру», а «Інгулець» задовільнився нічиєю з «Металургом».

«Кремінь» та «Чернігів» розпочали гру обережно. Було багато боротьби у центрі поля, але без просування вперед. Намагалися більше комбінувати господарі, але у них мало що виходило. Помилки у перехідній фазі не дозволяли суперникам створювати гостроту у заключній третині поля. Все йшло до того, що перший тайм завершиться без голів, але Віталій Ментей шикарним ударом з-за меж штрафної влучив у верхній кут – 0:1.

Після перерви прогнозовано більше контролювали м'яч господарі, але з позиційним футболом у них були суттєві проблеми. Порушення правил збивали і без того повільний тем матчу. На 61-й хвилині після помилки Рощинського зрівняв рахунок хавбек Андрій Кірєєв – 1:1. Кутовий допоміг господарям відзначитися. На 70-й хвилині підопічні Климовського заробили одинадцятиметровий за фол Романченка проти Трофимюка. До того ж, для Анатолія це було вже друге попередження. Пенальті впевнено реалізував Азізов. 2:1 –у підсумку, матч завершився перемогою «Кременя».

За цікавим сценарієм пройшов і матч «Агробізнес» – «Нива» Тернопіль. «Агробізнес» досить несподівано піднявся на друге місце, але тернопільський колектив для підопічних Чижевського – незручний суперник. «Агробізнес» не перемагає «Ниву» впродовж трьох матчів Першої ліги (2 нічиї та поразка).

Перша половина зустрічі не була багатою на події. Здавалося, що на перерву суперники підуть з нулями на табло, але все змінив епізод на 39-й хвилині. Кузьмин подав, а Свистун пробив у ближній кут - 1:0. Першим номером грали гості, але помилка у захисті зруйнувала всі плани підопічним Стахіва. Крістіан Свистун забиває у другому матчі поспіль.

На початку другого тайму міг збільшувати перевагу «Агробізнесу» Шостак, але він не зміг переграти досвідченого Механіва.

З позиційним футболом у тернопільського колективу вже черговий тур поспіль були суттєві проблеми. За рахунок чого гості прагнули забивати? Відповіді на це питання не було.

На 87-й хвилині заміна допомогла «Ниві» зрівняти рахунок. Вольський виграв боротьбу у Білого і забив у порожні ворота – 1:1. Проте, вже у компенсований час після помилки Механіва у порожні ворота забив Бариляк – 2:1. Все ж дотиснули свого суперника господарі.

Найцікавіші матчі туру відбулись у неділю.

Безпрограшна клубна рекордна серія лідера групи «А» – «Карпат» в чемпіонатах до цього туру тривала 15 ігор: 11 перемог та 4 нічиї. Проте, і «Епіцентр» зараз перебуває у хорошій формі. Підопічні Сергія Нагорняка не програвали вже п'ять турів. Цей матч мали зіграти ще вчора, але через тривалу повітряну тривогу перенесли на неділю.

У дебюті протистояння господарі відкрили рахунок. Ляшенко завдяки сольного рейду увірвався до штрафної і прострілив на Глущука, який переправив м'яч у ворота – 1:0. Досить несподіваний початок зустрічі. Хорошу можливість зрівняти рахунок мав Невес, але він головою пробив вище воріт. У захисті сьогодні підопічні Нагорняка грали максимально уважно, тому «левам» було непросто. Довести свої атаки до логічного завершення футболісти «Карпат» не могли. На 33-й хвилині шикарну можливість забити втратив Стень, але не зміг реалізувати вихід один на один. Гості покарали свого суперника через декілька хвилин. Після навісу з флангу забив Ян Костенко – 1:1.

На останній хвилині тайму Костенко подав, а Полегенько головою розстріляв ворота – 2:1. Все перевертається з ніг на голову. На 58-й хвилині господарі зрівняли рахунок. Беженар подав зі штрафного, а Кравчук пробив у ближній кут – 2:2. Обидві команди були націлені на перемогу і це не могло не радувати.

Міг приносити перемогу гостям Полегенько, але м'яч після його удару влучив у стійку. А ось підопічні Нагорняка свій момент не змарнували. Саків помилився, а Данило Кравчук пробив у кут воріт – 3:2. У підсумку, дебютна у сезоні поразка «Карпат».

Лідер групи «Б» «Інгулець» в попередніх двох матчах очок не набирав, тому виходив з бажанням реабілітуватися за попередні невдачі.

На початку зустрічі з «Металургом» володіли ініціативою петровці. Запоріжці намагалися не програвати боротьбу в центрі полі і при першій можливості вибігали в атаку. У підопічних Лупашка знову були проблеми з позиційним футболом. Намагалися забити за рахунок дальніх ударів гості, але точності їм не вистачало. Один із лідерів запоріжців Сейтхалілов почував себе некомфортно, багато помилявся на власній половині поля. На перерву суперники пішли без голів.

Після перерви характер гри не змінився. Боротьба, боротьба та ще раз боротьба. Роботи у голкіперів не було. Більшого очікували від гостей, але лідер групи Б продовжує відчувати ігрову кризу. На 64-й хвилині довелося вступати у гру Паламарчуку, коли він парирував удар Білоцерковця. Додали в активності підопічні Микитина після перерви, але довести свої атаки до логічного завершення не могли. У підсумку, «Інгулець» три тури поспіль без перемог.

Група А

3 листопада

АГРОБІЗНЕС – НИВА Т – 2:1
Голи: Свистун (39), Бариляк (90+1) – Вольський (87).

4 листопада

МЕТАЛІСТ – БУКОВИНА – 2:3
Голи:
Рязанцев (30), Ісаєнко (51) – Фарасєєнко (19), Палагнюк (83, з пенальті, 84).
Вилучення: Прокопчук (Б, 90+5).

ПОДІЛЛЯ – ХУСТ – 4:1
Голи:
Войтіховський (5), Задоя (24), Боженар (53), Пріхна (62) – Іванов (90).

5 листопада

ЕПІЦЕНТР – КАРПАТИ – 3:2
Голи:
Глущук (5), Кравчук (58, 78) - Костенко (35), Полегенько (45).

НИВА Б – ПРИКАРПАТТЯ – 0:1
Гол:
Шинкаренко (82).

Група Б

3 листопада

КРЕМІНЬ – ЧЕРНІГІВ – 2:1
Голи:
Кірєєв (61), Азізов (71, з пенальті) – Ментей (31).
Вилучення: Романченко (70, Чернігів).

4 листопада

ГІРНИК-СПОРТ – ДІНАЗ – 2:0
Голи:
Посєвкін (7), Пожрєзан (85).
Вилучення: Шевченко (Д, 64).

5 листопада

МЕТАЛУРГ – ІНГУЛЕЦЬ – 0:0

ФСК МАРІУПОЛЬ – ЛІВИЙ БЕРЕГ – 0:2
Голи:
Співаков (21, 78).

ВІКТОРІЯ – ПОЛТАВА – 0:0

Турнирні таблиці

5 листопада 2023 15:00







Коментарі


Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.

Реєстрація, Вхід



Поділитися

Перша ліга, другий етап. 10-й тур. ТОП-5 голів

 

30 травня 2024 09:00

Перша ліга, другий етап. 9-й тур. ТОП-5 голів

 

22 травня 2024 09:00

Перша ліга, другий етап. 8-й тур. ТОП-5 голів

 

14 травня 2024 21:10