Сьогодні 27 липня 2024 р.

Перша ліга, 8-й тур. «Карпати» та «Інгулець» збільшують відрив

В неділю завершився черговий тур в Першій лізі. Лідери виступили впевнено.

Матч між «Карпатами» та «Поділлям» був найбільш очікуваним у п'ятницю. Підопічні Віталія Костишина у хорошому настрої приїхали до Львову, адже нарешті вперше у сезоні виграли. Проте, підопічні Мирона Маркевича у минулому турі здобули третю поспіль перемогу, обігравши в гостях «Агробізнес».

Львів'яни потужно розпочали матч і вже на дев'ятій хвилині відкрили рахунок. Після прострілу Владислава Клименка у дальній верхній кут пробив Ян Костенко – 1:0! Гості могли відігратися, але удар Максима Войтіховського парирував Андрій Кожухар. Підопічні Маркевича різноманітно грали в атаці, але помилки у захисті не дозволяли їм почуватися впевнено.

На 26-й хвилині хмельницький колектив відігрався. Євген Задоя пробив у захисника, але першим на добиванні опинився Олександр Цибульник – 1:1. З огляду на розвиток подій, цей результат першого тайму став закономірним. Занадто багато львів'яни дозволяли своїм суперникам.

У другій половині зустрічі почали грати одноманітно в атаці господарі, тому у суперника особливих проблем не було. На 60-й хвилині Дмитро Пріхна схопив за футболку Єгора Демченка і арбітр призначив пенальті. Одинадцятиметровий реалізував Павло Полегенько. Цей м'яч знову додав львів'янан впевненості у власних силах. У підсумку, матч завершився перемогою «Карпат».

В середині першого тайму поєдинку між «Прикарпаттям» та «Епіцентром» за шість хвилин господарі відзначилися двічі. Спочатку м'яч у власні ворота зрізав Андрій Беженар. Не встигли підопічні Сергія Нагорняка оговтатися, як пропустили ще. Після прострілу Дмитра Шинкаренка з меж штрафної у кут пробив Микита Тітаєвський. Наприкінці тайму нападник гостей Данило Кравчук повернув інтригу у матч – 1:2.

Після перерви гості продовжували грати першим номером, але залишали чимало вільних зон для контратак суперників. Хорошу можливість зрівняти рахунок мав Станіслав Кристін, але він з меж штрафної пробив повз ворота. На 74-й хвилині футболісти «Епіцентра» все ж досягнули свого. Максим Гірний з декількох метрів розстріляв ворота «Прикарпаття». У підсумку, матч завершився внічию 2:2.

«Агробізнес» після домашньої поразки в минулому турі від «Карпат» спустився на п'яте місце у турнірній таблиці та відправився у гості до «Буковини», яка обходилась без нічиїх в чемпіонаті чотири гри поспіль. На жаль, ці команди наразі не здатні демонструвати атакувальний футбол, створювати низку моментів. Проте, без голів перший тайм все ж не завершився. В середині тайму після передачі Василя Палагнюка вихід один на один реалізував Віталій Фарасєєнко.

У другому таймі характер гри не змінився. Гості намагалися відігратися, але ефективності їхнім атакам бракувало. На гол підопічні Чижевського все ж награти, але витиснути максимум зі своїх атак не змогли.

Головною суботньою подією став матч у Петрові, де «Інгульець» приймав «Вікторію». Поєдинок вважався центральним у турі, адже зустрічалися лідери групи Б. Обидві команди у нинішньому чемпіонаті ще не програвали. «Інгулець» вже вдруге у цьому сезоні приймав «Вікторію», а перша зустріч завершилася кубковою поразкою господарів.

У першій половині зустрічі складно було віддати комусь ініціативу. Обидві команди по черзі володіли м'ячем, але розкриватися не хотіли, адже розуміли ціну помилки. Наприкінці тайму господарі залишилися у меншості. За фол у центрі поля другу жовту отримав Сидоренко. Реалізувати чисельну більшість до перерви сумчани не змогли.

Навіть у меншості підопічні Лупашка відкрили рахунок. Мельничук з флангу подав, а П'ятов в один дотик пробив у кут – 1:0. Не встигли гості оговтатися, як пропустили вдруге. Зі штрафного шикарним ударом відзначився Ярослав Богунов – 2:0. У психологічному плані підопічним Безсмертного вже було дуже складно повернутися у гру.

В середині другого тайму вперше після травми у гру увійшов один із лідерів петровців Олександр Козак. Забити хоча б м'яч гості не змогли. В наприкінці зустрічі за фол проти Резепова арбітр призначив пенальті у ворота сумчан. Одинадцятиметровий реалізував Кольцов - 3:0.

Таким чином, «Інгулець» відірвався від свого конкурента вже на сім очок. 

З решти результатів суботи виділимо матч «Нива» Бузова – «Металіст». Нічия у цьому протистоянні дозволила «Карпатам», які лідирують у групі А, наростити свій відрив до шести очок.

Серед матчів неділі відзначимо поєдинок «Лівий Берег» – «Кремінь».

У минулому турі столичний клуб в гостях зіграв внічию з «Металургом». «Кремінь» наразі перебуває на сьомому місці, зазнавши в минулому турі домашньої поразки від лідера групи «Інгульця». У попередніх двох гостьових матчах чемпіонату команда Романа Локтіонова очок не втрачала. Проте, сьогодні гру вони провалили.

Вже за 12 хвилин господарі зняли всі питання про переможця. За киян забивали Самар та Співаков. Захисники «Кременя» грали занадто пасивно. В середині першого тайму шикарну можливість довести рахунок до розгромного втратив Дедух, який з одинадцятиметрового пробив у стійку.

Проте, наприкінці тайму Дедух зміг реабілітуватися за прикрий промах і все ж відправив м'яч у сітку Оксененка – 3:0. Руслан шикарним ударом з-за меж штрафної влучив у дальній кут. Розгром підопічних Локтіонова ще до перерви.

На початку другого тайму арбітр призначив друге пенальті у ворота гостей. Цього разу одинадцятиметровий виконував Співаков і він не промахнувся - 4:0. На цьому підопічні Первака не стали зупинятися. Через п'ятнадцять хвилин ще один свій одинадцятиметровий реалізував Андрій Співаков -5:0. Хет-трик досвідченого хавбека. На 76-й хвилині після прострілу з флангу відзначився Олег Синиця - 6:0. Бенефіс киян і безвольна гра гостей. На цьому побиття «Кременя» закінчилося.

Група А

15 вересня

КАРПАТИ – ПОДІЛЛЯ – 2:1
Голи: Костенко (9), Полегенько (62, з пенальті) – Цибульник (26).
Карпати: Кожухар, Бабогло, Порох (Мизюк, 87), Сухар, Полегенько, Рябов, Клименко (Демченко, 46), Равлик (Картушов, 82), Костенко (Романюк, 84), Чачуа, Іґор Невес (Крістіан Ноту, 46).
Поділля: Непогодов, Веремієнко, Корешков, Назарчук, Цибульник, Задоя (Болденков, 70), Костенко (Доброхотов, 24), Пріхна (Савчук, 81), Коваленко (Каверін, 70), Войтіховський, Василенко (Биков, 46).

ПРИКАРПАТТЯ – ЕПІЦЕНТР – 2:2
Голи:
Беженар (20, автогол), Тітаєвський (26) – Кравчук (44), Гірний (74).
Прикарпаття: Герич, Демків, Швець, Француз, Шинкаренко, Геник (Бучакчийський, 52), Романов (Соловйов, 52), Тітаєвський, Сьомка (Попчук, 46), Барчук (Радульський, 65), Хома (Цюцюра, 80).
Епіцентр: Чернобай, Кристін С. (Гринь, 65), Мороз, Григоращук, Кристін В., Алібеков (Глущук, 73), Беженар, Миронюк (Климець, 46), Бендера (Стень, 46), Кравчук (Ляшенко, 58), Гірний.
Вилучення: Владислав Мороз (90+4, друге попередження).

БУКОВИНА – АГРОБІЗНЕС – 1:0
Гол:
Фарасєєнко (27).
Буковина: Пономаренко, Рябий Д., Новотрясов, Пець, Данилюк (Червінський, 69), Чайковський, Цурупін, Глагола, Духота (Прокопчук, 56), Фарасєєнко (Бодня, 79), Палагнюк.
Агробізнес: Попович, Гаврушко, Бариляк, Теплий, Кузьмін, Білий, Толочко (Тишинінов, 78), Заєць, Волков (Свистун, 68), Галенков (Тяпкін, 85), Лень.

16 вересня

НИВА Б – МЕТАЛІСТ – 0:0
Нива (стартовий склад): Льопка, Прокопчук, Корохов, Будняк, Нехтій, Шалфєєв, Книш, Дворовенко, Паламар, Західний, Мельник.
Металіст (стартовий склад): Рибак, Голубка, Рязанцев, Горяїнов, Багачанський, Бусько, В.Луців, П.Луців, Мораренко, Габріель Гомес Феррейра.

ХУСТ – НИВА Т – 2:0
Голи:
Приходько (45+2, 84).
Хуст (стартовий склад): Левченко, Іванов, Тихненко, Скиба, Павлич, Вагін, Приходько, Станкович, Борисенко, Вадовський, Шевчук.
Нива Т (стартовий склад): Механів, Соколов, Хруставка, Демчук, Мудрий, Гатала, Волохатий, Бороденко, Дорошенко, Проців, Різник.
Вилучення: Бороденко (62)

Група Б

16 вересня

ИНГУЛЕЦЬ – ВІКТОРІЯ – 3:0
Голи: П'ятов (57), Богунов (60). Кольцов (90, х пенальті).
Інгулець (стартовий склад): Паламарчук, Малиш, Запорожець, П'ятов, Сітало, Кольцов, Шершень, Сидоренко, Козиренко, Богунов, Мельничук.
Вікторія (стартовий склад): Литвиненко, Зозуля, Нелін, Ульянов, Галенко, Покотилюк, Мишенко, Долинський, Сасовський, Шаврін,  Машталір
Вилучення: Сидоренко (36).

ДІНАЗ – ПОЛТАВА – 1:1
Голи: Старенький (90+2) – Стрельцов (57).
На 34-й хвилині Новіков (Діназ) не реалізував пенальті.
Діназ (стартовий склад): Дмитроченко, Гемега, Єременко, Літвінов, Новіков, Ярмак, Кіріченко, Волошин, Старенький, Матюшенко, Гільєрме де Соуза Насименто.
Полтава (стартовий склад): Варцаба, Щербак, Горжуй, Даниленко, Клименко, Мігунов, Опанасенко, Пось, Копитов, Вівдич, Коцюмака.

17 вересня

ЧЕРНІГІВ – ГІРНИК-СПОРТ – 1:0
Гол:
Шумило (31).
Чернігів (стартовий склад): Ширай, Шумило, Галстян, Романченко, Зенченко, Кривобороденко, Сердюк, Пінчук, Стрілець, Макаренко, Федосов.
Гірник-Спорт (стартовий склад): Проценко, Романенко, Мороз, Черниш, Юрченко, Черткоєв, Гора, Дмитрієв, Посєвкін, Нижник, Нсіні.

ФСК МАРІУПОЛЬ – МЕТАЛУРГ – 2:2
Голи:
Піддубний (40, автогол), Тєрєхов (58) – Піддубний (38), Хуссін (90+2).
ФСК Маріуполь (стартовий склад): Караващенко, Пуди, Шушко, Тєрєхов, Харжевський, Мамросенко, Мельниченко, Мочевінський, Тепляков, Пентелейчук, Батальський.
Металург (стартовий склад): Байда, Басов, Страдс, Сніжко, Крапивний, Піддубний, Галата, Білоцерковець, Сейтхалілов, Могильний, Сад.
Вилучення: Басов (34).

ЛІВИЙ БЕРЕГ – КРЕМІНЬ – 6:0
Голи:
Співаков (9, 55, з пенальті, 70, з пенальті), Самар (12), Дедух (33), Синиця (75).
На 25-йхвилині Дедух не реалізував пенальті (стійка).
Лівий Берег (стартовий склад): Чернятинський, Дударенко, Самар, Войцеховський, Співаков, І.Когут, Дедух, М.Когут, Сухоручко, Слотюк, Астахов.
Кремень (стартовий склад): Оксененко, Трофимюк, Панчишин, Савицький, Галоян, Сидоренко, Азізов, Жданович, Товкач, Касимов, Аркуша.

Турнірна таблиця

 

17 вересня 2023 18:10







Коментарі


Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.

Реєстрація, Вхід



Поділитися

Перша ліга, другий етап. 10-й тур. ТОП-5 голів

 

30 травня 2024 09:00

Перша ліга, другий етап. 9-й тур. ТОП-5 голів

 

22 травня 2024 09:00

Перша ліга, другий етап. 8-й тур. ТОП-5 голів

 

14 травня 2024 21:10