Сьогодні 27 липня 2024 р.

Кубок України, 1/2 фіналу. Полісся – Ворскла. Анонс матчу

Владислав ЛИЧИК

Сьогодні українські вболівальники дізнаються ім'я другого фіналіста національного Кубка. У Житомирі «вовки» під керівництвом Сергія Шищенко будуть приймати полтавську команду Сергія Долганського.





«Полісся» (Житомир) – «Ворскла» (Полтава)
4 квітня, початок – о 18:00
Житомир. Центральний стадіон
Головний арбітр
– Максим Козиряцький (Запоріжжя)
Арбітр ВАА – Ігор Пасхал (Херсон)
Трансляція – UPL.TV

Обидва колективи перебувають у відвертій кризі та розгромно програли свої останні матчі в рамках УПЛ. Наразі, у турнірній таблиці команди відділяє лише 4 очки.

Тріумфатор цієї зустрічі у фінальному поєдинку Кубка України 15 травня зійдеться з «Шахтарем», який напередодні переграв «Чорноморець» із рахунком 4:1.

«ПОЛІССЯ»: ОСТАННІ НОВИНИ

Житомирська команда знаходиться у крутому піке. Хто б міг подумати, що один з лідерів першого кола так жахливо розпочне (ні, катастрофічно!) весняну частину УПЛ. За 5 турів після виходу із зимової сплячки «Полісся» набрав лише 1 (один!) заліковий бал. Це сталось у першому після паузи матчі – проти львівського «Руху». Тоді, «вовки» ще під керівництвом Юрія Калитвинцева розписали гостьову нічию з командою Віталія Пономарьова (1:1).

У тій же зустрічі важкої травми зазнав ключовий атакувальний гравець житомирського клубу Бені Макуана. В підсумку конголезький вінгер вибув до кінця поточної кампанії. Це стало неймовірним ударом для «Полісся». Зникла яскравість, характер і динаміка...

Після того сталися домашні поразки від слабших за підбором виконавців команд: черкаського ЛНЗ Олега Дулуба (0:1) та «Олександрії» Руслана Ротаня (1:2).

Не допомогла навіть відставка Калитвинцева. Сергій Шищенко, який змінив його на посту головного тренера, теж не зумів вдихнути нове життя в житомирську команду та змінити ситуацію – ще два виїзні фіаско. Спочатку «Полісся» мінімально поступилось київській «Оболоні» (0:1). А в останньому турі чемпіонату України житомиряни взагалі розгромно програли одеському «Чорноморцю» Романа Григорчука – 1:4...

Наразі складно назвати причини та фактори, згідно або завдяки яким «Полісся» зможе вибратися з цієї ями. Насамперед, з ментальної ями. Клас виконавців у житомирського клубу однозначно є, однак після пошкодження Макуана чомусь ніхто з інших лідерів не взяв на себе ініціативу.

Орієнтовний склад «Полісся»: Бойко, Кравченко, Кушніренко, Кравець, Михайличенко, Козак, Танковський, Крушинський, Петряк, Ндукве, Луїфер.

«ВОРСКЛА»: ОСТАННІ НОВИНИ

На відміну від «вовків», полтавський колектив не розчаровує та не дивує. Ні зі знаком «плюс», ні зі знаком «мінус». «Ворскла» йде за своїм досить стандартним графіком та знаходиться в середині таблиці українського чемпіонату.

Єдине, що після відходу з поста наставника команди Віктора Скрипника «зелені» почали значно частіше зазнавати поразок. У перших 5-ти турах весняної частини УПЛ «Ворскла» програла відразу 3 матчі.

На виїзді мінімально поступились луганській «Зорі» Юрія Коваля (0:1) та розгромно без шансів виступили проти київського «Динамо» Олександра Шовковського, пропустивши відразу 5 м'ячів! А на своєму полі полтавці не зуміли відібрати очки в «Олександрії» (0:1).

Разом із цим «Ворскла» зуміла здобути позитивні результати в матчах із рівненським «Вересом» Олега Шандрука (2:1) та з одеським «моряками» Романа Григорчука (0:1).

«Ворскла» – досить міцний горішок за мірками українського футболу, хоч і доволі часто допускає нелогічні та нестабільні поєдинки. Як за грою, так і за результатом. Утім, на то він і середняк.

Враховуючи жахливі ігрові кондиції «Полісся» та статус кубкового матчу, саме полтавська команда цілком може здобути путівку в фінальний поєдинок турніру. Тим більше досвід такий є. Чотири роки тому «Ворскла» добиралась до фіналу, де лише у серії пенальті поступилась титулом більш статусному «Динамо».

Орієнтовний склад «Ворскли»: Ісенко, Крупський, Феліпе, Павлюк, Бацула, Корнієнко, Нестеренко, Толі, Сіссоко, Кане, Степанюк.

«ПОЛІССЯ» – «ВОРСКЛА». ОСТАННІ МАТЧІ

Полісся

undefined


Ворскла

undefined


«ПОЛІССЯ» – «ВОРСКЛА». СТАДІЯ ЧВЕРТЬФІНАЛУ

На попередній стадії Кубка України житомирські «вовки» зустрічалися з «містянами» з Олександрії та в напруженому поєдинку вирвали перемогу в серії пенальті. Щодо полтавського колективу, то «Ворскла» у Києві результативно переграла «Оболонь».

«ПОЛІССЯ» – «ВОРСКЛА». ОСОБИСТІ ЗУСТРІЧІ

Незважаючи на те, що «вовки» лише в цьому сезоні дебютували в українському елітному дивізіоні, ці команди мають досить багату історію очних протистоянь в інших турнірах. Невелику перевагу за перемогами має саме житомирський колектив: 8 звитяг у «Полісся» проти 6-ти у «Ворскли». Загалом, загальна статистика цілком рівна.

Статистика очних поєдинків
Перемоги: Полісся 8 – 6 Ворскла
Забиті м'ячі: Полісся 29 – 27 Ворскла
У середньому голів за матч: Полісся 1.45 – 1.35 Ворскла
Найбільша перемога:Полісся 3:0 – 5:2 Ворскла 

4 квітня 2024 17:00







Коментарі


Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.

Реєстрація, Вхід



Поділитися

Кубок України, 1/2 фіналу. Полісся – Ворскла. Огляд матчу

 

04 квітня 2024 21:46

Кубок України, 1/2 фіналу. Шахтар – Чорноморець. Огляд матчу

 

03 квітня 2024 21:52

Кубок України, 1/4 фіналу. Полісся – Олександрія 0:0, пен. 4:3. Огляд матчу

 

02 листопада 2023 18:30