Сьогодні 1 червня 2024 р.

Миколенко: «Нервую перед грою з «Динамо» й чекаю зустрічі з друзями»

Євген ЛЕБЕДЄВ, «Футбольний клуб»

Захисник «Евертона» Віталій Міколенко в інтерв'ю клубній прес-службі поділився очікуваннями від майбутньої благодійної зустрічі зі своїми колишніми партнерами з київського «Динамо».

Лівий оборонець «Евертона» Віталій Міколенко перебрався на «Гудісон Парк» на початку 2022 року, за місяць до вторгнення Росії до України. Гравець щодня на зв'язку із сім'єю у Києві та постійно стежить за новинами на батьківщині.

Віталій готується до першої зустрічі зі своїм колишнім клубом київським «Динамо», яка відбудеться у п'ятницю на «Гудісон Парк» у рамках серії благодійних матчів «За мир». Збір коштів буде спрямований на вирішення гуманітарних проблем в Україні, які виникли через російське вторгнення.

Говорячи про програму ігрового дня «Евертона» на цей матч, Миколенко зізнається, що відчуває справжнє хвилювання. Втім, він всім довів, що здатний переживати різні елементи повсякдення.

Складні особисті обставини не завадили Віталію вибороти місце у стартовому складі команди Френка Лемпарда в останні місяці минулого сезону. Миколенко зіграв десять матчів поспіль і своєю наполегливою працею та ставленням до справи завоював велику популярність серед уболівальників свого нового клубу.

Я в порядку, моя сім'я також, вона все ще у Києві, – каже 23-річний українець. – І я сподіваюся, що вони будуть у порядку й у майбутньому. Я постійно з ними на зв'язку. Перші місяці з початку війни були тяжкими для всіх, для всього народу України. В моїй країні щодня продовжують рватися багато бомб та ракет. Це справді страшно.

Ті півроку після приїзду до Англії були, мабуть, найважчими у моєму житті. Тяжко було мені, нелегко зі мною довелося й клубу. Проте, коли я виходив на поле, чи то був офіційний матч, чи тренування, я повністю віддавався ігровому процесу. Хоча й не можу досі пояснити, як мені вдавалося перемикатися. Напевно, доходив до такої точки, де міг на якийсь час забути про все й зосередитися на футболі. Я намагався допомогти команді, а команда морально допомагала мені
.

Миколенко – зірковий випускник академії київського «Динамо», у 2019 та 2020 роках претендував на титул «Золотий талант України», що присуджується найкращому гравцю країни до 21 року, та вигравав золоті медалі зі своїм клубом у сезоні-2020/21. Він провів 132 матчі за «біло-синіх» після дебюту в серпні 2017-го у віці 18 років. Провів 26 ігор за свою національну збірну, зігравши важливу роль у конкурентоспроможному поверненні України на міжнародну арену минулого місяця.

У свою чергу «Динамо» ще раніше відновило процес підготовки серією товариських матчів у Європі, а вчора пройшло турецький «Фенербахче» в другому раунді кваліфікації Ліги чемпіонів.

На думку Миколенка, окрім збору коштів на гуманітарну допомогу Україні, візит «Динамо» на «Гудісон Парк» та популярність київської команди у Старому Світі є важливими інструментами для інформування громадськості про тяжке становище його країни.

Мене підтримували з першого дня, і я хочу висловити величезну подяку за цю підтримку всім моїм товаришам по команді та тренерам, – наголосив Віталій. – Навіть зараз, коли ЗМІ Великобританії не так активно висвітлюють війну, щодня хтось із моїх одноклубників запитують мене як справи вдома, в Україні?

Я дуже вдячний і хочу сказати, що боротимусь за цей клуб, бо мене тут поважають і мені довіряють. Я також поважаю всіх в «Евертоні».

Для українських команд зараз дуже важливими є ці благодійні матчі. Я радий, що маю можливість зіграти за свій клуб проти… свого ж, рідного, клубу. Потрібно підтримувати потік інформації, постійно нагадувати людям, що війна триває.

Чесно кажучи, я трохи нервуюсь з приводу майбутньої гри. Я зустрінуся зі своїми друзями, зі своєю старою командою. Я ніколи раніше не грав проти них. Хочу ще раз сказати велике спасибі моєму нинішньому клубу та його керівництву за підтримку моєї країни
.

28 липня 2022 13:30







Коментарі


Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.

Реєстрація, Вхід



Поділитися

ЄВРО-2025 серед жінок. Відбір. Група B4. Вельс – Україна. Увесь матч

 

31 травня 2024 09:00

Звернення Президента України Володимира Зеленського наприкінці 827-го дня повномасштабної війни

 

30 травня 2024 21:20

Звернення Президента України Володимира Зеленського наприкінці 826-го дня повномасштабної війни

 

29 травня 2024 21:36