Сьогодні 27 липня 2024 р.

Японія (U-23) – Олімпійська збірна України 2:0. Перший млинець нанівець

Команда Руслана Ротаня готується до Олімпіади в Парижі. Свій перший матч в історії Олімпійська збірна України програла Японії.

Наставник синьо-жовтих із різних причин мав дуже обемежний склад. Головних героїв молодіжного Євро-2023 у розпорядженні тренера не було – хтось мав проблеми зі здоров'ям, хтось поїхав у молодіжну збірну, а хтось бореться за вихід на ЄВРО-2024 у складі національної команди.

Перший момент у поєдинку, який проходив під зливою, створили японці. На 5-й хвилині Фесюн потрапив під пресинг суперника, поспіхом вибив м'яч, але удар по воротах кіпера Колоса був неточним. Згодом Фесюн відбив перед собою удар з меж штрафного, а Желізко заблокував потенційно небезпечний простріл. Від синьо-жовтих гостроти не було. Лише на 19-й хвилині Назаренко ледь не скористався неузгодженістю кіпера і захисника, але не встиг до м'яча.

Знову вступив у гру Фесюн, відбивши м'яч після удару зі штрафного. Кутовий, наш кіпер знову вибив м'яч, а Мацукі опинився першим на підбиранні та влучив у поперечину. І знову момент біля воріт синьо-жовтих – після помилки в обороні черговому удару японців трохи забракло влучності. На останніх секундах тайму навіс Сича ледь не став гольовим – м'яч зрізався, але кіпер Японії дотягнувся і перевів на кутовий. Ледь не найкращий момент України у першому таймі, який завершився нулями.

На старті другої половини ледь не забив Аракі. Черговий сейв видав Фесюн, який потягнув удар у дальній кут. Але тут же Україна таки пропустила. Подача кутового, м'яч після першого удару влучив у поперечину, але Сато опинився першим на добиванні та буквально заніс його у ворота. 1:0. Тут вже Фесюн, який провів дуже пристойний матч, був безсилим.

Руслан Ротань провів низку замін, але гостроти в атаці це не додало. Натомість забили японці. На 76-й хвилині серія помилок в обороні завершилася точним ударом Танаки в дальній кут. Єрмаков, який на той момент вже захищав наші ворота, замінивши Фесюна, врятувати не зміг. Цей гол став останнім у матчі. 2:0 – справедлива перемога Японії U-23. Україна у своєму дебютному матчі Олімпійської команди не змогла забити бодай гол.

Нагадаємо, Україна і Японія ще можуть зустрітися на Олімпіаді в Парижі. Синьо-жовті здобули путівку на Ігри завдяки виходу в півфінал молодіжного Євро-2023. Команда Руслана Ротаня потрапила у групу B, де її суперниками стануть Аргентина, Марокко і одна з команд Азії. Не виключено, що нею стане саме Японія U-23, яка продовжує боротися за путівку (відбір в Азії ще не завершений).

ЯПОНІЯ U-23 – ОЛІМПІЙСЬКА ЗБІРНА УКРАЇНИ – 2:0
Голи:
Сато (48), Танака (76).
Японія U-23: Кокубо, Секіне, Сузукі, Баба, Огата (Учіно, 84), Аракі (Танака, 67), Фуджіта, Мацукі (Уенака, 80), Ямада (Хіракава, 46), Сомено (Хосоя, 46), Сато (Комі, 80).
Олімпійська збірна України: Фесюн (Єрмаков, 60), Сич (Маценко, 71), Боль (Фаріна, 46), Дідик (Дячук, 60), Мартинюк, Сігеєв, Желізко, Шостак (Кулієв, 46), Назаренко (Федор, 71), Кухаревич (Кулаковський, 60), Шулянський (Кащук, 60).

25 березня 2024 14:26







Коментарі


Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.

Реєстрація, Вхід



Поділитися

Звернення Президента України Володимира Зеленського наприкінці 884-го дня повномасштабної війни

 

26 липня 2024 21:37

Звернення Президента України Володимира Зеленського наприкінці 883-го дня повномасштабної війни

 

25 липня 2024 20:50

Звернення Президента України Володимира Зеленського наприкінці 882-го дня повномасштабної війни

 

24 липня 2024 22:09