Сьогодні 1 червня 2024 р.

Моурінью: «Українці демонструють, наскільки є згуртованими, сміливими та дружними»

Головний тренер «Роми» Жозе Моурінью прокоментував проведення благодійного матчу з «Шахтарем» на підтримку України.

– Що для вас означає проведення таких благодійних матчів?
– На це можна дивитися з двох сторін. Одна – футбольна, і для нас важливо грати з гарною командою. З командою, яка любить грати у футбол, любить будувати гру від задньої лінії, адже це створює складнощі, що добре для нас перед початком сезону.

Також є інша сторона – людська. І звісно, я вважаю, що всі на цьому стадіоні стоять разом в питанні підтримки країни та її народу в такий складний період.

Тому, на мою думку, люди прийшли із двох причин: подивитися футбол та підтримати.

Я проводив матчі в Україні кілька разів, але жодного разу в Донецьку та жодного із «Шахтарем», що неймовірно. Адже я брав участь у багатьох матчах європейського футболу.

Було добре провести таку гру, навіть за такої ситуації, навіть після втрати важливих легіонерів, досвідчених гравців. Грати проти цієї молодої команди, яка демонструє гарний футбол. І благодійність, якщо вам так зручніше.

Мені більше подобається називати це людською стороною футболу. Футбол – сильна гра. Футбол може показати людські емоції. Та, звісно, усі, хто був присутній на цьому стадіоні, глибоко відчувають проблеми українського народу.

– Чи хотіли б Ви щось сказати українцям?
– Я не знаю, що сказати… Вважаю, що вони демонструють, наскільки є згуртованими, сміливими та дружними. І тут немає що додати.

Звісно, ми всі знаємо, чого хочемо, а ми хочемо того ж, що й усі. Хочемо щастя, миру. Ми бачили багато українських дітей, їхні красиві обличчя, усмішки. Вони продовжують усміхатися. Сподіваємося, вони усміхатимуться ще частіше.

8 серпня 2022 21:01







Коментарі


Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.

Реєстрація, Вхід



Поділитися

ЄВРО-2025 серед жінок. Відбір. Група B4. Вельс – Україна. Увесь матч

 

31 травня 2024 09:00

Звернення Президента України Володимира Зеленського наприкінці 827-го дня повномасштабної війни

 

30 травня 2024 21:20

Звернення Президента України Володимира Зеленського наприкінці 826-го дня повномасштабної війни

 

29 травня 2024 21:36