Сьогодні 27 липня 2024 р.

Оперативна інформація станом на 22.30 19.05.2024

Вісімсот шістнадцята доба широкомасштабного збройного вторгнення Російської Федерації на територію України.

З початку поточної доби російські окупанти завдали чотири ракетні удари із застосуванням п’яти ракет, 35 авіаударів із застосуванням 38 КАБів, понад 409 ударів дронами-камікадзе, здійснили майже три тисячі обстрілів позицій наших військ із різних видів озброєння, зокрема, близько 90 із застосуванням реактивних систем залпового вогню.

Ситуація на фронті залишається напруженою, але контрольованою. Сили оборони продовжують рішуче протидіяти спробам противника просунутися в глибину території України, спрямовують зусилля на зрив виконання окупантами планів наступу.

На Харківському напрямку з початку доби відбулося 11 бойових зіткнень. Окупанти завдавали авіаудари та не полишали спроб прорвати нашу оборону біля Вовчанська, Стариці, Липців та Зеленого. У відповідь українські воїни завдали загарбникам відчутних втрат, інформація про які уточнюється.

Попередньо, загальні втрати ворога протягом доби на цьому напрямку склали 114 осіб. Також противник втратив 30 одиниць озброєння та військової техніки, з них - три танки, одна бойова броньована машина, вісім артилерійських систем, 10 БПлА та вісім одиниць автомобільної техніки.

На Куп’янському напрямку кількість бойових зіткнень за добу склала 12. Сили оборони успішно відбили атаки ворога в районах населених пунктів Синьківка, Іванівка, Берестове.

На Лиманському напрямку противник активних дій не проводив. Натомість, українські воїни тримали ворога під вогневим контролем, мали успіх на окремих ділянках. Ситуація контрольована, проводяться заходи щодо укріплення оборонних рубежів.

З початку доби жорсткі бої точилися на Сіверському напрямку. Тут, впродовж дня, російські окупанти здійснили 23 спроби прорвати оборону наших військ. Ворог намагався вклинитися в нашу оборону в районі Білогорівки, атакував 17 разів. Успіху не мав і зазнав значних втрат, а саме: 53 особи вбитими та пораненими, 14 одиниць озброєння та військової техніки, з них: два танки, та 11  бойових броньованих машин та ще один засіб РЕБ.

На Краматорському напрямку російський агресор 14 разів намагався прорвати оборону наших військ поблизу населених пунктів Калинівка, Новий, Іванівське, Кліщіївка та Андріївка. Для підтримки дій своїх штурмових підрозділів застосовував керовані авіаційні бомби. Успіху не мав.

Інтенсивно ворог атакував українських захисників на Покровському напрямку.  Тут, впродовж дня, агресор здійснив 25 штурмів наших позицій, намагався наростити зусилля вогневого контролю на окремих ділянках, завдаючи авіаударів із застосуванням КАБів. На напрямку Нетайлове – Яснобродівка триває бій. Силами оборони проводяться заходи щодо стабілізації обстановки.

Попередні втрати противника на цьому напрямку склали: 118 окупантів вбитими та пораненими, знищено один танк та 2 бойові броньовані машини, Крім того, ще один танк, дві бойові броньовані машини та дві артилерійські системи пошкоджено.

На Курахівському напрямку кількість боїв склала 10. Загарбники намагаються просунутися в до населених пунктів Георгіївка, Парасковіївка, Новомихайлівка та Водяне. Всі атаки відбито. Ситуація контрольована.

На Времівському напрямку противник здійснив чотири безуспішні спроби прорвати оборону наших військ у напрямку Старомайорського та Урожайного. Успіху не мав.

На Придніпровському напрямку окупанти намагалися шість разів відтіснити наші підрозділи від Кринок. В ході боїв російські загарбники успіху не мали, втрат наших позицій не допущено.

Українські воїни завдають окупантам відчутних втрат, активно застосовують засоби вогневого ураження по живій силі ворога та техніці. Здійснюють заходи щодо покращення тактичного положення, за можливості рухаються вперед, витісняючи російських окупантів з їх позицій.

***

Оперативна інформація станом на 19.30 19.05.2024

На поточний час динаміка бойових зіткнень зберігається. З початку доби відбулося 105 бойових зіткнень.

Агресор продовжує обстрілювати  з артилерії прикордоння Чернігівської та Сумської областей. До населених пунктів, що зазнали артобстрілів з початку доби, додалися Лугівка, Дружба, Білопілля.

Сили оборони гнучко реагують на дії окупантів та вживають всіх необхідних заходів для виснаження наступального потенціалу російських військ.

На Харківському напрямку окупанти атакують підрозділи Сил оборони за підтримки авіації, завдають ударів керованими авіабомбами. З початку доби на даному напрямку відбулося 11 боєзіткнень, з яких чотири ще тривають. 

Загалом, впродовж поточного тижня втрати російських окупантів на Харківському напрямку склали 1572 особового складу та 263 одиниці озброєння та військової техніки. Зокрема, знищено вісім танків, 13 бойових броньованих машин, 12 артилерійських систем, одну систему ППО, 75 БпЛА, 66 автомобілів та 12 одиниць спеціальної техніки противника. Окрім цього пошкоджено дев’ять танків, 11 бойових броньованих машин, 21 артилерійська система, 32 автомобілі та три одиниці спеціальної техніки ворога.

На Куп’янському напрямку станом на зараз Сили оборони уже відбили 10 ворожих атак поблизу Синьківки, Іванівки, Берестового та Стельмахівки. Ще дві – тривають.

Гаряче сьогодні на Сіверському напрямку.  З початку доби в районах Білогорівки, Верхньокам’янського, Роздолівки та Івано-Дар’ївки відбито 22 ворожих атаки. Ще одне бойове зіткнення триває. Українські воїни тримають оборону та перешкоджають реалізації ворогом загарбницьких намірів.

Окупанти продовжують тиснути на Покровському напрямку. 25 разів від початку доби ворог намагався прорвати тут нашу оборону. Сім зіткнень від загальної кількості боїв на цьому напрямку ще тривають.

На Краматорському та Придніпровському напрямках надвечір інтенсивність ворожих атак дещо знизилась. На кожному з напрямків ще триває по одному боєзіткненню.

На інших напрямках без суттєвих змін.

Українські захисники продовжують мужньо стримувати ворога та завдавати йому максимальних втрат у живій силі та техніці.

***

Оперативна інформація станом на 16.00 19.05.2024

Протягом поточної доби відбулося понад 90 бойових зіткнень.

Ситуація на фронті залишається складною, водночас, контрольованою Силами оборони України. Російські окупанти обстріляли з артилерії населені пукти Сопич, Нова Гута та Іскрисківщина Сумської області. Наші захисники стійко тримають зайняті позиції, б’ють ворога та знищують його техніку.

На Харківському напрямку активність окупантів дещо сповільнено. На даний час відбулося вісім бойових зіткнень.  Окупанти не полишають спроб прорвати нашу оборону біля Вовчанська, Стариці, Липців. Українські воїни достатньо впевнено утримують свої позиції, завдають російським військам відчутних втрат та здійснюють власні контратакуючі дії.

На Куп’янському напрямку станом на зараз Сили оборони уже відбили п’ять ворожих атак поблизу Синьківки, Іванівки, Берестового та Стельмахівки, ще дві тривають.

Жорсткі бої точаться на Сіверському напрямку.  Станом на зараз в районах Білогорівки, Верхньокам’янського, Роздолівки та Івано-Дар’ївки відбулося 21 бойове зіткнення. Ще одне триває. Наші воїни наявними засобами подавляють наступальний потенціал противника та подекуди контратакують.

На Краматорському напрямку ворог провів 13 атак, зокрема, неподалік Василівки, Калинівки, Кліщіївки та Іванівського. Одне бойове зіткнення ще триває.

Не спадає натиск загарбників на Покровському напрямку. Ворог 23 рази намагався прорвати нашу оборону неподалік Євгенівки, Новоолександрівки, Новоселівки Першої, Сєверного, Уманського Нетайлового. Десять зіткнень від загальної кількості боїв на цьому напрямку ще тривають.

Ворог удвічі наростив кількість атак на Курахівському напрямку. Кількість бойових дій збільшилась з п’яти до десяти. Ще одне на даний час триває.

На Придніпровському напрямку ворог чотири рази безуспішно штурмував наші позиції поблизу Кринок. Наразі українські воїни відбивають п’яту атаку.

На інших напрямках обстановка суттєвих змін не зазнала.

Українські підрозділи продовжують підтримувати можливість маневрувати своїми силами й засобами, поповнювати резерви та забезпечувати логістику. Це дозволяє не тільки налагодити оборону наших рубежів, а й на окремих ділянках контратакувати ворога та досягати певного успіху.

***

Оперативна інформація станом на 13.30 19.05.2024

Інтенсивні бойові дії тривають майже по всій лінії фронту, найбільша активність окупантів станом на зараз спостерігається на Сіверському та Покровському напрямках. Сили оборони дають відсіч.

Протягом поточної доби кількість бойових зіткнень збільшилась до 78.

На Харківському напрямку окупанти дещо активізувалися - тут на даний час відбулося сім бойових зіткнень. Ситуація динамічна, противник намагається потіснити підрозділи Сил  оборони поблизу Вовчанська, Стариці, Липців. Біля Лук’янців завдав авіаційного удару, застосувавши п’ять КАБів. Українські військові тримають оборону, ведуть вогонь у відповідь та контратакують на окремих ділянках.

На Куп’янському напрямку ворожа авіація завдавала ударів в районі Петропавлівки, інформація уточнюється. Станом на цей час українські воїни відбили чотири атаки, ще дві - тривають. Бої мали місце біля Синьківки, Іванівки, Берестового та Стельмахівки. Загарбники зазнають втрат, інформація про які уточнюється.

На Лиманському напрямку окупанти завдали авіаційних ударів поблизу Зарічного та в районі Серебрянського лісу.

З початку доби ворог значно активізувався на Сіверському напрямку. Намагається прорвати нашу оборону в районах Білогорівки, Верхньокам’янського та Роздолівки. Загалом тут вже відбулося 20 бойових зіткнень.

На Краматорському напрямку супротивник провів дев’ять атак, зокрема, неподалік Василівки, Калинівки, Кліщіївки та Іванівського.  Три бойових зіткнення ще тривають. Ворожа авіація працювала біля Нью-Йорка, Північного, Дачного та Дружби.

На Покровському напрямку противник не зменшує інтенсивності атак. Активно діє авіація російських окупантів – завдано ударів в районах Вовчого, Тимофіївки, Євгеніївки та Сокола. Застосовано п’ять КАБів. Загалом на цьому напрямку відбулося вже 19 атак. Десять із них ще тривають.

На Курахівському напрямку зараз теж бої. З початку доби поблизу Георгіївки, Парасков’ївки та Новомихайлівки відбулось п’ять протистоянь. Три із них ще тривають. 

На Времівському напрямку загарбники чотири рази намагалися  безуспішно штурмувати наші позиції біля Старомайорського. Завдали авіаційного удару в районі Урожайного.

На Оріхівському напрямку противник наступальних дій не проводив. Натомість використав авіацію для ударів по Малих Щербаках та Андріївці. 

На Придніпровському напрямку ворог тричі атакував українських захисників поблизу Кринок, успіху не мав.

На решті напрямків обстановка суттєвих змін не зазнала.

Підрозділи Сил оборони мужньо тримають ворожий натиск по всій лінії фронту. Завдяки впевненим та злагодженим діям, українські воїни роблять все, щоб зірвати плани противника. Подекуди здійснюють заходи для покращення тактичного положення.

***

Оперативна інформація станом на 10.30 19.05.2024

Протягом минулої доби на фронті російсько-української війни відбулося загалом 110 бойових зіткнень. За уточненою інформацією, ворог завдав три ракетні удари із використанням чотирьох ракет, 59 авіаційних ударів, застосувавши 95 КАБів, та задіяв 58 ударних БПЛА типів «Shahed» і «Ланцет».

Окупанти здійснили 4164 обстріли позицій наших військ та населених пунктів з артилерійських систем, із них 73 – з реактивних систем залпового вогню.

За добу, що минула Повітряні сили та ракетні війська і артилерія Сил оборони уразили 21 район зосередження особового складу, одну станцію РЛС та два зенітних ракетних комплекси ворога.

Загалом за минулу добу бойові втрати російських загарбників, безповоротні та санітарні, склали близько 1210 осіб. Також ворог втратив 16 танків, 35 бойових броньованих машин, 48 артилерійських систем, три РСЗВ, два засоби ППO, 47 БпЛА оперативно-тактичного рівня, одну ракету, 82 автомобілі та дві одиниці спеціальної техніки.

Крім того, Силами оборони Ураїни знищено морський тральщик «Ковровець».

Вже з початку поточної доби відбулося 39 бойових зіткнень. Російські окупанти здійснили 541 обстріл позицій наших військ. Також  застосували 37 ударних дронів-камікадзе.

Сили оборони продовжують зосереджувати основні зусилля на обороні зайнятих рубежів, недопущенні просування російських окупантів вглиб нашої держави та відбиття їх збройного нападу на Україну.

На Харківському напрямку противник активних дій не проводив. Сили оборони докладають максимум зусиль для посилення позицій, поповнення резервів, ведення розвідки та тримають дії ворога під вогневим контролем. Зокрема, за поточну добу втрати противника склали чотири окупанти та 14 одиниць військової техніки. Знищено танк, артилерійську систему та три автомобілі, пошкоджено два танки, п’ять артилерійських систем та два автомобілі.

За уточненими даними за минулу добу загальні втрати агресора на Харківщині склали: 209 окупантів, 43 одиниці техніки. Українські захисники знищили бойову броньовану машину, чотири артсистеми, 11 автомобілів та 11 БпЛА. Крім того пошкоджено три танки, одну бойову броньовану машину, три артсистеми, чотири автомобілі.

На Куп’янському напрямку підрозділи наших військ відбивають атаку противника в напрямку населеного пункту Берестове. Ситуація контрольована. Наші захисники здійснюють заходи з посилення позицій переднього краю оборони, за можливості переймають ініціативу для покращення тактичного положення.

На Сіверському напрямку противник активізував спроби пошуку слабких місць в нашому бойовому порядку. З початку доби відбулося 15 атак на позиції  Сил оборони, 11 з яких тривають. Ворог намагається прорватися в напрямку населених пунктів Білогорівка Луганської області та Роздолівка Донецької області, успіху не має. Тут нашими військами вже знищено два танки та два МТЛБ, також одна БМД противника пошкоджена.

На Краматорському напрямку протягом поточної доби ворог сім разів намагався прорвати оборону наших військ. Нашими захисниками три атаки відбито. Тривають бої в районах населених пунктів Кліщіївка, Калинівка, Новий та Андріївка. Втрат позицій не допущено. Ситуація контрольована.

На Покровському напрямку з початку доби ворог 10 разів атакував позиції наших військ. Силами оборони дві атаки відбито. Тривають бойові дії в районах Євгенівки, Сєверного, Новоселівки Першої та Уманського. Ситуація контрольована. За поточну добу на даному напрямку ворог втратив 68 окупантів та сім одиниць військової техніки, зокрема знищено бойову броньовану машину та три автомобілі. За уточненими даними за минулу добу втрати противника склали: 274 окупанта вбитими та пораненими, 19 одиниць озброєння та військової техніки. Зокрема наші воїни уразили вогнем танк, артсистему, два автомобіля та два БпЛА. Крім того пошкоджено чотири танки, бойову броньовану машину, чотири артсистеми та чотири автомобілі противника.

На Курахівському напрямку підрозділи наших військ відбили одну атаку противника на напрямку Славне-Парасковіївка. Ворог успіху не мав.

На Времівському напрямку противник здійснив дві безуспішні спроби витіснити підрозділили Сил оборони в районах населених пунктів Урожайне та Старомайорське Донецької області. Ситуація контрольована.

На Придніпровському напрямку Сили оборони відбили одну атаку противника в напрямку Кринок. В ході боїв, ворог успіху не мав, втрат позицій не допущено.

В єдності сила!
Разом переможемо!
Слава Україні!

***

Загальні бойові втрати противника з 24.02.22 по 19.05.24 орієнтовно склали:

особового складу ‒ близько 492290 (+1210) осіб,
танків ‒ 7576 (+16) од,
бойових броньованих машин ‒ 14630 (+35) од,
артилерійських систем – 12687 (+48) од,
РСЗВ – 1074 (+3) од,
засоби ППО ‒ 803 (+2) од,
літаків – 354 (+0) од,
гелікоптерів – 326 (+0) од,
БПЛА оперативно-тактичного рівня – 10155 (+47),
крилаті ракети ‒ 2204 (+1),
кораблі/катери ‒ 26 (+0) од,
підводні човни – 1 (+0) од,
автомобільної техніки та автоцистерн – 17251 (+82) од,
спеціальна техніка ‒ 2077 (+2).

undefined


Дані уточнюються.

Бий окупанта! Разом переможемо! Наша сила – в правді!

Оперативна інформація на 18.05.2024

 

19 травня 2024 23:14







Коментарі


Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.

Реєстрація, Вхід



Поділитися

Звернення Президента України Володимира Зеленського наприкінці 884-го дня повномасштабної війни

 

26 липня 2024 21:37

Звернення Президента України Володимира Зеленського наприкінці 883-го дня повномасштабної війни

 

25 липня 2024 20:50

Звернення Президента України Володимира Зеленського наприкінці 882-го дня повномасштабної війни

 

24 липня 2024 22:09