Сьогодні 12 червня 2024 р.

Бердичів відзначив 75-річчя Мілетія Бальчоса турніром з футболу

Свій 75-річний ювілей заслужений працівник фізичної культури та спорту України Мілетій Бальчос святкував на Центральному стадіоні Бердичева. На його честь у місті відбувся І відкритий обласний турнір з футболу серед хлопчиків 2015-2016 р.н., де для учасників, призерів та переможців ювіляр підготував спеціальні призи.

undefined


«Мілетій Бальчос, уродженець Тернопільщини, за своє життя здобув середню і три вищі освіти та став тренером вищої кваліфікації з футболу. У футбольному середовищі Бердичева його знають як старшого тренера «Зірки» – збірної команди Прикарпатського воєнного округу та базової команди «СКА» (Львів). Під його керівництвом «Зірка» досягла значних успіхів, зокрема стала бронзовим призером чемпіонату України, фіналістом Кубка України та шість разів здобувала чемпіонство в окрузі. Команда також була потужним суперником для бердичівських «Прогресу» та «Шкіряника». Серед її гравців, які успішно виступали за збірну України, були Борис Фінкель, Андрій Василитчук і Сергій Ковалець», – йдеться у повідомлені Бердичівської міської ради.

З 1995 року Мілетій Бальчос працював у Києві на різних посадах, пов’язаних зі спортом та футболом. Його діяльність охоплювала розробку законодавчих, статутних та регламентних документів, навчальних програм, науково-методичних розробок та концепцій з питань організації навчально-тренувального процесу та управління у футболі. Понад чотири роки він очолював Об’єднання професійних футбольних клубів «Професійна футбольна ліга».

На урочистому відкритті турніру Мілетія Бальчоса привітали міський голова Сергій Орлюк, легенда українського футболу, майстер спорту міжнародного класу, Заслужений тренер України Сергій Ковалець, посадовці від спорту, ветерани футболу та віддані прихильники цієї гри.

У своєму виступі ювіляр звернувся до учасників турніру, підкресливши, що їх приваблює не високі слова, а гра, м’яч, поле і перемога. Це означає, що вони на правильному шляху.

undefined


У прем’єрному турнірі на призи Мілетія Бальчоса взяли участь вісім команд:

ДЮСШ м. Бердичів-1
ДЮСШ м. Бердичів-2
«Нива-1» м. Вінниця
«Нива-2» м. Вінниця
СДЮШОР «Полісся-1» м. Житомир
СДЮШОР «Полісся-2» м. Житомир
ДЮСШ м. Чуднів
ДЮКФП м. Звягель

undefined


Після змагань у групах команди зійшлися у двобоях за призові місця. За результатами ігор, III місце здобули представники Звягеля, перемігши бердичівлян у серії пенальті після нічийного рахунку 2:2. Володарями II місця стали житомиряни з «Полісся-1». Чемпіонами турніру стала команда «Нива-1» з Вінниці.

16 травня 2024 18:28







Коментарі


Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.

Реєстрація, Вхід



Поділитися

Звернення Президента України Володимира Зеленського наприкінці 837-го дня повномасштабної війни

 

09 червня 2024 21:32

Звернення Президента України Володимира Зеленського наприкінці 832-го дня повномасштабної війни

 

04 червня 2024 20:10

LIVE! 21:00. ЄВРО-2025 серед жінок. Відбір. Група B4. Україна – Вельс

 

04 червня 2024 03:24