Сьогодні 1 червня 2024 р.

Забарний про жахи війни в Україні: «Щодня вмирають люди, і світ має знати»

Український новачок «Борнмута» Ілля Забарний просить світ не забувати про подвиги нашого народу.

«Я пишаюся тим, що я українець. Грати у Прем'єр-лізі завжди було мрією, і хвала моїй країні, що я можу це зробити. Жести підтримки від АПЛ дуже важливі для нас всіх, для всього українського народу. Щодня в Україні вмирають люди, і світ має знати, що відбувається у моїй країні.

Останній рік був таким тяжким для всіх, хто живе в Україні. Ми з «Динамо» подорожували світом і грали благодійні матчі за мир. Так ми показували, що нам не потрібна війна, нам потрібна підтримка. Минулого року я багато подорожував, щоб усі дізналися про війну. Ми їздили в інші країни і байдуже, проти якої команди ми грали – люди нас підтримували і поважали. Це було дуже приємно бачити. Ця любов не до мене, а до людей, які захищають Україну.

Потім ми грали без вболівальників на стадіонах. Якщо починалась тривога, ми всі спускались в безпечне місце і відновлювали гру лише тоді, коли загроза минала. Коли відбувається повітряна атака, ви не знаєте, куди приземлиться ракета. Це дуже небезпечно. Страшно, коли ти слухаєш і чуєш бомбу. Ти боїшся не за своє життя, а за життя своєї сім'ї. Після початку війни ви просто стаєте іншою людиною, і вам потрібно бути сильним.

Що дивовижно, то це те, як люди намагаються допомагати один одному. Ви можете навіть не знати цієї людини, але вона приходить до вас і допомагає. Це фантастично», – цитує Забарного прес-служба «Борнмута.

27 лютого 2023 11:07







Коментарі


Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.

Реєстрація, Вхід



Поділитися

ЄВРО-2025 серед жінок. Відбір. Група B4. Вельс – Україна. Увесь матч

 

31 травня 2024 09:00

Звернення Президента України Володимира Зеленського наприкінці 827-го дня повномасштабної війни

 

30 травня 2024 21:20

Звернення Президента України Володимира Зеленського наприкінці 826-го дня повномасштабної війни

 

29 травня 2024 21:36