Сьогодні 1 червня 2024 р.

Карпін про мобілізацію: «В збірній напруження. Повністю відключитися ніхто не може»

Головний тренер збірної Росії Валерій Карпін після «топового» спарингу з Киргизією (2:1) розповів, як гравці національної команди країни-агресора поставилися до новин про часткову мобілізацію.

– Після матчу з Киргизією Дмитро Барінов сказав, що на полі думав не про футбол, бо не міг відключитися від повістки новин. У вас вийшло?
– У мене так. Кожен по-різному реагує на будь-які історії, які трапляються у житті: починаючи від народження дитини, закінчуючи розлученням. Умовно. Хтось реагує так, хтось по-іншому. Хтось може вимкнутись, хтось не може, хтось звертає увагу, хтось цього не робить. До матчу усі говорили, що треба грати – це наша робота. Але в когось виходить забути, скажімо, у того ж Уткіна, як він сам каже. А у когось не виходить.

– А якою була реакція гравців на питання прикордонників на паспортному контролі?
– У всіх різна: хтось із усмішкою, хтось напружився. Ми щойно про це говорили.

– Як ви заспокоюєте тих, хто панікує? Адже такі напевно є.
– До гри розмовляв із усіма. Начебто той же Барінов мені казав, що він напружився, допустимо. Але одна справа – напружитись, інша – думати про це. Так, у голові це може бути: у когось у підсвідомості сидить, а у когось на першому плані. Але сказати, що хтось до матчу панікував, я не можу.

– Вам це якось завадило під час підготовки? Чи довелося говорити футболістам щось особливе? Це реально неординарна ситуація.
– Неординарна – сто відсотків, це зрозуміло будь-якій людині. Коли навколо тебе всі говорять на таку тему, якось і ти замислюєшся. Хлопці навіть повідомляли, що їхнім знайомим прийшли повістки. Зрозуміло, що це обговорювали. Напевно, важко відключитись на сто відсотків. Під час тренування, розминки, матчу – простіше, бо футбол відволікає. Як і будь-яка робота. Але повністю відключитися, гадаю, ніхто не може, – наводить слова Карпіна «Спорт-Експрес».

26 вересня 2022 19:15







Коментарі


Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.

Реєстрація, Вхід



Поділитися

30 голів, що претендують на Нагороду Пушкаша в 2024 році

 

12 квітня 2024 10:49

Найнеможливіші камбеки в історії футболу

 

08 квітня 2024 10:29

ТМ. Японія U23 – Україна U23. Огляд матчу

 

25 березня 2024 14:00