Сьогодні 21 травня 2024 р.

Ліга націй, 1/2 фіналу. Іспанія – Італія. Анонс матчу

Збірні Іспанії та Італії вдруге поспіль вийшли до фіналу чотирьох Ліги націй і знову зіграють одна з одною на стадії півфіналів. У жовтні 2021 року «Ла-роха» під керівництвом Луїса Енріке у Мілані здолала «Скуадру Адзурру» Роберто Манчіні з рахунком 2:1. Дублем у складі переможців відзначився Ферран Торрес, котрого цьогоріч немає у заявці національної команди. За італійців, до слова, забив Лоренцо Пеллегріні.




ГОЛОВНЕ

Коли: 15 червня (21:45 за Києвом)
Де: стадіон «Твенте», Енсхеде
Що: 1/2 фіналу Ліги націй УЄФА
Трансляція – на платформі Megogo

ЩО ТРЕБА ЗНАТИ?
Ці ж збірні зустрічалися у півфіналі торішньої Ліги націй, де іспанці поклали край 37-матчевій безпрограшній серії Італії. На нинішній турнір у Нідерландах «Ла-роха» відібралася не легко. Лише гол Альваро Морати на останніх хвилинах приніс їй перемогу над Португалією і перше місце в групі А2, але це було ще при Луїсі Енріке. Тепер на чолі команди стоїть колишній тренер збірної U-19 та «молодіжки» Луїс де ла Фуенте.

Італія пропустила фінальну стадію ЧС-2022, натомість чинні чемпіони Європи стали першими в групі Ліги націй із Німеччиною, Англією та Угорщиною. Команда Роберто Манчині вдруге поспіль зіграє у фінальній стадії турніру, де намагатиметься підтвердити свій топ-рівень після поразки від Англії у стартовому турі кваліфікації ЄВРО-2024.

Орієнтовні склади
Іспанія: Унай Сімон; Карвахаль, Ле Норман, Ляпорт, Альба; Родрі, Субіменді; Гаві, Асенсіо, Ольмо; Мората
Італія: Доннарумма; Ді Лоренцо, Ачербі, Бонуччі, Дімарко; Барелла, Жоржіньо, Верратті; К'єза, Ретеги, Пеллегріні

Думка експертів
Кореспондент зі збірної Іспанії Грем Хантер: «Для «Ла-рохи» настала епоха сейсмічних змін. Відносно новий тренер, немає Серхіо Бускетса, немає Педрі, дещо зім'ятий старт у кваліфікації ЄВРО і в цілому значні зміни у складі. Минуло лише півтора роки з того часу, як Іспанія та Італія зустрічалися в півфіналі Ліги націй, але зараз ви не знайдете в заявці ні Феррана Торреса, що забив тоді, ні Мікеля Оярсабаля, який асистував йому. Де ла Фуенте – талановитий, досвідчений і успішний тренер. Його головне завдання зараз вивести взаємодію з наявною групою гравців на новий рівень. Адже це лише третій його матч на посаді головного тренера».

Кореспондент зі збірної Італії Паоло Менікуччі: «Команда Манчині не найкращим чином розпочала відбірковий цикл ЄВРО-2024, і тренер продовжує перебудову збірної після другого поспіль провалу у кваліфікації до чемпіонату світу. Нині італійці здобули нового форварда в особі Матео Ретегі. Забивши в березні у ворота Англії та Мальти, уродженець Аргентини відзначився у двох перших матчах у складі збірної. Окрім нього Манчині може розраховувати на низку гравців, які дійшли цього сезону до єврокубкових фіналів. Перемога в Лізі націй, безумовно, допоможе італійцям заручитися впевненістю в епоху перебудови».

Цитати
Головний тренер збірної Іспанії Луїс де ла Фуенте:
«Команда вдосконалюється. Я переконаний, що на нас чекає чудова гра. Нам здається, що ми на правильному шляху до створення нового, сильного і неповторного футбольного бренду. Матч проти Італії буде рівним. Ми знаходимося приблизно на одному рівні. Характеристики команд досить схожі. Тож долю матчу вирішать дрібниці. Постараємося перевершити суперника у цих дрібницях – у цьому криється запорука успіху».

Захисник збірної Іспанії Жорді Альба:
«Сподіваюся, ми зможемо завоювати трофей, але ми знаємо, що нас чекає зустріч з однією з найкращих збірних у світі. Щоб виграти цей трофей, потрібно перемогти дві справді сильні команди. Буде складно, але ми підходимо до цього півфіналу у хорошому стані».

Головний тренер збірної Італії Роберто Манчині: «Передусім, повернутися у фінальний турнір – це велике досягнення. На груповому етапі у нас були такі сильні суперники, як Німеччина, Англія та Угорщина. Ми вийшли у фінальну стадію, і звісно, що хочемо перемогти, як і решта, але це буде нелегко. Мені довелося робити вибір по кадрах. На жаль, хтось залишився за бортом, але всі хлопці, які тут, заслужили на це».

Останні результати
Іспанія (останні за датою матчі вказані першими): ПВППНВ
Італія : ВППВВВ

Розклад фінальної стадії

Півфінали
14 червня: Нідерланди – Хорватія 2:4
15 червня: Іспанія – Італія (Енсхеде, 21:45 за Києвом)

Матч за третє місце
18 червня (Енсхеде, 16:00)

Фінал
18 червня (Роттердам, 21:45)

За матеріалами офіційного сайту УЄФА

15 червня 2023 09:54







Коментарі


Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.

Реєстрація, Вхід



Поділитися

Сергій Ребров – про жеребкування Ліги націй

 

08 лютого 2024 21:12

Ліга націй, фінал. Хорватія – Іспанія 0:0 (пен. 4:5). Огляд матчу

 

19 червня 2023 02:28

Ліга націй, матч за 3-тє місце. Нідерланди – Італія 2:3. Огляд матчу

 

18 червня 2023 18:36