Сьогодні 27 липня 2024 р.

Ліга націй, 1/2 фіналу. Нідерланди – Хорватія. Анонс матчу

«Футбольний клуб»

Хто вийде в стартових складах? Все про півфінал Ліги націй УЄФА між Нідерландами і Хорватією.

ГОЛОВНЕ

Коли:
14 червня (21:45 за київським часом)
Де: «Де Кейп», Роттердам
Що: 1/2 фіналу Ліги націй УЄФА

ЩО ПОТРІБНО ЗНАТИ?

Збірна Нідерландів свою гонитву за першим великим титулом після перемоги на чемпіонаті Європы-1988 продовжить матчем з Хорватією, яка зайняла друге і третє місця на двох останніх чемпіонатах світу. Помаранчеві пройшли груповий етап без поразок, потрапивши в одну компанію з Бельгією, Польщею і Вельсом, але потім їх тренер Луї ван Галь пішов з поста після програшу Аргентині в чвертьфіналі ЧМ- 2022 в Катарі.

Що ж до Хорватії, то це з великою часткою вірогідності її останній шанс виграти великий трофей із золотим поколінням на чолі з незрівнянним Лукою Модричем. «Шашкові» пропустили три безмовні м'ячі від Австрії в домашньому матчі на старті групового етапу у відсутність Модрича, але потім двічі обіграли Данію, перемогли у Франції і узяли три очки у Відні. Це дозволило команді фінішувати на першому місці в групі і уперше в історії пробитися у фінальну частину Ліги націй.

ОРІЄНТОВНІ СКЛАДИ

Нідерланди: Бейлоу; Думфріс, ван Дейк, Ботман, Аке; де Роон, де Йонг, Сімонс; Бергвейн, Гакпо, Мален.

Хорватія: Ливакович; Юранович, Віда, Шутало, Перішич; Модрич, Брозович, Ковачич; Пашалич, Крамарич, Иванушець.

ДУМКА ЕКСПЕРТІВ

Кореспондент по збірній Нідерландів Дерек Брукман: «Рональд Куман постарається поліпшити результат в Лізі націй після срібла 2019 року, проте травма Мемфіса Депая робить це завдання складніше. Втім, добре виглядали цього сезону гравці в атаці Коді Гакпо і Доніел Мален, Френкі де Йонг здорово показав себе в середній лінії «Барселони», та і в обороні зібрані гравці високого класу навіть з урахуванням того, що Маттейс де Ліхт вибув через проблеми з литковим м'язом. Додайте до цього активну підтримку трибун і отримайте сильного претендента на титул».

Кореспондент по збірній Хорватії Элвир Исламович: «За останні п'ять років Хорватія добилася сенсаційно високих результатів. Вона завоювала медалі двох останніх чемпіонатів світу і вийшла в 1/8 фіналу ЄВРО-2020. Тепер у команди Златко Далича є шанс завоювати перший в історії країни трофей. Особливо сильною має бути мотивація Луки Модрича, що бажає завершити блискучу кар'єру у збірній на мажорній ноті. Далич любить возитися із стартовим складом, і ми точно побачимо якісь тактичні ходи, тим більше Йошко Гвардіол вибув з ладу з травмою, але в цілому тактика відома. У його розпорядженні команда, здатна добитися успіху, і не сумнівайтеся, футболісти віддадуть усі сили, щоб підняти кубок над головою».

ЦИТАТИ

Головний тренер збірної Нідерландів Рональд Куман: «Ми з нетерпінням чекаємо цього матчу, тому що це півфінал, а ми граємо вдома. У нас хороша команда, і у нас багато енергії, щоб вийти у фінал. Але Хорватія – дуже сильна команда, яка добилася великих успіхів за останні пару років, так що це буде важко».

Капітан збірної Нідерландів Вірджил ван Дейк: «Ми повинні докласти усі зусилля, щоб обіграти Хорватію. Вони знають багато способів створити вам проблеми. Їх півзахисники грають на найвищому рівні. Але ми маємо бути упевнені у своїх силах і віримо, що зможемо вийти у фінал. Знадобиться багато важкої роботи, якісного футболу, а також трохи удачі».

Головний тренер збірної Хорватії Златко Далич: «Це велике досягнення – увійти до четвірки кращих команд Європи. Те, що ми зробили, вже є великим успіхом, але ми приїхали сюди, щоб виграти медаль. І ми хочемо тут це показати».

Капітан збірної Хорватії Лука Модрич: «Матч проти Нідерландів буде важким. Нам протистоятиме молода команда з сильними футболістами, яка повернулася на топ-рівень і зіграє на своєму полі. На щастя, нас підтримає багато наших уболівальників, і це надасть додаткову мотивацію».

ОСТАННІ РЕЗУЛЬТАТИ

Нідерланди:
ВППВВН

Хорватія: ВНВПВВ

За матеріалами офіційного сайту УЄФА

14 червня 2023 09:15







Коментарі


Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.

Реєстрація, Вхід



Поділитися

Сергій Ребров – про жеребкування Ліги націй

 

08 лютого 2024 21:12

Ліга націй, фінал. Хорватія – Іспанія 0:0 (пен. 4:5). Огляд матчу

 

19 червня 2023 02:28

Ліга націй, матч за 3-тє місце. Нідерланди – Італія 2:3. Огляд матчу

 

18 червня 2023 18:36