Сьогодні 21 травня 2024 р.

Ліга націй. Хорватія – Іспанія. Анонс фінального матчу

«Футбольний клуб»

Хто вийде в стартових складах? Все про вирішальний матч Ліги націй УЄФА між Хорватією та Іспанією.

ГОЛОВНЕ

Коли:
18 червня (21:45 за київським часом)
Де: «Де Кейп», Роттердам
Що: фінал Ліги націй УЄФА

ЩО ПОТРІБНО ЗНАТИ?

Хорватія уперше вийшла у фінал Ліги націй завдяки захоплюючій перемозі з рахунком 4:2 в додатковий час над хазяями турніру в середу. Тепер хорвати повертаються на роттердамський стадіон «Де Кейп», щоб добути свій перший великий трофей. Іспанія ж уникнула екстра-таймів в півфіналі проти Італії, забивши свій другий і переможний гол на 88-й хвилині. Цього разу іспанці сподіваються виступити краще, ніж в 2021 році, коли програли французам 1:2 у фіналі.

У минулому хорвати і іспанці неодноразово видавали яскраві матчі, у тому числі у своїй першій офіційній зустрічі на ЄВРО-2012, коли «Фурія роха» виграла в групі C з рахунком 1:0 завдяки голу Хесуса Наваса на останніх хвилинах. Через чотири роки Хорватія узяла реванш на ЄВРО-2016, отримавши перемогу 2:1 в групі D.

Іспанія в неймовірному стилі розгромила Хорватію з рахунком 6:0 в Лізі націй в 2018 році, але через два місяці програла в матчі у відповідь 2:3.

Але їх остання зустріч була, мабуть, що самою, що запам'ятовується: Іспанія виграла в екстраординарному матчі ЄВРО- 2020 з рахунком 5:3 в додатковий час. Маріо Пашалич тоді забив в компенсований час і зробив рахунок 3:3, але завдяки голам Альваро Морати і Мікеля Оярсабаля в додатковий час Іспанія вийшла в чвертьфінал.

Так що, якщо вірити історії, голів в цьому фіналі повинно бути предостатньо.

ОРІЄНТОВНІ СКЛАДИ

Хорватія: Ливакович; Юранович, Віда, Шутало, Перішич; Модрич, Брозович, Ковачич; Пашалич, Крамарич, Іванушець.

Іспанія: Унай Сімон; Карвахаль, ле Норман, Ляпорт, Альба; Родрі, Марино; Асенсіо, Гаві, Фаті; Мората.

ДУМКА ЕКСПЕРТІВ

Кореспондент по збірній Хорватії Елвір Ісламович: «Останні шість років стали мрією для фанатів Хорватії: срібло і бронза двох останніх чемпіонатів світу підряд, вихід в плей-офф ЄВРО-2020, а тепер ще одна медаль – вже в Лізі націй. Златко Далич повністю прав, коли говорить, що це найбільше покоління Хорватії в історії. У його команди є якість, психологічна стійкість, командний дух і величезна любов до своєї країни. А тепер у них є шанс виграти перший великий трофей для Хорватії: не може бути більшої мотивації. Чи встигли хорвати відновитися після додаткового часу в півфіналі у кінці довгого сезону? Упевнений, що так. Те була просто додаткова розминка».

Кореспондент по збірній Іспанії Грем Хантер: «По-перше, ми точно побачимо розкішний матч. Ключові питання: чи зможе Іспанія закрити Луку Модрича і чи зможуть вони забити вирішальний гол трохи раніше, ніж проти Італії? Ажіотаж усередині цієї команди був дуже помітний ще до прекрасного другого тайму проти Італії. Гравців явно зачепила критика на адресу Луїса де ла Фуенте, так що вони вирішили щось з цим зробити. У останніх трьох очних матчах ці команди набили 19 голів. Саме так – в середньому по шість! Сподіватимемося, що побачимо щось подібне і в цьому фіналі».

ЦИТАТИ

Головний тренер збірної Хорватії Златко Далич: «Ми дуже добре знаємо Іспанію. Вона любить володіти м'ячем, у неї індивідуально сильні футболісти і відмінний стиль гри. Вони швидкі, і взагалі це топ-команда. Ми грали проти Іспанії на ЄВРО-2020 в Копенгагені, де програли в додатковий час. Але ми досить сильні, щоб змагатися з іспанцями, і постараємося показати це на полі».

Півзахисник збірної Хорватії Маріо Пашалич: «Ми гордилися вже тим, що вишли в цей турнір. Це вже був великий успіх, але ми хотіли більшого і зробили це. Один крок позаду, і тепер нас чекає фінал. Звичайно, зараз ми хочемо золота».

Головний тренер збірної Іспанії Луїс де ла Фуенте: «Завтра зіграють дві відмінні команди, і фінальна гра буде рівною. Ми і Хорватія – дві з кращих збірних в Європі. Ми постараємося використати наші сильні сторони і отримуватимемо задоволення від цього. Наша головна мета – перевершити відмінного суперника. Ми обговорили усі можливі сценарії. Якщо вийде, то ми хочемо отримати перемогу в основний час. У них більше досвіду гри в додатковий час, але це футбол. Якщо ви виходите у фінал, то досвід має значення».

Півзахисник збірної Іспанії Родрі: «Хорватія – незвичайна команда. Вона трохи анархічна. Модрич буде скрізь, Брозович глибоко йтиме в оборону, Ковачич зробить свою справу... вони непередбачувані, але дуже цікаві. Обіграє серйозних суперників на чемпіонаті світу, ЄВРО і в Лізі націй, Хорватія показала, що вона – серед кращих. Я хочу, щоб ми виграли цей турнір, частково тому, що ця перемога допоможе нам вигравати інші турніри, в яких ми братимемо участь».

ОСТАННІ РЕЗУЛЬТАТИ

Хорватія:
ВВНВПВ

Іспанія: ВПВППН

За матеріалами офіційного сайту УЄФА

18 червня 2023 10:40







Коментарі


Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.

Реєстрація, Вхід



Поділитися

Сергій Ребров – про жеребкування Ліги націй

 

08 лютого 2024 21:12

Ліга націй, фінал. Хорватія – Іспанія 0:0 (пен. 4:5). Огляд матчу

 

19 червня 2023 02:28

Ліга націй, матч за 3-тє місце. Нідерланди – Італія 2:3. Огляд матчу

 

18 червня 2023 18:36