Сьогодні 21 травня 2024 р.

Ліга націй. Що варто знати про суперників України

Відбулося жеребкування нового сезону Ліги націй.

Збірна України виступатиме в дивізіоні В, де отримала в суперники Чехію, Албанію та Грузію. Треба посідати перше місце, щоб виходити в дивізіон А. Що можна сказати про наших суперників? Збірна Чехії випала нам з першого кошика. Ця команда з другого місця у групі вийшла на Євро-2024, де України поки немає. Цікаво, що після перемоги над Молдовою у матчі останнього туру у відставку подав головний тренер Чехії Ярослав Шилхави. На чемпіонаті Європи Чехія зіграє проти Португалії, Туреччини та переможця плей-офф. Що стосується складу, то серед найвідоміших футболістів там Томаш Соучек («Вест Гем»), Адам Гложек («Байєр»), Вацлав Черни («Вольфсбург») та інші. Але перемагати їх ми цілком можемо.

Цікаво, що збірна Албанії була в одній групі з Чехією у відборі на Євро-2024 і стала там переможницею. Ці збірні залишили Польщу на третьому місці і змусили «кадру» пробиватися через плей-офф. На чемпіонаті Європи албанці потрапили в групу смерті, адже там їхніми суперниками будуть Італія, Іспанія та Хорватія. Привів Албанію до перемоги у відбірковій групі 49-річний бразильський тренер Сілвінью, чиїм аситентом є відомий аргентинець Пабло Сабалета. За Албанію грають Крістіан Асллані («Інтер»), Берат Джімсіті («Аталанта»), Мюрто Узуні («Гранада»), Елсеїд Хюсай («Лаціо»), Томас Стракоша («Брентфорд»), Недім Байрамі («Сассуоло») та інші.

Збірна Грузії також має шанс пробитися на Євро-2024 через плей-офф завдяки Лізі націй. Причому, у грузинів там найпростіший шлях, адже у півфіналі вони гратимуть проти Люксембургу. Щоправда, у випадку успіху кавказці зустрінуться з переможцем пари Греція – Казахстан. За збірну Грузії грає півзахисник «Динамо» Георгій Цітаїшвілі, котрий у складі молодіжної збірної України став чемпіоном світу 2019 року. Безперечна зірка команди – атакувальний хавбек «Наполі» Хвіча Кварацхелія, а тренує цю команду француз Віллі Саньйоль. Є там і представник «Шахтаря» Іраклі Азаров, а ще – воротар «Валенсії» Георгій Мамардашвілі. Одним словом, Україні не буде просто, але вигравати групу ми цілком здатні.

10 лютого 2024 12:53







Коментарі


Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.

Реєстрація, Вхід



Поділитися

Сергій Ребров – про жеребкування Ліги націй

 

08 лютого 2024 21:12

Ліга націй, фінал. Хорватія – Іспанія 0:0 (пен. 4:5). Огляд матчу

 

19 червня 2023 02:28

Ліга націй, матч за 3-тє місце. Нідерланди – Італія 2:3. Огляд матчу

 

18 червня 2023 18:36