Сьогодні 27 липня 2024 р.

Ліга конференцій: анонс повторного півфіналу

«Футбольний клуб»

«Олімпіакос» чи «Астон Вілла»? Хто в четвер завоює путівку до фіналу, куди вже пробилася «Фіорентина»?



Півфінали Ліги конференцій УЄФА. Матчі-відповіді

8 травня
«Брюгге» – «Фіорентина» 1:1
Перший матч – 2:3

9 травня
«Олімпіакос» – «Астон Вілла» (22:00)
Перший матч – 4:2

Ель-Каабі в ударі
Важко повірити, що це перший єврокубковий сезон для Аюба-ель-Каабі. Після успішних виступів у рідному Марокко, а також Китаї, Саудівській Аравії та Туреччині 30-річний футболіст перейшов до «Олімпіакосу» минулого літа і просто розквіт: його хет-трик на «Вілла Парку» допоміг грецькій команді виграти з рахунком 4:2 і збільшив його актив до 30 голів у 45 матчах за клуб у сезоні-2023/24. Він ділить перше місце у суперечці найкращих бомбардирів Ліги конференцій з вісьмома голами, незважаючи на те, що «Олімпіакос» перейшов у цей турнір лише у плей-офф.

У Бірмінгемі ель-Каабі знову продемонстрував свої найкращі якості – швидкість, міць, рух та відмінний завершальний удар. А ще – футбольний інтелект, який дозволив миттєво помічати помилки «Вілли» за незвичайної для неї гри в п'ять захисників. Унай Емері, швидше за все, перетасує свою колоду в Греції, повернувши Пау Торреса і, можливо, навіть Дієго Карлоса до центру захисту. Англійському клубу потрібні голи в Афінах, але не менш важливо знайти спосіб зупинити Ель-Каабі та його підтримку в особі Даніела Поденсе та Костаса Фортуніса. Хоча це легше сказати, ніж зробити...

Повернення Мартінеса
Еміліано Мартінеса дуже не вистачало «Астон Віллі» у першому матчі. Можливо, не стільки через його воротарські якості в традиційному сенсі цього слова (вини Робіна Ольсена в пропущених голах не було), скільки через його лідерство та участь у побудові атак. Англійський клуб віддає перевагу білд-апу від своїх воріт, а ще захищається дуже високою лінією, і обидва аспекти вимагають злагодженості, практики та великої концентрації. «У цьому багато ризику, але водночас є і своя нагорода», – сказав захисник Ері Конса про тактику, яку «Вілла», напевно, застосує і в Піреї.

У першому матчі Поденсе, Фортуніс та Ель-Каабі вміло руйнували лінії передач господарів, і «Віллі» довелося грати глибше. Невипадково, що її найкращі відрізки в обох таймах припали на періоди, коли вона грала максимально високо. Мартінес, який, як очікується, повернеться до стартового складу після дискваліфікації та травми, може надати вирішальне значення для координації дій усієї команди та відіграє роль останньої лінії захисту. «Він, ймовірно, номер один у світі», – сказав Метті Кеш минулого тижня.

За матеріалами офіційного сайту УЄФА

8 травня 2024 10:00







Коментарі


Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.

Реєстрація, Вхід



Поділитися

ЛК, 2-й раунд кваліфікації. Олімпія – Полісся. Огляд матчу

 

25 липня 2024 22:17

ЛК. Полісся у Словенії. Аналіз суперника, промова головного тренера

 

25 липня 2024 10:34

ЛК, фінал. Олімпіакос – Фіорентина. Огляд матчу

 

30 травня 2024 00:59