Сьогодні 27 липня 2024 р.

Ліга конференцій-2023/24: головні інтриги третього туру

«Футбольний клуб»

Груповий етап Ліги конференцій УЄФА наближається до екватора серією матчів, що інтригують, які можуть дати перші відповіді в багатьох групах. Розповідаємо про найцікавіше у третьому турі.



26 жовтня

Група A: «Лілль» – «Слован» Братислава (19:45), «Клаксвік» – «Олімпія» Любляна (19:45)
Група B*: «Гент» – «Брейдаблік» (19:45)
Група C: «Балкані» – «Астана» (19:45), «Динамо» Загреб – «Вікторія» Пльзень (22:00)
Група D: «Лугано» – «Брюгге» (19:45), «Буде–Глімт» – «Бешикташ» (22:00)
Група E: «Алкмаар» – «Астон Вілла» (19:45), «Зринськи» – «Легія» Варшава (22:00)
Група F: «Генк» – «Ференцварош» (22:00), «Фіорентина» – «Чукарічки» (22:00)
Група G: «Айнтрахт» – ХІК (22:00), «Абердін» – ПАОК (22:00)
Група H: «Фенербахче» – «Лудогорець» (19:45), «Спартак» Трнава – «Нордшелланд» (22:00)

* «Матч «Маккабі» Тель–Авів – «Зоря» перенесено на 25 листопада

Хто виходить у плей-офф?

Вісім переможців груп прямо виходять до 1/8 фіналу. Власники других місць потраплять у стикові матчі, де зіграють із вісьмома клубами, які посіли треті місця на груповому етапі Ліги Європи УЄФА.

Час складних рішень

Після жеребкування здавалося, що боротьба за перше місце у групі Е буде внутрішньою справою «Астон Вілли» та «Алкмаара», але після двох турів у всіх чотирьох команд по три очки. У таких умовах спарені матчі між первісними фаворитами квартету набувають ще більшого значення.

«Знаємо, що треба грати краще», – визнав капітан «Вілли» Джон Макгінн, який забив у доданий час у матчі другого туру зі «Зринськи» і забезпечив бірмінгемцям першу перемогу. Наставник англійського клубу Унай Емері після голу був у нестямі від радості, але в Нідерландах його напевно влаштувала б і менш емоційна перемога. З «Алкмааром» та «Віллою», щоправда, нудно майже не буває.

Нова планка «Балкані»

Минулого сезону «Балкані» став першим клубом із Косово, що вийшов у груповий етап єврокубкового турніру. Він же заробив перше в історії національного футболу очко, зігравши вдома внічию з ЧФР, а потім здобув першу перемогу, коли в Туреччині в матчі з сімома забитими м'ячами взяв гору над «Сівасспором».

У другому турі цієї Ліги конференцій «Балкані» здобув першу перемогу на своєму полі, сенсаційно обігравши у Пріштіні 24-разового чемпіона Хорватії загребське «Динамо». Яку мету ставити чемпіонам Косова тепер? Чи не замахнутися на перший в історії Косово вихід у плей–офф? Ситуація до цього має в своєму розпорядженні: у двох наступних матчах «Балкані» зіграє з «Астаною», у якої нуль очок після двох турів.

Коли пройдуть матчі групового етапу, що залишилися?

Тур 4: 9 листопада 2023 року
Тур 5: 30 листопада 2023 року
Тур 6: 14 грудня 2023 року

Що далі?

• Суперники зміниться полями 9 листопада. І лише «Зоря» з «Маккабі», враховуючи перенесення їхнього матчу третього туру, вперше зустрінуться у польському Любліні. У разі успішного результату двоматчевого протистояння з ізраїльським клубом команда Валерія Кривенцова може зробити великий крок у напрямку першого у своїй історії плей-офф єврокубку.

• Заглядаючи в п'ятий тур – «Астон Вілла» обов'язково буде налаштована на реванш, приймаючи «Легію» у Бірмінгемі та пам'ятаючи про несподівану поразку з рахунком 2:3 у Варшаві у першому турі.

• Того ж вечора «Нордшелланд» привітає «Фенербахче» у Данії, розуміючи, що цього разу його завдання буде набагато складніше, ніж у попередньому домашньому матчі проти «Лудогореця».

Де пройде фінал?

Фінал Ліги конференцій-2023/24 пройде на «АЕК Арені» в Афінах 29 травня 2024 року.

«АЕК Арена» було відкрито у вересні 2022 року на місці стадіону «Нікос Гумас», який з 1930 року був домашньою ареною АЕКу, але серйозно постраждав під час землетрусу 1999-го. Новий стадіон місткістю понад 30 000 глядачів розташований у північно-західному передмісті Афін під назвою Неа–Філаделфія та приймає матчі збірної Греції, а також АЕКу.

За матеріалами офіційного сайту УЄФА

26 жовтня 2023 09:10







Коментарі


Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.

Реєстрація, Вхід



Поділитися

ЛК, 2-й раунд кваліфікації. Олімпія – Полісся. Огляд матчу

 

25 липня 2024 22:17

ЛК. Полісся у Словенії. Аналіз суперника, промова головного тренера

 

25 липня 2024 10:34

ЛК, фінал. Олімпіакос – Фіорентина. Огляд матчу

 

30 травня 2024 00:59