Сьогодні 17 травня 2024 р.

Ліга чемпіонів-2023/24: головні інтриги перших матчів півфіналу

«Футбольний клуб»

«Баварія» сподівається покласти край довгому періоду невдач у протистояннях із «Реалом», а дортмундська «Боруссія» розраховує, що нещодавній досвід допоможе їй впоратися з «Парі Сен-Жермен». Розповідаємо про перші матчі 1/2 фіналу Ліги чемпіонів.




30 квітня
«Баварія» (Німеччина) – «Реал» (Іспанія)

1 травня
«Боруссія» Дортмунд (Німеччина) – «Парі Сен-Жермен» (Франція)

Матчі розпочинаються о 22:00 за київським часом

«БАВАРІЯ» ВСЕ ЩЕ БОРЕТЬСЯ ЗА ГОЛОВНИЙ ПРИЗ СЕЗОНУ

«Баварія» віддала титул чемпіона Німеччини блискучому «Байєру», але у Томаса Тухеля, який залишить посаду головного тренера цього літа, є шанс узяти ще більш значущий трофей. Щоправда, напередодні восьмого півфіналу Ліги чемпіонів/Кубка чемпіонів із «Реалом» безвиграшна серія баварців у зустрічах із мадридцями становить сім матчів (Н1 П6, усі в плей-оф Ліги чемпіонів).

Матч-відповідь чвертьфіналу проти «Арсеналу» Тухель може занести собі в актив. Також це приклад того, як у відповідальний момент «Баварії» можуть допомогти рідні трибуни. «Завжди краще грати перед своїми вболівальниками, – сказав Тухель. – З кожним відбором, з кожною хорошою дією ти отримуєш підтримку. Це надихає і відкриває друге дихання. Тепер ми в півфіналі, і всім потрібно викладатися на повну – і нам, і вболівальникам».

МБАППЕ ПРОТИ «ЖОВТОЇ СТІНИ»

Найкращий бомбардир цього розіграшу Кіліан Мбаппе оформив дубль у матчі-відповіді 1/4 фіналу з «Барселоною» (4:1), збільшивши свій рахунок у поточній кампанії до восьми голів. Тепер на його рахунку 15 м'ячів на виїзді в плей-офф турніру - тільки у Кріштіану Роналду, який забив 23, більше. Але навряд чи це лякає «Боруссію», яка не програла в останніх 10 домашніх матчах Ліги чемпіонів (В6 Н4 – клубний рекорд). А з підтримкою знаменитої «жовтої стіни» вона має всі шанси здобути результат, з яким можна буде сміливо їхати до Франції.

Суперники добре знають один одного, адже вже двічі зустрічалися цього сезону на груповому етапі: «ПСЖ» виграв із рахунком 2:0 на «Парк-де-Пренс», а в Дортмунді було зафіксовано нічию 1:1. «Наш перший матч проти них був невдалим, – визнав тренер дортмундців Едін Терзич. – У другій грі ми краще адаптувалися і були ближчими до перемоги. Я думаю, що сьогодні наша команда краща за ту, що грала проти них на груповому етапі».

ЩО ДАЛІ?

Якщо «Баварія» пройде далі, то в будь-якому разі потрапить у ремейк фіналу Ліги чемпіонів: мюнхенці обіграли «ПСЖ» із рахунком 1:0 у Лісабоні у 2020 році та взяли гору над «Боруссією» у вирішальному матчі 2013-го на «Вемблі».

«Реал» сподівається в 15-й раз виграти Лігу чемпіонів/Кубок чемпіонів (зараз у нього удвічі більше титулів, ніж у найближчого конкурента – «Мілана»). Однак мадридці програли свій єдиний попередній матч на «Вемблі» – 1:3 проти «Тоттенгема» на груповому етапі-2017/18.

«ПСЖ» -–єдина команда в півфіналі, яка жодного разу не вигравала Лігу чемпіонів.

ДЕ ПРОЙДЕ ФІНАЛ?

Фінал Ліги чемпіонів-2023/24 пройде у Лондоні на стадіоні «Вемблі» 1 червня.

За матеріалами офіційного сайту УЄФА

30 квітня 2024 00:15







Коментарі


Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.

Реєстрація, Вхід



Поділитися

ЛЧ, 1/2 фіналу. Реал – Баварія. Огляд матчу-відповіді

 

09 травня 2024 00:31

Ліга чемпіонів, 1/2 фіналу. ПСЖ – Боруссія Д 0:1. Огляд матчу-відповіді

 

08 травня 2024 00:24

Ліга чемпіонів, 1/2 фіналу. Боруссія Д – ПСЖ. Огляд першого матчу

 

02 травня 2024 08:30