Сьогодні 27 липня 2024 р.

Ліга Європи-2023/24: головні інтриги другого туру

«Футбольний клуб»

Кевін Макаллістер з «Юніона» кидає виклик своєму брату Алексісу з «Ліверпуля», «Аріс», «Ракув» Владислава Кочергіна та «Хекен» готуються до перших матчів у рідних стінах, а «Вест Гем» має намір пошуміти в Німеччині.



5 жовтня
19:45   ФРАЙБУРГ – ВЕСТ ГЕМ. Група A
            ТСЦ – ОЛІМПІАКОС. Група A
            МАРСЕЛЬ – БРАЙТОН. Група B
            АЕК А – АЯКС. Група B
            БЕТІС – СПАРТА. Група C
            АРІС Л – РЕЙНДЖЕРС. Група C
            СПОРТИНГ – АТАЛАНТА. Група D
            РАКУВ – ШТУРМ. Група D
            «Ракув» Владислава Кочергіна (9 ігор, 2 голи у клубному євросезоні) розпочав турнір з поразки і тепер збирається взяти очки у зустрічі з іншим невдахою першого туру.

22:00   ЛІВЕРПУЛЬ – ЮНІОН. Група E
            ТУЛУЗА – ЛАСК. Група E
            Матч проти «Ліверпуля» (1:3) захисник ЛАСКа Максим Таловеров (1 гра у клубному євросезоні) просидів у запасі, проте, можливо, у Франції українець отримає свій шанс. 
            ВІЛЬЯРЕАЛ – РЕНН. Група F
            МАККАБІ Х – ПАНАТІНАЇКОС. Група F
            РОМА – СЕРВЕТТ. Група G
            СЛАВІЯ – ШЕРИФ. Група G
            МОЛЬДЕ – БАЙЄР. Група H
            ХЕКЕН – КАРАБАХ. Група H

ЗУСТРІЧ БРАТІВ НА «ЕНФІЛДІ»

Алексіс Макаллістер із «Ліверпуля» готується до зустрічі на «Енфілді» зі своїм братом Кевіном із «Юніона». Кевін порадувався підсумкам жеребкування і надіслав своєму братові просте повідомлення на камеру: «Скоро побачимося, бро».

Матч обіцяє бути надзвичайно захоплюючим і без підтексту важливого поєдинку братів. «Ліверпуль» здобув вольову перемогу у гостьовому матчі з ЛАСКом, а «Юніон» удома зіграв унічию з «Тулузою». У обох команд дуже галасливі та віддані вболівальники, які залишаються зі своїми улюбленцями і в горі, і в радості, тож чудова атмосфера на стадіоні гарантована.

«ВЕСТ ГЕМ» ПОВЕРТАЄТЬСЯ ДО НІМЕЧЧИНИ

Останній візит до Німеччини не приніс лондонцям позитивних емоцій: у півфіналі Ліги Європи-2021/22 вони програли «Айнтрахту» у Франкфурті та вилетіли з турніру. Щоправда, з того часу переможці Ліги конференцій УЄФА-2022/23 у єврокубках не програвали і стали набагато досвідченішими. У другому турі на «молотобійців» чекає поїздка до Фрайбурга.

«Півфінал та фінал єврокубків за два роки – це велике досягнення, – каже наставник «Вест Гема» Девід Мойес. – Я постараюся зробити це знову і вірю, що в нас вийде. Нам допомагає якась магія. Не щодня випадає щастя виграти європейський трофей».

НИЗКА ДОМАШНІХ ДЕБЮТІВ

Дебютанти групової стадії «Аріс», «Ракув», ТСЦ та «Хекен» перші матчі проводили в гостях, а в рамках другого туру нарешті представлять Лігу Європи своїм уболівальникам. Усі чотири клуби стартували з поразок і тепер сподіваються, що домашня атмосфера допоможе їм перейти на наступний рівень і здобути першу перемогу в основній сітці турніру.

Тренер «Ракува» Давид Шварга після поразки 0:2 від «Аталанти» сказав: «Щоб зробити крок уперед, треба розуміти, як ми виглядаємо на тлі наших суперників. «Аталанта» сьогодні була кращою, заслужено перемогла, і це цінний урок, який, сподіваюся, ми засвоїмо перед наступними матчами».

КОЛИ ПРОЙДУТЬ НАСТУПНІ МАТЧІ ГРУПОВОГО ЕТАПУ?

Тур 3: 26 жовтня 2023
Тур 4: 9 листопада 2023
Тур 5: 30 листопада 2023
Тур 6: 14 грудня 2023

ЩО ДАЛІ

• У третьому турі в Англії відбудеться інтригуючий матч між амбітним дебютантом єврокубків «Брайтоном» та європейським грандом «Аяксом». «Чайки» у першому матчі на євроарені поступилися на своєму полі АЕКу.

• У рамках групи С зіграють празька «Спарта» та «Рейнджерс». Востаннє ці команди зустрічалися у першому колі Кубка європейських чемпіонів-1991/92. За правилом про голи на виїзді далі тоді пройшли шотландці (заг. 2:2).

• Матч «Олімпік» – АЕК також є повторенням минулого протистояння у Кубку чемпіонів. У сезоні-1989/90 французька команда перемогла суперників із Греції у другому колі із загальним рахунком 3:1, а пізніше дійшла до півфіналу, де поступилася «Бенфіці».

ХТО ВИХОДИТЬ У ПЛЕЙ-ОФФ?

Вісім переможців груп напряму виходять до 1/8 фіналу. Власники других місць потраплять у стикові матчі, де зіграють із вісьмома клубами, які посіли треті місця на груповому етапі Ліги чемпіонів.

Власники третіх місць вирушать у стикові матчі Ліги конференцій.

ДЕ ПРОЙДЕ ФІНАЛ?

Фінал Ліги Європи-2023/24 пройде на «Дублін Арені» в Ірландії 22 травня 2024 року.

«Дублін Арена» вміщує 50 000 глядачів і приймає домашні поєдинки збірних Ірландії з футболу та регбі. Стадіон було відкрито у 2010 році, а у 2011-му тут відбувся фінал Ліги Європи між португальськими клубами «Порту» та «Брагою», в якому єдиний гол забив нападник «драконів» Радамель Фалькао.

За матеріалами офіційного сайту УЄФА

5 жовтня 2023 08:00







Коментарі


Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.

Реєстрація, Вхід



Поділитися

ЛЄ, фінал. Аталанта – Байєр. Огляд матчу

 

23 травня 2024 00:13

Усі голи Байєра на шляху до фіналу Ліги Європи-2023/24

 

22 травня 2024 09:24

Усі голи Аталанти на шляху до фіналу Ліги Європи-2023/24

 

22 травня 2024 09:20