Сьогодні 27 липня 2024 р.

Ліга Європи, раунд плей-офф. Славія Прага – Зоря. Анонс матчу

У рамках першого матчу раунду плей-офф кваліфікації Ліги Європи луганська «Зоря» в гостях зустрінеться з чеською «Славією» з Праги, яка вже дуже добре знайома українським уболівальникам.







СЛАВІЯ (Прага, Чехія) – Зоря (Луганськ, Україна)
Четвер, 24 серпня, 20.00
Стадіон Еден Арена, Прага (Чехія)
Головний арбітр
– Крісто Тохвер (Естонія)
Пряма трансляція – на телеканалі УНІАН та YouTube

Празька Славія впевненою ходою крокує до своєї мети – вийти у груповий етап Ліги Європи, але й про чемпіонат Чехії не забуває. Напередодні Славія обіграла Остраву (1:0), що дозволило команді перемогти в п'ятому матчі поспіль і одноосібно очолити турнірну таблицю, набравши 15 очок з різницею м'ячів 9:2.

У єврокубках команда Індріха Трпішовськи також не знає невдач. У попередньому раунді було впевнено обіграно, як не дивно, віце-чемпіона УПЛ – Дніпро-1. У першій грі було здобуто перемогу з рахунком 3:0, після чого спокійна нічия 1:1. Як бачимо, команда із Праги на повному ходу і хто її зупинить – питання залишається відкритим.

Ще після гри з дніпрянами, наставник чеського клубу дивувався, що його команді буде протистояти ще один суперник з України, тим більше той, який посів на одне місце нижче в турнірній таблиці УПЛ. Проте він впевнений у своїх силах і ще тоді заявив, що стиль клубів дуже схожий, що зіграє їм на руку.

Щодо кадрової ситуації, то у Славії, як і раніше, в лазареті Давід Гаєк та Шериф Синьян. Крім того, додамо, що після дискваліфікації повертається захисник Ігох Огбу, який отримав червону картку в першій грі з Дніпром-1.

Луганська Зоря невдало розпочала новий сезон після зміни головного тренера Патріка ван Леувена, якого замінив Ненад Лалатович. Поки що гра луганчан викликає величезну кількість питань, а відповідей немає. У перших двох матчах УПЛ було дві поразки, після чого вистраждана перемога над проблемною Ворсклою. Насамкінець напередодні була нічия з Олександрією, де команда Лалатовича жодного разу не влучила в площину воріт.

У пресі вже активно подейкують про зміну головного тренера на фоні таких результатів, але Лалатович із впевненістю готує команду до наступних матчів і нам залишається лише сподівається, що гра луганського клубу повернеться на найкращий рівень.

Для Зорі це буде стартовий матч у єврокубках цього сезону. На відміну від Дніпра-1 та Динамо, Зоря має запас. Він полягає в тому, що якщо луганці програють Славії, що найбільш ймовірно, то вони продовжать виступи в груповій стадії Ліги конференцій. У той же час у Дніпра-1 та Динамо такої можливості немає, тож, якщо Зоря програє, великого горя не буде, але є надія, що до старту групового етапу гра команди покращиться.

Що стосується кадрової ситуації, то в майбутній грі не зіграє Назарій Русин, який залишився у Львові після дискомфорту в м'язі на тренуванні. Також у лазареті продовжують перебувати Дмитро Мацапура, Богдан Бутко, Олег Данченко та Максим Сміян.

Орієнтовні склади

Славія: Коларж – Провод, Голеш, Огбу, Массопуст – Дорлі, Зафейріс – Юречка, Лінгр, Шранц – ван Бурен.

Зоря: Турбаевський – Вантух, Снурніцин, Джордан, Кирюханцев – Мишньов, Батагов, Дришлюк – Волошин, Антюх, Герреро.

Цікаві факти
– це буде перша зустріч між командами;
– Славія не програє у 15 іграх, здобувши 13 перемог після поразки від празької Спарти у травні;
– підопічні Трпішовськи цього року не програють удома, здобувши 18 перемог у 20 іграх.

24 серпня 2023 19:15







Коментарі


Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.

Реєстрація, Вхід



Поділитися

ЛЄ, фінал. Аталанта – Байєр. Огляд матчу

 

23 травня 2024 00:13

Усі голи Байєра на шляху до фіналу Ліги Європи-2023/24

 

22 травня 2024 09:24

Усі голи Аталанти на шляху до фіналу Ліги Європи-2023/24

 

22 травня 2024 09:20