Сьогодні 1 червня 2024 р.

Ліга Європи, 1/2 фіналу. Ювентус – Севілья. Анонс матчу

Дуже цікава пара. За туринців – досвід, авторитет, підбір гравців, клас, перевага в особистих зустрічах... Але не забуваємо: на «Стару Синьйору» чекає зустріч із найуспішнішим клубом в історії Ліги Європи.

Коли: 11 травня (22:00)
Де: «Ювентус Стедіум», Турін
Перший матч 1/2 фіналу Ліги Європи

Що треба знати?

У чотирьох матчах групових етапів Ліги чемпіонів невелика перевага за «Ювентусом»: В2 Н1 П1 ЗГ5 ПГ2. «Севілья» не забила в жодній з попередніх ігор у Турині, а «Юве» поступився у двох останніх домашніх матчах з представниками Іспанії: 0:2 від «Барселони» у 2020-му та 0:3 від «Вільяреала» у 2022-му.

«Ювентус» має найбагатший досвід виступів у єврокубках. Туринці двічі ставали чемпіонами континенту, а також виграли три Кубки УЄФА. Але останній успіх у Європі припав на Лігу чемпіонів-1995/96.

«Севілья» виграла Кубок УЄФА/Лігу Європи рекордні шість разів, останній – у сезоні 2019/20. У нинішній кампанії «Севілья» в якийсь момент наблизилася до зони вильоту в національній першості, але тепер, схоже, знову набрала чинності, про що свідчить впевнена перемога над «Манчестер Юнайтед» у чвертьфіналі. А щочетверга, «Севілья», як відомо, особливо небезпечна.

Орієнтовні склади

«Ювентус»: Щенсни; Данило, Ругані, Алекс Сандро; Куадрадо, Фаджолі, Локателлі, Рабйо, Костіч; Ді Марія; Влахович.

«Севілья»: Буну; Навас, Баде, Гудель, Акунья; Фернандо, Ракітіч; Окампос, Олівер Торрес, Ламела; Ен-Несірі.

Останні результати

«Ювентус»

Усі турніри, останні за датою матчі вказані першими: ВВНППН
Поточне становище: 2-е місце в чемпіонаті Італії

«Севілья»

Усі турніри, останні за датою матчі вказані першими: ВПВВВВ
Поточне положення: 11-е місце у чемпіонаті Іспанії

Думка експертів

Кореспондент офіційного сайту УЄФА з «Ювентусу» Фабіо Балаудо:
«Ювентус» підходить до цього протистояння у добрій формі. Команда здобула важливу перемогу в гостях у «Аталанти» у національній першості. Душан Влахович забив шикарний гол, Семюел Айлінг-Джуніор відзначився у своєму дебютному матчі у серії А. «Юве» не завжди грав яскраво, але діяв солідно та ефективно. Команда Массіміліано Алегрі вміє терпіти і завдавати нищівних ударів у потрібний момент. Чи вистачить цього, щоб пройти головних спеціалістів з Ліги Європи?

«Стара Синьйора» намагатиметься «до кінця», як свідчить їхній девіз, за підтримки Поля Погба, який набирає хід, який останніми тижнями нагадав про свій клас.

Кореспондент офіційного сайту УЄФА з «Севільї» Саймон Харт:
«Севілья» убезпечила себе від вильоту з вищого дивізіону завдяки перемозі над «Еспаньолом» минулого четверга і тепер може повністю зосередитися на своєму улюбленому турнірі. «Ювентус» підходить до протистояння фаворитом, але так було й у минулому раунді із «Манчестер Юнайтед».

«Севілья» ще жодного разу не програла на стадії 1/2 фіналу у цьому турнірі. Нападника севільців Юссефа Ен-Несірі було визнано найкращим гравцем чемпіонату Іспанії у квітні, а в лінію оборони може повернутися Тангі Ньянзу, який залікував травму і в понеділок відновив тренування».

Цитати з перших вуст

Головний тренер «Ювентуса» Массіміліано Алегрі: «Севілья» чотири рази вигравала Лігу Європи та двічі Кубок УЄФА. Вона звикла до таких ситуацій, вона – фахівці з цього турніру. Потрібно дуже постаратися, щоби її обіграти. Потрібно зробити те, про що ми завжди говоримо: викластися по максимуму на полі та подивитися, куди це нас приведе наприкінці сезону».

Головний тренер «Севільї» Хосе Луїс Менділібар:
«Ми приїхали сюди у хорошому самопочутті. Це буде дуже рівний півфінал. Обидві команди звичні до матчів такого калібру. Головне - зберігати спокій. Нам належить зіграти проти дуже гарної команди. «Ювентус» добре користується своїми шансами, і ми добре це знаємо».

***

Матч-відповідь пройде в Севільї 18 травня. Переможець протистояння у фіналі зіграє із найсильнішим у парі «Рома» – «Байєр».
Номінальним господарем фіналу буде «Ювентус» чи «Севілья».
Фінал пройде 31 травня прийме «Пушкаш Арена» (на фото) у Будапешті.

За матеріалами офіційного сайту УЄФА

11 травня 2023 19:01







Коментарі


Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.

Реєстрація, Вхід



Поділитися

ЛЄ, фінал. Аталанта – Байєр. Огляд матчу

 

23 травня 2024 00:13

Усі голи Байєра на шляху до фіналу Ліги Європи-2023/24

 

22 травня 2024 09:24

Усі голи Аталанти на шляху до фіналу Ліги Європи-2023/24

 

22 травня 2024 09:20