Сьогодні 27 липня 2024 р.

Італія, 26-й тур. Рома – Торіно 3:2. Дібала зробив різницю

Не дарма Іван Юріч відправив свого помічника шпигувати за останнім тренуванням «Роми». Тренер «Торіно» підготував під суперника сміливий план і за допомогою «інсайдерської інформації» хотів зрозуміти, чи зможе застосувати його на «Олімпіко». Це залежало від того, який склад обере Даніеле Де Россі на цю гру після виснажливих 120 хвилин проти «Фейєноорда» в Лізі Європи.

Тренер римлян не просто так розповідав про те, що істотна ротація позбавляє команду структурної цілісності. І все ж половина стартового складу «джаллороссі» складалася з резервістів/гравців основної обойми. Так, з перших хвилин після тривалої відсутності через травму на полі з'явився Кріс Смоллінг.

Припущу, що коли Юріч побачив стартовий склад «Роми», то зрозумів, що може втілити свій сміливий план у дію. Торіно зіграв з дуже високою лінією оборони – настільки високою, що під час позиційних атак на своїй половині поля, крім воротаря Мілінковича-Савича залишалися тільки два центральні захисники. Крім цього «бики» дуже високо пресингували воротаря і центральних захисників Роми. Свілар застосовував короткий розіграш від воріт і в одному з епізодів подарував м'яч супернику – якби Санабрія виявився спритнішим, Рома не уникла б проблем.

Команди немов помінялися ролями: «Торіно» володів перевагою, «Рома» - контратакувала. В одній із таких контратак Азмун вивів Крістенсена на ударну позицію, але данець пробив у штангу. Наприкінці першого тайму ККД іранського форварда все ж таки увінчався успіхом – він підставився під Сазонова і заробив пенальті, який реалізував Дібала. Однак гості зрівняли рахунок ще до перерви: Сапата виграв верхову боротьбу одночасно у Крістанте і Манчіні – і пробив упритул зі штангою.

Очевидно, в перерві ДДР знайшов правильні слова в роздягальні. «Рома» стала більше дорожити м'ячем і знайшла спосіб виходити з-під пресингу суперника. Коли гра відсунулася з фінальної третини господарів до середини поля, на перший план вийшов той, хто вже давно не робив різницю. Упродовж 12 хвилин Пауло Дібала оформив дубль: спершу аргентинцю вдався ювелірний удар з-за меж штрафного майданчика, а згодом він із гострого кута замкнув тонку передачу Лукаку. Як і в попередньому матчі з «Лаціо», «Торіно» виглядав ідеальним лише 50 хвилин. Хоча гостям варто віддати належне – під кінець зустрічі завдяки автоголу Хюйсена вони скоротили рахунок.

Так Де Россі склав іспит. Після важкого матчу з «Фейєноордом», незважаючи на істотну ротацію, «Рома» зуміла здобути максимальний результат. П'ять перемог у шести матчах чемпіонату і вихід в 1/8 фіналу Ліги Європи – найкраща відповідь на питання, чи варто було Дену Фрідкіну звільняти Жозе Моурінью.

РОМА – ТОРІНО – 3:2
Голи:
Дібала (42, з пенальті, 57, 69) – Сапата (44), Хюйсен (89, автогол).
Рома: Свілар, Манчіні, Смоллінг (Хюйсен, 78), Ндіка, Р. Крістенсен, Крістанте, Паредес (Бове, 65), Лоренцо Пеллегріні (Ренату Саншеш, 86), Анхеліньо (Спінаццола, 64), Азмун (Лукаку, 65), Дібала.
Торіно: Мілінкович-Савич, Джіджі, Ловато (Сазонов, 14), Мазіна (Ілич, 81), Белланова, Річчі, Гінейтіс (Лінетті, 80), Лазаро (Родрігес, 62), Влашич, Сапата, Санабрія (Окереке, 81).
Попередження: Ндіка (46), Крістанте (85) – Лазаро (25), Річчі (33).

26 лютого 2024 21:38







Коментарі


Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.

Реєстрація, Вхід



Поділитися

Італія, 38-й тур. Емполі – Рома. Огляд матчу

 

27 травня 2024 00:09

Італія, 38-й тур. Аталанта – Торіно. Огляд матчу

 

26 травня 2024 21:50

Італія, 38-й тур. Ювентус – Монца. Огляд матчу

 

25 травня 2024 21:27