Сьогодні 27 липня 2024 р.

Італія, 38-й тур. Дженоа – Болонья 2:0. Малиновський повертається та забиває

У завершальному матчі сезону «Дженоа» приймала «Болонью». Гостям треба було кров з носа вигравати, аби зберегти шанси на третю сходинку. Окрім того, цей поєдинок був останнім для Тьягу Мотти біля керма «червоно-синіх». Натомість господарі вже виконали всі завдання і могли пограти у своє задоволення, віддячивши вболівальникам за любов і увагу.

«Дженоа» з перших хвилин кинулась до воріт суперника. Мартін вже на 2-й хвилині замикав подачу з кутового з району одинадцятиметрової позначки, але головою спрямував м'яч повз стійку. На 5-й хвилині Руслан Малиновський, який вперше вийшов у стартовому складі після повернення з лазарету, виконував небезпечний штрафний з правого флангу, але влучив у стінку.

Господарі продовжили тиснути і зуміли вийти вперед. Мартін отримав передачу на лівому фланзі, протягнув м'яч до лінії поля і відпасував назад – Руслан з льоту більярдним ударом переправив сферу у дальній кут. Оце так повернення після травми!

В середині тайму Фаббіан головою замикав навісну передачу, але влучив у праву стійку. У відповідь Торсбю цілив у лівий кут, але Равалья врятував. Наприкінці тайму Вітінья міг забивати «у роздягальню», але з близької відстані пробив значно вище воріт.

Одразу по перерві Фаббіан небезпечно пробивав у дальній кут – Лікоянніс міг підправити сферу у сітку на дальній стійці, але не дотягнувся до м'яча. На 52-й хвилині Фаббіан знову бив по центру – Леалі контролював.

Натомість «Дженоа» чи не перший свій небезпечний момент у другому таймі реалізувала: Гудмундссон вивів Вітінью сам на сам і той поцілив у дальній кут. Після другого гола Джилардіно вирішив дати відпочити Малиновському, випустивши замість нього Стротмана.

Мотта тасував колоду з гравців, намагаючись вгадати з джокером, але у команди відверто нічого не виходило. На останні 5 хвилин наставники обох команд влаштували однакові заміни, випустивши на поле резервних голкіперів. Вже у доданий час Екубан з гострого кута не зміг пробити кіпера «Болоньї», а Гудмундссон на добиванні був непереконливим.

Перемога принесла «Дженоа» 49 очок і залишила на одинадцятій сходинці турнірної таблиці Серії А, «Болонья» з 68-ма пунктами третя (поки свої матчі не зіграли «Ювентус» і «Аталанта», яких у неї аж два).

ДЖЕНОА – БОЛОНЬЯ – 2:0
Голи:
Малиновський (13), Вітінья (59).
Дженоа: Леалі (Соммаріва, 86), Вольякко, Чіттадіні (Маттурро, 71), Васкес, Сабеллі (Спенс, 63), Торсбі, Малиновський (Строотман, 63), Френдруп, Мартін, Гудмундссон, Вітінья (Екубан, 71).
Болонья: Равалья (Баньоліні, 86), Де Сільвестрі (Корацца, 86), Беукема, Лукумі, Лікоянніс, Моро, Ель Аззузі, Фаббіан (Урбанськи, 60), Орсоліні (Одгар, 61), Кастро, Салемакерс (Карлссон, 70).
Попередження: Леалі (67) – Ель Аззузі (56), Кастро (64).

24 травня 2024 23:47







Коментарі


Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.

Реєстрація, Вхід



Поділитися

Італія, 38-й тур. Емполі – Рома. Огляд матчу

 

27 травня 2024 00:09

Італія, 38-й тур. Аталанта – Торіно. Огляд матчу

 

26 травня 2024 21:50

Італія, 38-й тур. Ювентус – Монца. Огляд матчу

 

25 травня 2024 21:27