Сьогодні 27 липня 2024 р.

Італія, 13-й тур. Мілан – Фіорентина 1:0. Камарда дебютував і увійшов в історію

Перші 15 хвилин подарували хіба велику кількість боротьби, але аж ніяк не моментів – жодного удару на дві команди. Найкращий шанс був у Дункана, який з кута воротарського не зміг влучити по м'ячу. Лише після 20-ї хвилини щось створив і «Мілан». Пулішич потужно приклався з-за меж штрафного – ефектний сейв Терраччано.

Тео Ернандес класно знайшов Чуквуезе у штрафному, той впав після контакту з суперником. Все чисто. Ще один момент у «россонері» – Калабрія з гострого кута замість прострілу вирішив пробити у ближній кут. Кіпер «Фіорентини» не дрімав. «Фіалки» відповіли ударом Гонсалеса в дотик – повз дальню дев'ятку. Незадовго до перерви «Мілан» мав ще один момент – Терраччано потягнув удар Побеги після подачі кутового.

А в доданий час Парізі штовхнув у спину Тео Ернандеса, який виривався віч-на-віч з позиції центрфорварда. Пенальті, який пішов бити сам захисник «россонері». Терраччано не вгадав, кинувшись у лівий кут – 1:0 на останніх секундах цілком рівного тайму.

На початку другої половини команди обмінялися моментами, але рахунок на табло Сан-Сіро не змінився. На 58-й хвилині «Фіорентина» мала прекрасний шанс, проте Бірагі влучив у стінку, виконуючи штрафний метрів з 20-ти. А після прострілу Гонсалеса і рикошету м'яч зачепив стійку і вилетів за межі поля.

Притисли «фіалки» ближче до завершення гри. Після удару Соттіля м'яч влучив у руку Лофтусу-Чіку, але вона була притиснута до тіла,та й відстань була мінімальною. Арбітр пенальті не призначив. Після цього «Мілан» міг закривати гру. Ернандес магічним пасом вивів Йовіча сам на сам із Терраччано. Кіпер гостей відбив м'яч.

На 83-й хвилині стався історичний момент. За першу команду «россонері» дебютував 15-річний Франческо Камарда, який вражає результативністю в Прімавері. Трибуни «Сан-Сіро» влаштували справжню овацію юному хлопчаку – це просто треба бачити. Це залишиться в його пам'яті назавжди. Віднині Франческо Камарда – наймолодший дебютант в історії Серії А. 15 років і 26- днів.

На останніх секундах Меньян став ще одним героєм «россонері», видавши суперсейв після удару з меж воротарського. 1:0 – Мілан втримав мінімальну перемогу і повернув собі третє місце турнірної таблиці. Команда Стефано Піолі не без проблем, але змогла перервати смугу невдач у Серії А.

МІЛАН – ФІОРЕНТИНА – 1:0
Гол:
Ернандес (45+2, з пенальті).
Мілан: Маньян, Калабрія (Флоренці, 90+1), Тіав, Томорі, Ернандес, Побега, Рейндерс, Муса (Крунич, 83), Чуквуезе, Пулішич (Лофтус-Чік, 61), Йович (Камарда, 83).
Фіорентина: Терраччано, Парізі, Міленкович, Кварта, Бірагі, Артур (М.Лопес, 46), Данкан (Мандрагора, 81), Бонавентура (Куаме, 88), Н.Гонсалес, Бельтран (Нзола, 70), Соттіл (Іконе, 81).
Попередження: Томорі (56) – Артур (12), Парізі (46).

25 листопада 2023 23:47







Коментарі


Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.

Реєстрація, Вхід



Поділитися

Італія, 38-й тур. Емполі – Рома. Огляд матчу

 

27 травня 2024 00:09

Італія, 38-й тур. Аталанта – Торіно. Огляд матчу

 

26 травня 2024 21:50

Італія, 38-й тур. Ювентус – Монца. Огляд матчу

 

25 травня 2024 21:27