Сьогодні 27 липня 2024 р.

Італія, 2-й тур. Дебют Малиновського приносить успіх «Дженоа», чемпіон знову перемагає

«Дженоа» повернула Малтновського в Серію А. Українець сьогодні дебютував на нову команду, вийшовши в старті проти «Лаціо» – чинного віцечемпіона Італії. «Дженоа» грає з чотирма захисниками на відміну від «Аталанти» та «Марселя», однак Руслан отримав звичну роль. Він зіграв на позиції правого атакувального хавбека в схемі 4-3-2-1.

Генуезці дуже приємно здивували на початку зустрічі. «Дженоа» захопила ініціативу, активно йшла вперед і напрацювала на гол. Гудмундссон подав, Френдруп виграв підбирання та пробив, а Ретегі зіграв на добиванні та вивів гостей вперед. А ще Васкес перед тим влучив у перекладину.

Однак чим далі – ставало гірше. «Дженоа» відмовилася від атак, але до кінця першого тайму зберігала організовану оборону. «Лаціо» за 45 хвилин не створив жодного моменту. По перерві Дженоа посипалася. Зокрема, фланг Малиновського. З тієї зони постійно западав Дзакканьї, звідти ж гостро пробив Луїс Альберто.

Римляни тиснули всією командою. Найкращий момент мав, звичайно, Іммобіле – капітан проштовхнув м'яч у перекладину. Перспективно бив Весіно (вище воріт), з іншими ударами впорався голкіпер.

«Дженоа» все ж вистояла та здобула перемогу. Перші очки після повернення в еліту.

Чемпіон Італії «Наполі» впевнено почав захист титулу. Тиждень тому підопічні Руді Гарсії прибили «Фрозіноне» (3:1), а тепер партенопейці впевнено розібрались з «Сассуоло». «Наполі» домінував протягом усієї зустрічі, майже нічого не дозволивши супернику.

«Нероверді» до 80-х хвилин мали всього 5 ударів по воротах, з яких тільки один пройшов з меж штрафного, а ще два було заблоковано. Сумарна їхня гострота склала 0,15 очікуваних голів. Господарі ж мали 1,69 xG без урахування двох пенальті, з яких реалізувати вдалося тільки один – Осімхен забив на 16-й хвилині. Распадорі ж на 60-й поцілив у поперечку.

Це було не перше влучання Джакомо у каркас. Вже на 1-й хвилині зустрічі він пробивав у стійку, замикаючи простріл від Ді Лоренцо. Забити другий гол у ворота «Сассуоло» вдалося аж на 64-й хвилині, після виходу на поле Кварацхелії – він пропускав матч з «Фрозіноне» через травму, але асистував Ді Лоренцо всього за три хвилини після появи на полі. 2:0.

Саме з цими цифрами на табло матч і добіг кінця. «Наполі» переміг впевнено.

ЛАЦІО – ДЖЕНОА – 0:1
Гол:
Ретегі (16).
Лаціо: Проведель, Лаццарі, Казале, А. Романьолі, Марушич (Лука Пеллегріні, 66), Камада (Весіно, 66), Катальді (Кастельянос, 79), Луїс Альберто, Феліпе Андерсон (Ісаксен, 66), Іммобіле, Дзакканьї.
Дженоа: Й.Мартінес, Сабеллі (Мартін, 85), Бані, Драгушин, Васкес, Френдруп, Бадель, Строотман (Торсбі, 70), Малиновський (Хефті, 70), Гудмундссон (Ягелло, 90+1), Ретегі (Екубан, 70).
Попередження: Катальді (38), Лука Пеллегріні (90+3), Дзакканьї (90+3), Іммобіле (90+4) – Френдруп (39), Малиновський (61).

НАПОЛІ – САССУОЛО – 2:0
Голи:
Осімхен (16, з пенальті), Ді Лоренцо (64).
На 60-й хвилині Распадорі не реалізував пенальті (поперечка).
Наполі: Мерет, Ді Лоренцо, Рахмані, Жезус (Естігор, 90), Олівера, Ангісса, Лоботка (Сімеоне, 84), Зелінськи (Каюст, 83), Політано (Кварацхелія, 61), Осімхен, Распадорі (Елмас, 83).
Сассуоло: Консільї, Тольян, Ерліч, Руан, Вінья (Педерсен, 61), Болока (Рашич, 61), М.Лопес, Енріке, Байрамі (Торстведт, 76), Пінамонті (Мулаттьєрі, 69), Лор'єнте (Сейде, 61).
Попередження: Руан (29).
Вилучення: М.Лопес (51).

27 серпня 2023 23:55







Коментарі


Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.

Реєстрація, Вхід



Поділитися

Італія, 38-й тур. Емполі – Рома. Огляд матчу

 

27 травня 2024 00:09

Італія, 38-й тур. Аталанта – Торіно. Огляд матчу

 

26 травня 2024 21:50

Італія, 38-й тур. Ювентус – Монца. Огляд матчу

 

25 травня 2024 21:27