Сьогодні 27 липня 2024 р.

Іспанія, 27-й тур. Валенсія – Реал 2:2. Яремчук забивав, Лунін рятував

«Футбольний клуб»

У першому колі, у листопаді, «Реал» фактично не помітив «Валенсію», розтрощивши її на «Бернабеу» – 5:1. Тепер на «Местальї», де «кажани» не знали поразок протягом восьми турів, вийшла зовсім інша гра.

І все ж таки мало що передвіщало події, що сталися в проміжок між 26 і 31 хвилинами. Фактично, Мадрид сам привіз собі два голи. Спочатку низка помилок захисників «Реала» дозволила Франсіско Пересу без перешкод навісити на голову Уго Дуру, а форварду – з близької відстані вразити незахищений кут. Ну а потім настала мить слави нашого Романа Яремчука. Український форвард «Валенсії» перехопив незграбний пас назад від Дані Карвахаля, на протиході обвів Андрія Луніна, який відчайдушно намагався врятувати ситуацію, і вразив порожні ворота – 2:0!

Для Яремчука цей гол став третім у 18 матчах поточного чемпіонату, тоді як Лунін пропустив 9-й м’яч у 15 зустрічах Ла Ліги.

Зусиллями Вінісіуса Жуніора «Реал» забив у роздягальню, подарувавши партнерам стійку надію на те, що поки нічого не втрачено.

На початку другого тайму Яремчук, який вже мав у пасиві попередження, поступився місцем на полі Дієго Лопесу, і той ледве відразу не забив, відгукнувшись на простріл з правого флангу. Нападник пробив сильно, проте Лунін відвів загрозу ногою, зреагувавши на сильний «постріл» з кількох метрів.   

Для Жуніора, який у травні 2023-го опинився в центрі расистського скандалу саме на «Местальї» (образи з боку уболівальників, бійка, вилучення – повний комплект), був заведений, як ніколи. І напевне невипадково саме бразилець, записавши до свого активу дубль, зрештою відновив рівновагу. Верхова передача від Браїма Діаса була схожа на цукерочку, і вінгер не мав права схибити.

Напруження було неймовірним, сутички виникали одна за одній, гравці тиснули на арбітра – було насправді гаряче. Трішки охолодила учасників тільки важка травма захисника господарів Муктара Діакабі, якого винесли з поля на ношах.

«Реал» не вдовольнився двома забитими м’ячами, прагнув вирвати перемогу, проте ледве сам не нарвався на неприємності. Вже у компенсований час у ворота Луніна був призначений пенальті, але VAR змусив арбітра змінити своє рішення. Ну а пізніше наш воротар принаймні два рази врятував гостей від поразки.

У підсумку 2:2. «Валенсія» залишається дев’ятою, Мадрид відповідно – першим. «Жирона» відстає від лідера на сім балів і має гру в запасі. У неділю каталонці протистоятимуть на виїзді «Мальорці».

P.S.
Після фінального свистка гравці «Реала» обступили арбітра Мансано, розлючені його рішенням незараховувати гол у ворота господарів, і одним із самим активних учасників цього «пресингу» був наш голкіпер. Рефері навіть дістав червону картку, проте, на щастя, показав її не українцю, а Джуду Беллінгему.

ВАЛЕНСІЯ – РЕАЛ 2:2
Голи:
Дуро (27), ЯРЕМЧУК (30) – Вінісіус Жуніор (45+5, 76).
Валенсія: Мамардашвілі, Фульк’є, Діакабі (Озкачар, 89), Москера, Гая, Пепелу, Герра (Амалла, 73), Перес (П.Гонсалес, 73), Канос (Гільямон, 57), ЯРЕМЧУК (Д.Лопес, 57), Дуро.
Реал: ЛУНІН, Карвахаль, Рюдігер, Чуамені, Менді (Гарсія, 73), Кроос (Модрич, 63), Вальверде (Начо, 86), Камавінга (Хоселу, 73), Беллінгем, Родріго (Діас, 63), Вінісіус Жуніор.
Вилучення: Беллінгем (90+9).

3 березня 2024 00:11







Коментарі


Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.

Реєстрація, Вхід



Поділитися

У фокусі Ла Ліги – Артем Довбик та його феноменальний дебютний сезон в Іспанії

 

25 липня 2024 09:23

Андрій Лунін. Усі сейви в Ла Лізі-2023/24

 

31 травня 2024 17:44

Хансі Флік. Перший день на базі Барселони

 

30 травня 2024 20:32