Сьогодні 27 липня 2024 р.

Іспанія, 19-й тур. Жирона – Атлетико 4:3. Божевілля з асистом Довбика

«Футбольний клуб»

«Жирона» розтринькала перевагу у два м'ячі, але все ж таки вирвала перемогу в компенсований час. На вершині Примери – знову двовладдя!

Попри оптимістичні прогнози, Віктор Циганков не встиг до кінця відновитися після травми і підійти до першої гри 2024 року у всеозброєнні. Навіть до заявки на зустріч з «Атлетико» не потрапив. Зате звично у «старті» «Жирони» вийшов Артем Довбик, який уже на 2-й хвилині мав забивати, але класно відгукнувшись на простріл Савіо, спрямував м’яч повз ворота.

Утім, каталонці все одно оформили швидкий гол, коли Валері Фернандес змусив капітулювати Яна Облака ефектним обвідним ударом. Відігралися «матрацники» доволі скоро зусиллями свого провідного атакуючого дуету: Антуан Грізманн виграв повітря, а Альваро Мората, підхопивши м’яч і увірвавшись до карного майданчика господарів, прошив Пауло Гассанігу. VAR піддав сумніву гол іспанця, але врешті-решт відміняти його не став.

Швидка відповідь Мадрида зовсім не спантеличила «Жирону». Навпаки – підштовхнула до більш активних дій, які до перерви трансформувалися ще у два голи!

Спочатку Іван Мартін обікрав Коке неподалік від воріт «Атлетико» і хоча пробити Облака не зумів, справу свого партнера довершив Савіо, раніше за інших  встигнувши на добивання. Ну а потім знову нагадав про себе Довбик, вправно скоригувавши флангову передачу Алеша Гарсії і тим самим дозволивши Дейлі Блінду вперше відзначитися у складі каталонської команди. Для українця цей асист став уже шостим в поточній Ла Лізі.

Але й підопічні Дієго Сімеоне – хлопці з міцним характером. Фінішний відтинок першого тайму вони провели дуже потужно: Мората оформив дубль і навіть претендував на хет-трик, проте VAR цього разу взяв бік господарів.  

Одначе Мората від мети не відмовився і по перерві таки забив утретє, відновивши рівновагу після другого результативного пасу Родріго Де Поля. Тепер 31-річний нападник із 12 м’ячами ділить другу сходинку в бомбардирських перегонах Примери з Борхою Майоралем. Вище – лише Джуд Беллінгем.  

Між тим, гойдалки не спинялися, і ковтнувши гірку пігулку, вперед пішли футболісти Мічела.  Дуже небезпечно бив Довбик, але на заваді йому стала реакція Облака. Вразити ворота «Атлетико» українцю так і не вдалося, адже за кілька хвилин потому його замінив Крістіан Стуані.

І хоча ветеран дуже старався, героєм зустрічі став не він. Уже в компенсований якійсь божевільний удар вдався Івану Мартіну, якого у цей момент оточували чотири опоненти! 4:3, і на відповідь гостей вже не вистачило.

Неймовірна «Жирона» продовжила свою безпрограшну серію у чемпіонаті до 11 матчів і наздогнала на вершині «Реал»! «Атлетико» з «Барсою» відстають вже на 10 очок.

ЖИРОНА – АТЛЕТИКО 4:3
Голи: Валері (2), Савіо (26), Блінд (39), Мартін (90+1) – Мората (14, 44, 54).
Жирона: Гассаніга, Коуто, Е.Гарсія, Блінд, Гутьєррес, А.Гарсія, Мартін, Валері (Соліс, 59), Савіо (Порту, 89), Торре (Мартінес, 67), ДОВБИК (Стуані, 67).
Атлетико: Облак, Рікельме (Корреа, 77), Хіменес, Вітцель, Ермосо, Ліно (Моліна, 46), Коке, Льоренте, Де Поль (Депай, 86), Грізманн (Сауль, 89), Мората (Аспілікуета, 89).

РЕАЛ – МАЛЬОРКА 1:0
Гол:
Рюдігер (78).

СЕЛЬТА – БЕТІС 1:1
Голи:
Аспас (16, з пенальті) – Руїбаль (6).

ГРАНАДА – КАДІС 2:0
Голи:
Узуні (22), Сарагоса (70).

Турнірне становище

4 січня 2024 00:22







Коментарі


Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.

Реєстрація, Вхід



Поділитися

У фокусі Ла Ліги – Артем Довбик та його феноменальний дебютний сезон в Іспанії

 

25 липня 2024 09:23

Андрій Лунін. Усі сейви в Ла Лізі-2023/24

 

31 травня 2024 17:44

Хансі Флік. Перший день на базі Барселони

 

30 травня 2024 20:32