Сьогодні 27 липня 2024 р.

Іспанія, 6-й тур. Атлетико – Реал 3:1. Дербі з сюрпризом

Команда Дієго Сімеоне завдала Королівському клубу першої поразки в сезоні. Головний герой вечора – Мората.

Атлетико набрав потужний хід на початку сезону, але досить швидко переповнив власний лазарет. Дієго Сімеоне перед мадридським дербі проти реала не міг розраховувати на Де Пауля, Лемара та юного Барріоса. На щастя, повністю відновився центрбек Хіменес, тож «кольчонерос» змогли зібрати основну лінію оборони.

Крім того, в основу повернувся капітан Коке, що мало додати Атлетико контролю в центрі поля. Санті Ліно прогнозовано замінив Лемара на позиції лівого латераля, а пробелми в дитрибуції допомагали вирішувати опускання Грізманна в глибину.

Карло Анчелотті теж не міг зібрати основний склад. У поєдинку проти Уніона травми зазнав Карвахаль, замість якого випустили Васкеса. До відсутності Куртуа, Мілітао й Вінісіуса вже встигли звикнути, а от одночасна поява Модріча й Крооса в центрі здивувала. Вочевидь, план полягав у тому, щоб за їхньої допомоги долати інтенсивний пресинг Атлетико.

Хай там як, а план Карло Анчелотті провалився. У стартові 30 хвилин Реал навіть не мав моментів чи хоча б натяків на них – пригадується тільки вривання Беллінгема з падінням у штрафному, однак арбітр проігнорував епізод. Він трапився на самому початку зустрічі.

А от підопічні Дієго Сімеоне відкрили рахунок вже на 187-й секунді. Ліно відкрився на лівому фланзі, хитнув Васкеса й виконав подачу в центр штрафного – Мората ж відклеївся від Алаби й замкнув у дальній кут. 1:0!

Це найшвидший гол Атлетико у мадридському дербі в Ла Лізі за останні 16 років. До речі, Мората став першим в історії кантерано Реала, якому вдалося відзначитись у воротах рідного клубу за Атлетико у чемпіонаті.

На 10-й хвилині господарі могли забивати внаслідок атаки другим темпом після кутового. Коке скидував м'яч кудись на лінію воротарського, Хіменес підставив голову, однак у ворота не влучив. А от Грізманну на 18-й хвилині це вдалося – Антуан замкнув подачу Сауля з лівого флангу, скориставшись черговою позиційною помилкою Алаби. 0:2!

Забити двічі до 18-ї хвилини у мадридському дербі в Ла Лізі «кольчонерос» не вдавалося з 2015 року. Грізманн записав у свій актив 9-й гол Реалу, хоча у попередніх 9-ти матчах проти «вершкових» він мовчав. Реал же пропустив два голи головою у даному дербі вперше з 1982 року.

В середині першого тайму гра вирівнялась. Підопічні Карло Анчелотті захопили контроль над м'ячем і навіть пробували створювати якісь моменти. Зокрема, на 30-й хвилині Камавінга стріляв з дистанції, а м'яч рикошетом від Сауля пішов під поперечку – Облак парирував, а потім ще й відбив замикання кутового від Вальверде.

Атлетико відповів контратакою на 32-й, коли Льоренте увірвався на правий край штрафного та покотив м'яч під удар Саулю. Кепа врятував «вершкових», а вже на 35-й хвилині віце-чемпіон скоротив відставання у рахунку. Як це часто буває, забили гол з нічого – Савіч вибив подачу з кутового на Крооса, а той прибрав на замасі захисника й другим дотиком бахнув у лівий нижній.

Цікаво, що за останні 13 років у Ла Лізі «бланкос» забили тільки 6 лонгшотів у ворота Атлетико. Чотири з них виконав Кріштіану, а ще один належив Озілу. Втім, Реал мав забивати ще, адже «матрацники» вели у рахунку.

І Реал забив! Це сталося на 44-й хвилині. Родріго виконав закидання у штрафний, Рюдігер у боротьбі з Ермосо замкнути не зміг, а Алаба з меж воротарського поцілив у стійку – а від неї м'яч відскочив у напрямі Камавінги. Втім, гол француза не зарахували через мінімальний офсайд.

Відпочивти команди відправились за переваги підопічних Дієго Сімеоне. Карло Анчелотті у роздягальні вирішив провести заміну, кинувши у бій Хоселу. Цей хід читався, адже у першому таймі не було кому чіплятись за кроси та закидання в штрафному.

Втім, всього через півхвилини після відновлення гри Атлетико шокував Реал третім голом. Його провів всюдисущий Мората. Ліно відкрився зліва, прийняв м'яч і перевів його на Гріманна, а той віддав передачу Саулю – Васкес не зміг її перехопити, дозволивши виконати подачу на Альваро. 3:1!

Таким чином, «королівський клуб» пропустив три голи після ударів головою вперше за п'ять років (востаннє це трапилось у зустрічі з Жироною), а Атлетико забив головою тричі вперше з 2015-го. Мората ж став лишень одним із п'яти футболістів у історії, яким вдалося відзначитись голом Реалу в перші 5 хвилин кожного з таймів.

«Матрацники» могли зробити рахунок непристойним, однак після подачі з кутового Ермосо поцілив у поперечку. «Королівський клуб» намагався відігратись, але навіть не забив голу престижу – Атлетико ж впевнено довів матч до перемоги, завдавши Реалу першої поразки у сезоні.

АТЛЕТИКО – РЕАЛ – 3:1
Голи: Мората (4, 46), Грізманн (18) – Кроос (35).
Атлетико: Облак, Моліна (Аспілікуета, 65), Савич, Хіменес (Корреа, 86), Ермосо, Самуел Ліно (Галан, 87), Льоренте, Коке (Вітсель, 46), Сауль, Грізманн, Мората (Депай, 82).
Реал: Кепа, Васкес (Менді, 57), Рюдігер, Алаба, Фран Гарсія (Начо, 57), Вальверде, Кроос (Браїм Діас, 70), Камавінга (Чуамені, 57), Модрич (Хоселу, 46) - Беллінгем, Родріго.
Попередження: Хіменес (45+1) – Модрич (45), Менді (67).

25 вересня 2023 00:10







Коментарі


Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.

Реєстрація, Вхід



Поділитися

У фокусі Ла Ліги – Артем Довбик та його феноменальний дебютний сезон в Іспанії

 

25 липня 2024 09:23

Андрій Лунін. Усі сейви в Ла Лізі-2023/24

 

31 травня 2024 17:44

Хансі Флік. Перший день на базі Барселони

 

30 травня 2024 20:32