Сьогодні 21 травня 2024 р.

Іспанія, 33-й тур. Барселона – Валенсія 4:2. Парад помилок і нестримність Левандовськи

«Барселона» вдома в більшості дотиснула «Валенсію», якій не зміг допомогти травмований Роман Яремчук.

На старті саме гості виглядали гострішими, Дуро мав момент, але «Барса» примудрилася забити з першого ж хорошого навісу – це Рафінья знайшов голову Ферміна у найкращих традиціях АПЛ.

Часто ранній гол фаворита вбиває інтригу, але сьогодні з нього навпаки почалося все найсмачніше. Вже на 26-й хвилині тер Стеген промахнувся по м'ячу на виході та дозволив Уго Дуро забити у порожні ворота – 1:1.

Ще 12 хвилин – і вже Араухо у бездарному підкаті зніс Пітера Федеріко у штрафному. Рішення таке ж безглузде, як і вилучення в матчі з «ПСЖ» – і Пепелу з точки вивів «Валенсію» вперед.

Інша річ, що майже відразу помилився вже Мамардашвілі і був змушений рукою грати за межами штрафного. Де-факто тим грузин не лише прирік партнерів на чисельну меншість, а й позбавив їх реальних шансів на перемогу. Вдесятьох у другому таймі «Валенсія» лічені рази перейшла центр поля і лише страждала в захисті.

А що «Барса»? Вона швидко зрівняла рахунок завдяки кутовому Гюндогана на Левандовськи. А ось розвинути успіх довго не виходило. Лише після 75-ї хвилини гості почали втомлюватися, і біля їхніх воріт стало спекотніше. Гюндоган бив, Кунде, але найбільш наполегливим і влучним був у підсумку Роберт.

Не дивно, що саме він провів вирішальний, третій гол – і знову головою, і знову допомогла помилка воротаря; тепер уже Хауме Доменека.

Ну, а наостанок поляк ще й зі штрафного забив, закрутивши м'яч над стінкою.

Нетипові голи для каталонців вийшли, але яка різниця? Команда Хаві повернула собі друге місце й тепер знову випереджає «Жирону», з якою зустрінеться в наступному турі. Левандовськи назбирав уже 16 голів і в суперечці снайперів іде позаду Белінгема («Реал») та Сьорлота («Вільяреал»), на рахунку котрих по 17 м'ячів, а також від лідера бомбардирів, нашого сспіввітчизника Артема Довбика (19).

БАРСЕЛОНА – ВАЛЕНСІЯ – 4:2
Голи:
Фермін Лопес (22), Левандовськи (49, 82, 90+3) – Дуро (27), Пепелу (38, з пенальті).
Барселона: тер Стеген, Кунде, Араухо, Кубарсі (Іньїго Мартінес, 46), Канселу (Ферран Торрес, 80) - Гюндоган, Крістенсен (Серхі Роберто, 46), Фермін Лопес (Педрі, 73), Ямаль, Левандовськи, Рафінья (Жоау Фелікс, 66).
Валенсія: Мамардашвілі, Корреа, Москера, Гасеровський, Васкес, Пітер Федеріко (Озкачар, 79), Герра (Гільямон, 71), Пепелу, Дієго Лопес (Канос, 79), Алмейда (Доменек, 45+5), Дуро (Альберто Марі, 70).
Попередження: Кубарсі (42).
Вилучення: Мамардашвілі (45+4).

30 квітня 2024 00:08







Коментарі


Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.

Реєстрація, Вхід



Поділитися

Іспанія, 37-й тур. Вільяреал – Реал. Огляд матчу

 

19 травня 2024 22:41

Іспанія, 37-й тур. Валенсія – Жирона. Огляд матчу

 

19 травня 2024 22:40

Іспанія, 36-й тур. Реал Сосьєад – Валенсія. Огляд матчу

 

17 травня 2024 08:30