Сьогодні 27 липня 2024 р.

Іспанія, 20-й тур. Альмерія – Жирона 0:0. Невпевнений крок на вершину

«Футбольний клуб»

Каталонці провели невиразний матч, але все ж таки очолили таблицю Примери.

Розуміння того, що протистояти доводиться останній на сьогодні команді Ла Ліги, зіграло з футболістами «Жирони» злий жарт. Змусити себе завестися на повну з перших хвилин, викласти на стіл свої головні козирі – такі, як швидкість, флангові уколи, постійні зміни напрямків атаки, гості не змогли. Як наслідок, за весь перший тайм завдали лише один удар у площину. Натомість, аутсайдер, відчувши нестачу агресії у каталонських порядках, діяв сміливо і до перерви мав принаймні три чудові нагоди забити. Утім, Пауло Гассаніга разом із Фортуною зберегли ворота «Жирони» в недоторканості.

На диво, час у роздягальні нічого не змінив.  «Альмерія», як і раніше, виглядала гостріше й цікавіше, а найпомітнішим гравцем у складі «Жирони» залишався голкіпер. На 57-й хвилині Мічел кинув у бій Віктора Циганкова, який востаннє з’являвся на полі в офіційній грі ще 10 грудня. А ще за 10 хвилин Артем Довбик поступився своїм місцем на вістрі атаки ветерану Крістіану Стуані – цього дня український бомбардир, як і його партнери, не був схожий на себе.

Під кінець зустрічі гості спробували змінити хід подій, активізувалися, але при цьому нарвалися на контратаку, перериваючи яку, Алеш Гарсія був змушений піти на вилучення. Тож фінальний відтинок матчу «Жирона» мала відбиватися у меншості.

У підсумку – 0:0. Незадовільний, але все ж таки й не найгірший з огляду на перебіг подій підсумок для каталонців. Тим більше, навіть ця невиразна нічия виводить їх у одноосібні лідери Примери. У «Реала» – на один бал і на один зіграний матч менше

АЛЬМЕРІЯ – ЖИРОНА 0:0
Жирона:
Гассаніга, Мартінес, Хуанпе, Блінд, Гутьєррес, Мартін, А.Гарсія, Коуто (ЦИГАНКОВ, 57), Валері (Савіо, 67), Торре (Соліс, 57), ДОВБИК (Стуані, 67).
Вилучення: А.Гарсія (80).

Свою наступну гру «Жирона» проведе вже у середу, 17 січня, коли прийматиме «Райо Вальєкано».

І на звершення – один статистично-красномовний показник. В активі хлопців Мічела після 20 турів – 49 очок. Саме стільки команда здобула у 38 матчах минулого чемпіонату. Проте Кубка прогресу, на кшталт того, що вручали у СРСР, в Іспанії не існує.

Турнірна таблиця Ла Ліги

14 січня 2024 16:52







Коментарі


Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.

Реєстрація, Вхід



Поділитися

У фокусі Ла Ліги – Артем Довбик та його феноменальний дебютний сезон в Іспанії

 

25 липня 2024 09:23

Андрій Лунін. Усі сейви в Ла Лізі-2023/24

 

31 травня 2024 17:44

Хансі Флік. Перший день на базі Барселони

 

30 травня 2024 20:32