Сьогодні 27 липня 2024 р.

Англія, 13-й тур. Манчестер Сіті – Ліверпуль 1:1

«Містяни» без жодної заміни були кращою командою на полі, проте пропустили під кінець гри.

«Манчестер Сіті» в рамках центрального поєдинку тринадцятого туру чемпіонату Англії приймав на своєму полі «Ліверпуль». «Містяни» були на першому місці перед матчем та збирались трохи відірватись від одного з головних переслідувачів. Втім, команда Клоппа після минулого провального сезону хоче знов поборотись за чемпіонство й була готова битись до самого кінця.

З перших хвилин зустрічі «Манчестер Сіті» заволодів територіальною перевагою та намагався зламати оборону супротивника завдяки атакам по флангах. Однак більше небезпеки воротам мерсисайдців загрожувало не через дії господарів поля, а через помилки Аліссона. В одному з епізодів Аліссон помилився при передачі, подарувавши м'яч Фодену, проте удар Філа не здивував бразильського голкіпера.

Трохи згодом Голанн був близький до того, щоб в підкаті дістати м'яч при виносі Аліссоном, а вже в середині тайму помилка бразильця стала результативною. Він послизнувся під час вибивання м'яча, після чого Аке підібрав м'яч в центрі поля, пройшов двох супротивників та віддав пас на Голанна, який пробив в кут воріт. Аліссон зачепив м'яч рукою, але врятувати не зміг. 1:0.

Команда Юргена Клоппа мала момент до цього, коли Салах зробив подачу з флангу, а Нуньєс пробив головою – Едерсон з великими труднощами, проте команду врятував. Мерсисайдці доволі часто виривались на вільний простір, проте невдало діяли в завершальній третині. Нуньєс часто мав можливість для удару, але або потрапляв в офсайд до цього, або бив невлучно, або затягував з пострілом та втрачав можливість.

Команди пішли відпочивати за мінімальної переваги «Манчестер Сіті» в рахунку, а вже з перших хвилин другої половини «Ліверпуль» намагався підвищити темп гри та змусити помилитись супротивника при контролі м'яча. Втім, перший відносно небезпечний момент виник у «містян» - Доку дуже вдало втік по флангу та викотив в центр, проте Альварес не зміг влучити у ворота з меж штрафного.

Юрген Клопп намагався змінити хід гри замінами, однак Діас та Гравенберх навряд чи суттєво додали небезпеки атакам «червоних». Великою проблемою для «Ліверпуля» був Доку, який регулярно прорився флангом та робив прострільні передачі. Навіть Салах не міг похвалитись подібною регулярною гостротою. В одному з чергових проривів Сіті міг закривати матч, коли Доку викотив м'яч на Голанна, який пробив з вбивчої позиції прямо в Аліссона.

Після цього спрацювало відоме футбольне правило. Салах віддав м'яч на Александер-Арнольда, а той увійшов в штрафний та пробив точно в кут. 1:1. Впевнено й без будь-яких шансів для Едерсона. Пеп Гвардіола був обмежений в можливості підсилити команду замінами, адже на лаві запасних не було жодного досвідченого гравця лінії атаки.

Після встановлення паритету «Ліверпуль» дещо відійшов назад та, наче, погодився на нічийний результат. Сіті намагався атакувати широко, щоб зламати оборону «червоних». В одному з моментів Бернарду Сілва пробивав з меж штрафного, проте м'яч влучив в ногу супротивника, а згодом Голанн пробив потилицею після подачі з кутового, однак м'яч пройшов дещо повз кут воріт.

МАНЧЕСТЕР СІТІ – ЛІВЕРПУЛЬ – 1:1
Голи:
Голанн (27) – Александер-Арнольд (80).
Манчестер Сіті: Едерсон, Вокер, Діаш, Аке, Аканджи, Родрі, Бернарду Сілва, Фоден, Альварес, Доку, Голанн.
Ліверпуль: Аліссон, Александер-Арнольд, Матіп, ван Дейк, Цимікас, Джонс (Гравенберх, 54), Макаллістер (Ендо, 85), Собослаї (Гакпо, 73), Салах, Нуньєс (Елліотт, 85), Жота (Діас, 54).
Попередження: Бернарду Сілва (89) – Нуньєс (75), Матіп (86), Ендо (90+3).

25 листопада 2023 17:12







Коментарі


Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.

Реєстрація, Вхід



Поділитися

ЄВРО-2024, група С. Словенія – Сербія. Огляд матчу

 

20 червня 2024 20:12

АПЛ. Найкращі голи сезону-2023/24. Частина 1

 

07 червня 2024 19:26

Англія. Не зробиш, якщо не спробуєш! Неймовірні голи з історії АПЛ

 

30 травня 2024 09:10