Сьогодні 21 травня 2024 р.

Англія, 35-й тур. Евертон – Брентфорд 1:0. Без Миколенка, але з Ярмолюком

Якщо брати до уваги результати лише в останніх п’яти матчах, «Евертон» входить до трійки найкращих команд АПЛ наряду з «Манчестер Сіті» та «Арсеналом». Підопічні Дайча перемогли чотири рази, не пропустивши в жодному з цих поєдинків. Була лише одна невдача – розгром від «Челсі» 0:6. Але тут спрацювало неписане бажання: краще програти один раз 0:6, ніж шість разів по 0:1.

Сьогодні «ірискам» протистояв сусід по турнірній таблиці, котрий до матчу був на одну сходинку вище. Щоправда, вже у першому таймі «Евертон» заволодів пристойною ініціативою за моментами в атаці. Не зважаючи на це, жодна з команд так і не пробила у площину воріт суперників до перерви.

Але відразу ж на старті другого тайму почалися веселощі. На 51-й хвилині момент нарешті з’явився у капітана «Брентфорда» Тоні – врятував Пікфорд. Ще через три хвилини Макніл пробив з передачі Гартнера – поцілив у поперечку.
На 60-й хвилині «Евертон» відкрив рахунок у зустрічі. Подача з кутового у «ірисок» спершу не вийшла – гості відбилися. Атака другим темпом теж не була гострою, однак «бджоли» не змогли належним чином винести м’яч. Першим на підбиранні був Гує, котрий прошив усіх ударом у лівий кут воріт.

У компенсований до другого тайму час «Евертон» ще одного разу влучив у поперечку – цього разу бив Гартнер. Реального шансу у «Брентфорда» відігратися не було. У тому числі і не допоміг Ярмолюк, котрий зіграв 15 (з урахуванням додаткового часу) хвилин після виходу на заміну. Віталій Миколенко не потрапив до заявки на цей матч через травму.

«Евертон» обігнав «Брентфорд» у турнірній таблиці. Якщо говорити суто цифрами, то «іриски» гарантували собі участь в АПЛ у наступному сезоні. За три тури до фінішу відрив від зони вильоту складає 11 очок. Однак хто зна, можливо у команди знову знімуть залікові пункти за порушення правил ФФП.

ЕВЕРТОН – БРЕНТФОРД – 1:0
Гол: Гує (60).
Евертон: Пікфорд – Годфрі, Тарковскі, Брентвейт, Янг – Гаррісон, Гує (Онана, 78), Гарнер, Макніл – Дукуре, Шерміті (Кін, 90+5).
Брентфорд: Флеккен – Аєр (Рерслев Расмуссен, 84), Коллінз, Піннок, Регілон (Шаде, 77) – Єнсен, Норгорд (Ярмолюк, 78), Янельт (Дамсгорд, 67) – Мбемо, Тоні, Вісса (Льюїс-Поттер, 68).
Попередження: Тарковскі (74) – Регілон (43), Мбемо (90+1).

27 квітня 2024 22:02







Коментарі


Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.

Реєстрація, Вхід



Поділитися

Україна, 38-й тур. Челсі – Борнмут. Огляд матчу

 

19 травня 2024 21:08

Україна, 38-й тур. Арсенал – Евертон. Огляд матчу

 

19 травня 2024 21:08

Україна, 38-й тур. Манчестер Сіті – Вест Гем. Огляд матчу

 

19 травня 2024 20:40