Сьогодні 17 травня 2024 р.

Англія, 29-й тур. Евертон – Ліверпуль 2:0. Крах Клоппа та неприємності Миколенка

«Евертон» Віталія Миколенка здобув життєво важливу перемогу і можна припустити, вибив «Ліверпуль» із чемпіонських перегонів.

Останні матчі перед завершенням чемпіонату уже часто мають особливу вагу для обох суперників. А якщо це ще й дербі, то тим паче. Чотири останні матчі «Евертон» не забивав «Ліверпулю», 13,5 років «іриски” не перемагали свого одвічного суперника на «Гудісон Парк». Але сьогодні (і найближчі кілька днів) у синій частині Ліверпуля свято.

Уже на п’ятій хвилині господарі заробили пенальті після фолу Аліссона на Калверт-Льюїні. За допомогою VAR арбітри розібрали цей момент краще – нападник «Евертона» все-таки був в офсайді. Згодом ця двійка знову зійшлася в дуелі, але цього разу легально. Тут теж «іриски» не забили: бразилець потягнув удар головою від Калверта-Льюїна.

«Евертон» тиснув і на 27-й хвилині досяг свого. Після метушні у штрафному пробив Годфрі – його удар заблокували. Першим на добиванні був Брентвейт. Цього разу вже ніхто гостям не допоміг. Третій гол центрбека у цьому чемпіонаті.

Друга половина тайму була за гостями. Моменти «Ліверпуль» створював, а ось з реалізацією – біда. Нуньєс і Діас свої шанси не використали.

Але головний момент Дарвіна був за 10 хвилин до свистка на перерву. Миколенко у боротьбі з ним дуже невдало наступив на гомілкостоп. Нехай і Нуньєс тут не винен, але Віталій все-таки матч дограти не зміг. Після 10 хвилин на полі його замінив Янг – саме ветеран грав у другому таймі.

На 58-й хвилині господарям щастя приніс стандарт. В’яло зіграв «Ліверпуль» біля своїх воріт, залишивши відразу кількох опонентів без опіки. Один із них – Калверт-Льюїн – головою переправив круглого у ціль. Шостий гол нападника в АПЛ.

Далі на полі було більш весело. І свої, і чужі вивели Гаррісона на ударну позицію – тут врятував Робертсон. Згодом у Діаса був ще один момент – він влучив у стійку, хоч і удар летів дуже красивий, недосяжний для Пікфорда.

А наприкінці Джордан і сам двічі врятував господарів. На його рахунку сьогодні сім сейвів. Востаннє ще у жовтні 2010 «Евертон» вдома без пропущених перемагав «Ліверпуль». Тоді рахунок був теж 2:0, а гол за «ірисок» забивав Мікель Артета.

А тепер подарунок іспанцю (тоді футболісту, а тепер – тренеру) зробив Дайч. «Ліверпуль» поступається «Арсеналу» трьома очками, ще й різниця забитих-пропущених у мерсісайдців значно гірша. Теоретичні шанси на чемпіонство у команди Клоппа досі є, але практичні ідуть у забуття. А ось «Евертон» відірвався від зони вильоту на вісім залікових пунктів. Якщо не буде чергових штрафів очок за порушення ФФП, то «іриски» і надалі виступатимуть в АПЛ.

ЕВЕРТОН – ЛІВЕРПУЛЬ – 2:0
Голи:
Брентвейт (27), Калверт-Льюїн (58).
Евертон: Пікфорд, Годфрі, Тарковскі, Брентвейт, Миколенко (Янг, 46), Гаррісон, Гує (Онана,75), Гарнер, Макніл, Калверт-Льюїн (Шерміті, 90+4).
Ліверпуль: Аліссон, Александер-Арнольд (Гомес, 84), Конате (Кванса, 63), ван Дейк, Робертсон (Цімікас, 84), Джонс (Елліот, 63), Собослай (Ендо, 63), Макаллістер. Салах, Нуньєс, Діас.
Попередження: ван Дейк (37), Діас (90+3), Макаллістер (90+4).

24 квітня 2024 23:58







Коментарі


Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.

Реєстрація, Вхід



Поділитися

Англія, 33-й тур. Манчестер Юнайтед – Ньюкасл. Огляд матчу

 

16 травня 2024 08:36

Англія, 33-й тур. Брайтон – Челсі. Огляд матчу

 

16 травня 2024 08:34

Англія, 34-й тур. Тоттенгем – Манчестер Сіті. Огляд матчу

 

15 травня 2024 00:56