Сьогодні 27 липня 2024 р.

Шаран: «Минай» додавав з кожною грою»

Сезон-2022/23 став найуспішнішим для «Минаю» за час виступів в УПЛ. Під керівництвом Володимира Шарана закарпатці зайняли 10 місце у турнірній таблиці та вперше виключно за спортивним принципом зберегли прописку в українській еліті.

Головний тренер «Миная» Володимир Шаран підбив підсумки сезону для своєї команди:

«Конкретного завдання не було. Розумієте, нам всім просто хотілось вірити у те, що чемпіонат відбудеться і ми доведемо справу до кінця – зіграємо у 30-му турі.

Думки на старті були різні. Здавалось, що у будь-який момент можуть початись зриви матчів і через деякий час змагання все ж таки вирішать зупинити. Про це говорили всі. Але з часом прийшла впевненість – матчі проводились, ми звикли до нових реалій. І вже тоді окрім гри почали вимагати від хлопців відповідного ставлення до поєдинків.

А після тура так 5-го я дав інтерв’ю, у якому сказав, що наша ціль – зайняти 12-те місце. Не хотілось грати в перехідних поєдинках та й побачили силу інших команд. З’явилась віра, що це завдання нам вдасться виконати.

Пам’ятаю, як у першому матчі чемпіонату ми поступились на останніх хвилинах «Олександрії». Але тоді відчувалось якесь задоволення від того, що ми взагалі провели той матч на «Олімпійському» ще й проти моєї колишньої команди. Ми тоді побачили, що всі хлопці чекали на цей поєдинок, хотіли зіграти. Показали пристойну гру. І з кожним матчем у нас додавалось впевненості.

Напередодні чемпіонату ми проводили спаринги з нашими майбутніми суперниками в УПЛ. Спочатку обіграли «Верес» і я побачив, що ми не гірші за рівненську команду. Але коли ми згодом поступились «Ворсклі» з рахунком 1:5, я зрозумів, що нам буде дуже важко. Вже думав, що якщо ми так само продовжимо грати і в офіційних матчах, то припущення експертів збудеться і ми будемо першою командою на виліт. Всі вже звикли за цей час, що «Минай» розташовується у підвалі турнірної таблиці. Ось після зустрічі з «Ворсклою» впевненості щодо нашого майбутнього не було. З’явились вже сподівання на перехідні матчі.

Але ми непогано підготувались до чемпіонату, додавали з кожною грою, мали стабільний склад. У нас ніхто не випадав через травми, всього пару гравців отримали дискваліфікації через картки. І це дуже важливо. Ми не мали потужну лаву запасних, щоб підсилити гру. Але хлопці витримали. Показали досить пристойний результат у першому колі – 14 пунктів. Ще й на зимову перерву пішли після виїзної нічиєї з «Зорею».

Головне, що ми прагнули побачити від своїх підопічних саме конструктивну гру. І вона була у нас, коли ліворуч грав швидкий Ельдар Кулієв, в центрі диспетчер Олексій Хахльов. Це була інша схема, у нас непогано виходило. Воробчак тоді ще був здоровий, Вишневський. Мені подобався наш футбол і ми створювали багато моментів. А головне, що за кількістю пропущених голів ми займали четверте місце.

Взимку відбулись ротації – пішов Хахльов. Ми поставились до його рішення з розумінням, тому що не могли платити таку зарплату, яку він отримує в «Зорі». Кулієв отримав запрошення з чемпіонату Азербайджану і ми також пішли на зустріч хлопцю. 

Тому у другому колі ми зіграли більш прагматично...

Друге коло показало, що прагматичний футбол приносить нам кращий результат. Про везіння навіть важко говорити, бо були матчі, в яких нам відверто не щастило, а були випадки й навпаки. Я про зустріч з «Чорноморцем». Вперше бачив таке, що команда перемагає без єдиного удару у площину воріт. Тоді супер відіграв наш воротар, захисники. Після цих трьох пунктів ми трішки заспокоїлись. Далі було важливо не програти «Руху» та перемогти «Металіст». Важливо, що ми підійшли до цих зустрічей у максимальних кондиціях – не дарма працювали на зборах над фізикою.

До речі, саме у Туреччині стало чітко зрозуміло, що у нас єдиний колектив. Маю на увазі всім відому ситуацію з «шинніком». Я для себе зрозумів, що хлопці готові битись один за одного не тільки на полі, але й за його межами».

8 червня 2023 23:12







Коментарі


Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.

Реєстрація, Вхід



Поділитися

Андрій Шевченко: успіх збірної на Євро-2020, емоції після Швеції та Англії

 

24 серпня 2022 14:35

Лучшие голы ЕВРО-2020

 

29 липня 2021 13:32

Голосуй за лучший гол ЕВРО-2020. Ярмоленко среди номинантов

 

13 липня 2021 22:55