Сьогодні 16 травня 2024 р.

Північна Македонія – Україна 2:3. ЄВРО-2024, кваліфікація. Звіт про чудо

Влад МИРЕНКО, «Футбольний клуб»

Сергій Ребров перевернув гру в перерві, а його команда зробила неймовірний камбек!

Ребров, вочевидь, залишився задоволений своїм експериментом з одночасним виходом на поле Ярмоленка та Циганкова, та й загалом діями стартового складу українців у матчі проти Німеччини, тому що випустив з перших хвилин ту ж одинадцяту. Однак проти зовсім іншого  суперника – із зовсім іншим настроєм – це не дуже спрацювало.

В українців зразу виникли проблеми із побудовою атак. Ставка на вихід з оборони через правий фланг, переважно через Тимчика, не виправдала себе. Поодинокі спроби пробитись через протилежну бровку гасились Мудриком, який діяв дуже інертно та часом просто незграбно. Не видно було й Довбика, загубився Судаков. Зрештою, перевага динамічних та наполегливих господарів далася взнаки.

На 31-й хвилині Барді отримав право пробити пенальті, призначений після підказки ВАР за недбалість Матвієнка, який розмахував руками зовсім не в той час та не в тому місці. Македонець чітко розвів Трубіна. А ще через вісім хвилин Ельмас обіграв нашого воротаря дуже дальнім ударом. Питань немає, хавбек «Наполі» пробив дуже точно, але й Трубін, чесно кажучи, запізнився з реакцією: здається, він міг швидше зробити лишній крок у напрямку лівого кута і тоді б мав більше шансів дотягтись до м’яча.

На перерву команда Реброва могла піти взагалі нокаутованою, якби Аліоськи забив із штрафного – Трубін виручив, а Трайковськи невдало зіграв на добиванні. Одним словом, катастрофа… Рішення Реброва в перерві – замінити Тимчика та Довбика – говорили самі за себе. Хоча, мабуть, далеко не тільки ці двоє заслужили достроковий відпочинок.

На другий тайм українці вийшли злішими, однак динаміки їм явно не вистачало. Здавалось, що в наших просто-напросто важкі ноги (може із спарингом проти німців прорахувались?). Але навіть у такій ситуації синьо-жовті повернули собі надію, коли Забарний на 62-й хвилині чудово замкнув головою подачу Циганкова з кутового.

Ребров вирішив розвинути успіх, трішки змінивши структуру за рахунок заміни Ярмоленка на Малиновського, а через хвилину окрилені українці зрівняли рахунок: Мудрик нарешті продерся своїм флангом і прострілив, м’яч проминув усіх та долетів до Коноплі, чий удар теж якимось чудом пройшов повз трьох чи чотирьох суперників і влетів у дальній кут – 2:2!

Далі – більше! Ванат прекрасно обіграв Мусліу, котрий сфолив і отримав за це другу жовту на 72-й хвилині. Щоправда, дуже перспективний штрафний не реалізував Циганков – м’яч трішки розминувся із дев’яткою. На 79-й хвилині той же Циганков втратив ідеальний момент, пробивши вище воріт з семи метрів.

Утім, наша команда все ж дотиснула розгублених суперників – Мудрик чудово вирізав у штрафний, а невисокий Циганков вибіг із-за спин захисників і головою перекинув свого колегу по «примері» Димитрієвськи. Фантастика! Відзначу, що Мудрик, який просто провалив перший тайм і був явним кандидатом на заміну, залишився на полі (і тут Ребров не прогадав) та зробив дві гольові передачі.

Що ж, дебют Реброва подарував неймовірні емоції – від неймовірного розчарування до нереального захвату. Але головне – він подарував три очки збірній України. А новий тренер показав свою гнучкість, вміння швидко аналізувати події на полі та управляти грою. Браво!

ПІВНІЧНА МАКЕДОНІЯ – УКРАЇНА – 2:3
Голи
: 1:0 Барді (31, пен), 2:0 Ельмас (39), 2:1 Забарний (62), 2:2 Конопля (67), 2:3 Циганков (83)
Північна Македонія: Димитрієвськи, С. Ристовськи, Зайков, Мушлю, Аліоськи, Барді, Адемі (Атанасов, 65), Ашковськи (Брдаровськи, 65, Бабунськи, 90+1), Трайковськи (Дорієв, 75), Несторовськи (М. Ристовськи, 65), Ельмас
Україна: Трубін, Тимчик (Конопля, 46), Забарний, Матвієнко, Миколенко, Степаненко, Судаков, Ярмоленко (Малиновський, 66), Циганков (Зубков, 90+3), Мудрик (Сидорчук, 90+1), Довбик (Ванат, 46)
Попередження: С. Ристовськи (8), Мусліу (55) – Довбик (45+1)
Вилучення: Мусліу (72, друге попередження)

16 червня 2023 23:40







Коментарі


Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.

Реєстрація, Вхід



Поділитися

Синьо-жовтий тріумф. Мудрик про свій гол, радість Довбика, інтерв'ю Судакова

 

27 березня 2024 15:55

Україна на Євро! Фани, емоції, стадіон, коментарі після матчу

 

27 березня 2024 15:00

Тренування національної збірної України напередодні матча з Ісландією

 

26 березня 2024 11:39