Сьогодні 28 березня 2024 р.

Збірна України залишила Брдо та перебралася до Глазго

Олександр ГЛИВИНСЬКИЙ

Сьогодні збірна України залишила Брдо, де готувалася цілий місяць. За цей час персонал готелю «Елеганс» та працівники Футбольного союзу Словенії стали для синьо-жовтих надійними друзями, у всьому допомагаючи та сприяючи своїм гостям.

Тож спільна фотографія перед готелем, що на 30 днів став затишною домівкою для українців, – логічний символ злагодженої командної роботи впродовж тривалого часу. Бо й менеджери готелю, й адміністратори, і кухарі, і працівники тренувального центру стали, без перебільшення, невід’ємною частиною нашої збірної тут, у Словенії, постійно надихаючи хлопців своїми щирими усмішками, словами підтримки й віри в Україну та водночас високопрофесійно виконуючи свою основну роботу.

Генеральний менеджер «Елеганс» Мар’ян Грібар зізнався, що просто не може передати словами відчуття гордості за те, що національна команда України вибрала для підготовки саме цей готель: «Ми будемо всім серцем уболівати за вас під час матчів у Глазго і, віримо, у Кардіффі. А ось цей подарунок ми приготували вам для гарної нагоди після поєдинку в Уельсі».

Вражаючих розмірів пляшку шампанського адміністратори збірної, зі зрозумілих причин, поки що відклали на безрік. Натомість із вдячністю за сервіс та підтримку подарували готелю футболку з автографами всіх гравців та головного тренера.

Ранкове тренування відбулося за сонячної погоди. Після дощового вік-енду хмари над Брдо розійшлися, і до парку повернулася погода, яку для травня тут можна назвати звичною. Сьогоднішнє заняття стало фактично генеральною репетицією до матчу із шотландцями, адже залишилося ще одне офіційне тренування – на полі стадіону «Хемпден Парк».

Після розминки та квадратів команда відшліфовувала елементи тактичної моделі гри, над якою тренерський штаб та гравці працювали впродовж заключного відрізку підготовчого збору. У занятті взяли участь 24 виконавці. Денис Попов сьогодні завершив програму реабілітації і вже працював із м’ячами – поки що індивідуально, однак уже завтра захисник має повернутися до загальної групи.

По обіді збірна України вирушила до аеропорту Любляни, звідки на 16.45 за центральноєвропейським часом було призначено виліт чартеру до Глазго. До Шотландії вилетіли усі 25 гравців, присутніх на зборі. Андрій Лунін приєднається до команди сьогодні в готелі Crowne Plaza, в якому синьо-жовті мешкали минулого літа під час Євро, а цього разу оселяться на найближчі три доби.

Завтра в програмі українців у Глазго – офіційне передматчеве тренування на «Хемпден Парк» (початок
о 19.00 за місцевим часом). За півгодини до цього Олександр Петраков та гравець збірної зустрінуться з представниками мас-медіа в конференц-залі арени. Українські ЗМІ, які не зможуть прибути до Глазго, матимуть змогу поставити свої запитання через Zoom (відповідне посилання буде розміщене на медіаканалі УАФ).

Список гравців національної збірної України

Воротарі:
Георгій Бущан («Динамо» Київ), Андрій Пятов («Шахтар» Донецьк), Дмитро Різник («Ворскла» Полтава), Андрій Лунін («Реал», Іспанія).

Захисники: Олександр Караваєв, Ілля Забарний, Олександр Сирота, Денис Попов (усі – «Динамо» Київ), Микола Матвієнко, Валерій Бондар (обидва – «Шахтар» Донецьк), Віталій Миколенко («Евертон», Англія), Едуард Соболь («Брюгге», Бельгія), Тарас Качараба («Славія», Чехія).

Півзахисники: Тарас Степаненко, Михайло Мудрик (обидва – «Шахтар» Донецьк), Сергій Сидорчук, Віктор Циганков, Микола Шапаренко (усі – «Динамо» Київ), Олександр Піхальонок (СК «Дніпро-1»), Андрій Ярмоленко («Вест Гем», Англія), Олександр Зінченко («Манчестер Сіті», Англія), Руслан Маліновський («Аталанта», Італія), Олександр Зубков («Ференцварош», Угорщина).

Нападники: Артем Довбик (СК «Дніпро-1»), Роман Яремчук («Бенфіка», Португалія), Данило Сікан («Ганза», Німеччина).

undefined

undefined

undefined

 

30 травня 2022 18:53







Коментарі


Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.

Реєстрація, Вхід



Поділитися

Синьо-жовтий тріумф. Мудрик про свій гол, радість Довбика, інтерв'ю Судакова

 

27 березня 2024 15:55

Україна на Євро! Фани, емоції, стадіон, коментарі після матчу

 

27 березня 2024 15:00

Тренування національної збірної України напередодні матча з Ісландією

 

26 березня 2024 11:39