Сьогодні 12 травня 2024 р.

Миколенко: «Головне – правильно підготуватися. Шанси проти Англії в нас є»

Захисник англійського «Евертона» та збірної України Віталій Миколенко розповів про підготовку національної команди до поєдинків кваліфікації Євро-2024 проти Англії та Італії.

– Віталію, збірна збирається в цьому кваліфікаційному циклі вже втретє. Які відчуття в тебе від приїздів у команду?
– Щоразу, коли я приїжджаю до збірної, кажу: «Лише позитивні емоції». Радий всіх бачити – і хлопців, і тренерський штаб.

– Зараз клубний сезон і в Англії, і в Україні лише набирає обертів. Як ти оцінюєш свій функціональний стан?
– Початок сезону видався для мене не найкращим. Було невелике пошкодження, але зараз я вже в строю, тому я тут. Відчуваю, що перебуваю в хорошій функціональній готовності. Але про клуб зараз не думаю – лише про збірну.

– Після трьох матчів у групі в нас шість очок. Дві перемоги у протистояннях із Мальтою та Північною Македонією й поразка від Англії. Як ти вважаєш, це справедливий результат?
– Ми так зіграли, і це, напевно, закономірно. Зараз ми майже всі зібралися тут, і наша ціль – наступний матч.

– З англійцями ми останнім часом зустрічалися кілька разів. Поки що зіграти на рівних із ними не вдається. Це наш рівень такий, чи існують інші причини?
– Давайте не будемо лукавити. В англійців набагато кращий підбір виконавців, ніж у нас. Тож останні два поєдинки з ними, коли і я грав, не склалися. Але я думаю, що колись має вийти. Головне – правильно підготуватися. Шанси на реванш з Англією в нас є.

– Що наша збірна може протиставити англійцям?
– Поки що з тренерським штабом ми матч з Англією не обговорювали. Але я думаю, що з такими командами треба мати правильний план, який слід виконувати. Якщо на полі в нас буде дисципліна – усе буде добре.

– Й Англія, й Італія – це команди, які належать до екстракласу...
– Ми будемо протистояти за три дні двом топ-збірним. Буде важко, але ми для того сюди й приїхали, щоб із ними битися.

– Англія й Італія мають різний стиль гри. Якому ми більше можемо протистояти?
– Можу лише сказати, що італійський футбол більш дисциплінований і тактичний, а англійський – міцний в обороні й трохи більше індивідуальний в атаці.

– А як твої одноклубники сприймають цей матч?
– Не буду казати хто, тому що на них образиться Джордан, але мої одноклубники сказали, що вболіватимуть за мене. Це були саме англійці. І це мені додає наснаги.

– Із Сергієм Ребровим ти працював колись у київському «Динамо», тепер проводиш уже другий збір у національній команді. Що він дає такого, чого не було в інших тренерів?
– Загалом порівняно з іншими фахівцями стало більше тактики. Також багато уваги приділяється дисципліні на полі й грі по позиціях. Щодня я навчаюся чогось нового. Кожне тренування – це як виклик. Будеш погано працювати – і можеш завтра не зіграти.

– У поєдинку з Вірменією ти забив свій перший м'яч за збірну. Може, плануєш другий забити саме Англії?
– Я сказав Джордану, що якщо заб'ю – дуже радітиму.

– Чи, можливо, краще зіграти на нуль?
– Я б вибрав забити англійцям і зіграти на нуль.

– Ми будемо проводити домашній матч у Вроцлаві, де є чимало українців. Дуже хочеться, щоб уболівальники заповнили трибуни. Наскільки взагалі цей фактор буде важливим?
– Він дуже важливий. Коли ми грали на «Вемблі», нам було дуже важко психологічно. А зараз ми граємо на умовно домашній арені, тому я сподіваюся, що за нас палко вболіватимуть, а ми віддячимо прихильникам хорошою грою. Приходьте на матч у Вроцлаві і підтримуйте нас! Слава Україні!

Нагадаємо, що матч відбору Євро-2024 між збірними України та Англії відбудеться 9 вересня (початок – о 19.00 за київським часом).

5 вересня 2023 20:00







Коментарі


Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.

Реєстрація, Вхід



Поділитися

Синьо-жовтий тріумф. Мудрик про свій гол, радість Довбика, інтерв'ю Судакова

 

27 березня 2024 15:55

Україна на Євро! Фани, емоції, стадіон, коментарі після матчу

 

27 березня 2024 15:00

Тренування національної збірної України напередодні матча з Ісландією

 

26 березня 2024 11:39