Сьогодні 28 березня 2024 р.

Петраков: «Попереду насичений календар. Тому просив зібрати команду 29 квітня»

Олександр ГЛИВИНСЬКИЙ

Головний тренер національної збірної України Олександр Петраков після оголошення складу команди, який готуватиметься до матчів плей-офф відбору ЧС-2022 та Ліги націй, відповів на декілька запитань.

– Олександре Васильовичу, визначено дату й місце початку збору національної команди України. Поділіться, як це стало можливим у воєнний час.
– Передусім хочеться подякувати президенту УАФ Андрію Павелку й президенту УЄФА Александеру Чеферіну за організацію цього важливого для національної команди України збору, а також керівництву держави, яке дало нам дозвіл на тимчасовий виїзд з України для того, щоб відстоювати її інтереси за кордоном.

Раніше, під час зустрічі з очільником УАФ, я попросив дати мені можливість зібрати команду 29 квітня, оскільки, як відомо, ми пропустили березневі дати ФІФА через вторгнення російської армії в Україну, а тому футболісти абсолютно позбавлені ігрової практики. Саме тому важливо зібратися 29 квітня, щоб ми змогли як слід підготуватися до надважливого матчу із Шотландією та наступних офіційних ігор. У червні на нас чекає насичений ігровий календар, а тому звичного за часом збору буде замало. Тому дуже вдячний особисто президенту УЄФА за сприяння й можливість зібратися в чудовому тренувальному центрі поблизу рідної для нього Любляни.

– Тим часом провідні українські клуби, «Динамо» й «Шахтар», уже розпочали свої збори й провели перші товариські благодійні матчі. Чи сприятиме це підготовці збірників?
– Звісно, і я хочу подякувати цим клубам та особисто їхнім головним тренерам та президентам. Клубні збори допоможуть гравцям національної команди підійти до початку нашого тренувального циклу в кращих кондиціях. Це важливо, що клуби зібралися раніше, а футболісти отримають ігровий тонус. А 29 квітня ми вже всі разом почнемо напрацьовувати варіанти ведення гри проти суперників, кожен з яких має відмінний від іншого ігровий стиль.

– Яким буде графік контрольних ігор національної команди?
– Ми звернулися з проханням до УЄФА організувати нам матчі в наступні дати: 2-го, 6-го, 10-го та 14 травня. Після цього, 15-16 травня, я планую дати хлопцям два вихідні, аби вони могли зустрітися із сім’ями. А із 17 травня до нас почнуть приєднуватися перші легіонери, в яких на той час закінчаться ігри в клубах. Одними з перших зможуть приїхати Соболь, Качараба, Зубков, Яремчук…

Пізніше приєднається решта хлопців, час прибуття яких у тому числі залежатиме й від успішності виступу їхніх клубів в єврокубках. Взагалі ж хочу наголосити, що на цьому зборі багато гравців, в яких, скажімо так, був брак практики в клубах, отримають чудовий шанс поборотися за місце у складі головної команди країни.

Список гравців, викликаних з українських клубів

Воротарі: Георгій Бущан («Динамо» Київ), Андрій Пятов, Анатолій Трубін (обидва – «Шахтар» Донецьк), Дмитро Різник («Ворскла» Полтава).

Захисники: Олександр Караваєв, Ілля Забарний, Олександр Сирота, Денис Попов (усі – «Динамо» Київ), Микола Матвієнко, Сергій Кривцов, Віктор Корнієнко, Валерій Бондар, Юхим Конопля (усі – «Шахтар» Донецьк).

Півзахисники: Тарас Степаненко, Михайло Мудрик (обидва – «Шахтар» Донецьк), Сергій Сидорчук,  Віктор Циганков, Микола Шапаренко, Віталій Буяльський (усі – «Динамо» Київ), Сергій Булеца («Зоря» Луганськ), Олександр Піхальонок, Олексій Гуцуляк (обидва – СК «Дніпро-1»).

Нападники: Артем Довбик (СК «Дніпро-1»), Денис Гармаш, Артем Бєсєдін (обидва – «Динамо» Київ).

15 квітня 2022 21:15







Коментарі


Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.

Реєстрація, Вхід



Поділитися

Синьо-жовтий тріумф. Мудрик про свій гол, радість Довбика, інтерв'ю Судакова

 

27 березня 2024 15:55

Україна на Євро! Фани, емоції, стадіон, коментарі після матчу

 

27 березня 2024 15:00

Тренування національної збірної України напередодні матча з Ісландією

 

26 березня 2024 11:39