Сьогодні 12 травня 2024 р.

Україні гарантоване місце в стикових матчах кваліфікації ЄВРО-2024

Надіємось на пряму путівку, але тепер маємо і запасний шлях.

Збірній України гарантована участь у стикових матчах кваліфікації ЄВРО-2024 у тому випадку, якщо вона напряму не вийде в фінальну частину (тобто, не переможе у понеділок Італію).

«План Б» для України став можливий завдяки сприятливій ситуації в інших кваліфікаційних групах. Будучи шостою в рейтингу дивізіону В Ліги націй, Україна чекала на прямий вихід на ЄВРО-2024 мінімум двох команд, які фінішували в розіграші вище. Першою була Шотландія, другою в неділю стала Сербія.

Тепер у випадку невдачі з Італією наша команда навесні зіграє у «стиках», що передбачають півфінал і фінал з одного матчу. Від кожного шляху стикових матчів (А, В та С) на ЄВРО-2024 вийде по одній команді.

При цьому Україна може піти як шляхом В, де потенційними суперниками є Ізраїль, Боснія і Герцеговина та Фінляндія, так і шляхом А, де вже є Польща, буде хтось з пари Уельс/Хорватія, а також Естонія. Якщо з групи на ЄВРО-2024 також не вийде Чехія (за поразки від Молдови в понеділок), Україна точно піде шляхом В. Інакше жереб визначить, який з трьох потенційних учасників «стиків» від дивізіону В піде шляхом А.

19 листопада 2023 17:59







Коментарі


Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.

Реєстрація, Вхід



Поділитися

Синьо-жовтий тріумф. Мудрик про свій гол, радість Довбика, інтерв'ю Судакова

 

27 березня 2024 15:55

Україна на Євро! Фани, емоції, стадіон, коментарі після матчу

 

27 березня 2024 15:00

Тренування національної збірної України напередодні матча з Ісландією

 

26 березня 2024 11:39