Сьогодні 28 березня 2024 р.

Новини збірної: тренування на стадіоні ЛКС у Лодзі та від’їзд двох виконавців

Національна команда України провела офіційне передігрове тренування на арені ЛКС у Лодзі. А вранці після сніданку розташування синьо-жовтих залишили Георгій Бущан та Тарас Степаненко, які через ушкодження не зможуть допомогти збірній у заключних червневих матчах. Тепло попрощавшись із партнерами, хлопці вирушили до своїх клубів.

Оскільки матч із Вірменією розпочнеться рано (о 16-й за київським часом), передігрове тренування теж стартувало дещо раніше – о 18-й годині (більш ранній час – 16.00, скориставшись своїм правом, вибрали гості).

Із приємних новин сьогодні – повернення до загальної групи гравців Едуарда Соболя, який уже почуває себе краще після нездужання. З поганого – учора після прильоту до Польщі відчув нездужання Олександр Сирота: як з’ясувалося, у нього піднялася температура. Після надання необхідної медичної допомоги стан Олександра покращився, однак сьогодні він ще почуває себе ослабленим, відтак лікарі збірної рекомендували йому уникнути фізичних навантажень.

Вийшовши на поле арени ЛКС, наставник синьо-жовтих не впізнав стадіон, на якому юнацька команда України U-20 під його керівництвом проводила тренування напередодні фіналу чемпіонату світу 2019 року. І дивуватися тут немає чому: річ у тім, що три роки тому тут була лише одна центральна трибуна на п'ять тисяч місць, а тепер – повноцінний сучасний красень-стадіон, що вміщує 18 тисяч глядачів.

Добудова арени коштувала близько 30 мільйонів євро, тож цілком очікувано, що  цей суто футбольний комплекс вражає зручними для вболівальників трибунами та продуманою інфраструктурою. До слова, організаційна команда УАФ, що готувала арену до матчу, який для українців має статус домашнього, оформила роздягальню нашої команди в символіці національної збірної. Тож, домашня атмосфера створена в підтрибунному приміщенні, а на арені її наповнюватимуть емоціями українські та польські вболівальники, яких очікується до 90% від загальної кількості глядачів.

Зважаючи на мізерну різницю між ігровими днями Ліги націй, у тренерського штабу є лише одне тренування, яке команда може провести повним складом, готуючись до наступної гри. Таким чином, сьогодні головний тренер Олександр Петраков дав чітко зрозуміти хлопцям, що за підсумками цього заняття визначить стартовий склад на гру з вірменами. 

Виконавши всі поставлені у тренувальнувальному процесі завдання, збірники повернулися до готелю. Сьогодні слід лягти спати раніше, адже завтрашній виїзд на стадіон буде незвично раннім – одразу після 14-ї за київським часом.

Список гравців національної збірної України

Воротарі: Андрій Пятов («Шахтар» Донецьк), Дмитро Різник («Ворскла» Полтава), Андрій Лунін («Реал», Іспанія).

Захисники: Олександр Караваєв, Ілля Забарний, Олександр Сирота, Денис Попов (усі – «Динамо» Київ), Микола Матвієнко, Валерій Бондар (обидва – «Шахтар» Донецьк), Віталій Миколенко («Евертон», Англія), Едуард Соболь («Брюгге», Бельгія), Тарас Качараба («Славія», Чехія).

Півзахисники: Михайло Мудрик («Шахтар» Донецьк), Сергій Сидорчук, Віктор Циганков, Микола Шапаренко (усі – «Динамо» Київ), Олександр Піхальонок (СК «Дніпро-1»), Андрій Ярмоленко («Вест Гем», Англія), Олександр Зінченко («Манчестер Сіті», Англія), Руслан Маліновський («Аталанта», Італія), Олександр Зубков («Ференцварош», Угорщина), Данило Ігнатенко («Бордо», Франція).

Нападники: Артем Довбик (СК «Дніпро-1»), Роман Яремчук («Бенфіка», Португалія), Данило Сікан («Ганза», Німеччина).

10 червня 2022 22:00







Коментарі


Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.

Реєстрація, Вхід



Поділитися

Синьо-жовтий тріумф. Мудрик про свій гол, радість Довбика, інтерв'ю Судакова

 

27 березня 2024 15:55

Україна на Євро! Фани, емоції, стадіон, коментарі після матчу

 

27 березня 2024 15:00

Тренування національної збірної України напередодні матча з Ісландією

 

26 березня 2024 11:39