Сьогодні 19 квітня 2024 р.

Збірну привітали українські діти-переселенці

Наступного дня після 90-хвилинної двосторонньої гри в таборі синьо-жовтих був режим відновлення.

Вранці 22 гравці, які взяли участь у спаринг-матчі, мали пробіжку та стречинг (вправи на розтягнення м’язів). Оскільки вчора всі польові гравці та воротар провели на полі цілий матч, сьогоднішнє заняття тривало близько півгодини. Уже готовий до занять у загальній групі Шапаренко, однак, зважаючи на те, що на п’ятницю ігрового тренування не заплановано, Микола працював окремо з тренером із фізпідготовки Іваном Баштовим.

Вправи півзахисника були більш інтенсивними, оскільки йому нині необхідно більше фізичного навантаження, ніж хлопцям, які вчора отримали цього достатньо. Продовжує  індивідуальну бігову роботу Денис Попов, приєднання якого до командних занять очікується з дня на день.

А ввечері у тренувальному центрі Футбольного союзу Словенії, де синьо-жовті тренуються майже місяць, відбулася дуже тепла українська зустріч. Близько 150-ти наших дітей, які змушені були залишити батьківщину через вторгнення росії, приїхали в гості до збірної України. З них близько 40 дітей із Центру для розміщення українських біженців у місті Логатець. Дітки привезли із собою малюнки, які подарували гравцям та тренерам.

Юні українці зобразили не лише на папері (одна з робіт була написана на полотні) те, що вони відчувають зараз найсильніше — прагнення перемоги України та бажання повернутися додому.

Майже на кожній роботі — синьо-жовті кольори. Було помітно, що збірників зворушив цей момент дитячої уваги. Не залишилися без подарунків і наші гості — хлопці залишили свої автографи на м’ячах УАФ, синьо-жовтих прапорах та фотокартках, а також сфотографувалися з кожним охочим. Перед початком зустрічі до громади звернулися Надзвичайний та Повноважний Посол України Михайло Бродович та генеральний секретар Футбольного союзу Словенії Мартін Кожель, які побажали нашій команді успішного виступу в матчах плей-офф та висловили сподівання, що синьо-жовті задоволені умовами підготовки у Брдо.

У відповідь головний тренер збірної України Олександр Петраков подякував усім словенцям за теплий прийом українців, які змушені перебувати далеко від рідного дому: «Ми дуже дякуємо за вашу підтримку, увагу та турботу. Знаємо, що наші земляки дуже хочуть повернутися додому, але в Україні все ще небезпечно, передусім для дітей та жінок. Тож нашим українцям хочу побажати терпіння. Віримо в наші збройні сили, які повернуть мир на нашу землю. Ми ж їдемо грати у Глазго й можу вас запевнити: хлопці зроблять усе, щоби потрапити на Кубок світу».

Від імені команди подякував дітям та їхнім батькам за підтримку й капітан національної команди Андрій Пятов: «Ми раді подарувати дітям бодай одну усмішку на обличчі й хочемо побажати нам усім мирного неба й лише перемоги. Україна понад усе!» Тепла атмосфера українського єднання наповнила зустріч, подарувавши незабутні враження, які надовго залишаться в серцях її учасників. А дитячі малюнки стануть оберегами збірної України й будуть супроводжувати її під час вирішальних матчів.

27 травня 2022 22:45







Коментарі


Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.

Реєстрація, Вхід



Поділитися

Синьо-жовтий тріумф. Мудрик про свій гол, радість Довбика, інтерв'ю Судакова

 

27 березня 2024 15:55

Україна на Євро! Фани, емоції, стадіон, коментарі після матчу

 

27 березня 2024 15:00

Тренування національної збірної України напередодні матча з Ісландією

 

26 березня 2024 11:39